علوی از جشنوارههای «جایزه ادبی تبریز» و «کتاب سال تبریز» گفت
جشنواره هایی برای رونق بخشیدن به ادب و فرهنگ
مدیرعامل سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تبریز درباره اهداف برگزاری جشنوارههای «جایزه ادبی تبریز» و «کتاب سال تبریز» گفت: این جشنوارهها با هدف ارتقای سطح علمی ـ فرهنگی میان اقشار مختلف جامعه برگزار میشوند. همچنین رونق دوباره بیان قصه و شعر در محافل خصوصی و عمومی، از اهداف اجرای این جشنوارههاست.-
وی ادامه داد: جشنوارههای تبریز میکوشند این خلاءها را جبران و شعرها و ادبیات گذشته را که بخشی از تاریخ ما را تشکیل میدهند، احیا کنند.
مدیرعامل سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تبریز در پاسخ به این سوال که «چرا اداره شهرداری تبریز متولی اجرای این جشنوارهها شد؟» عنوان کرد: سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تبریز برای آموزش موضوعهای شهروندی و فرهنگسازی درحد تواناییاش اقدامات فرهنگی را انجام میدهد. هر فرد و سازمانی دیگری هم میتواند برای توسعه، ارتقا و نهادینه کردن آن تلاش کند. همچنین اگر سازمان یا استانی به برپایی چنین جشنوارههايی علاقه داشته باشد، سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تبریز آمادگی خود را برای همکاری هرچه بیشتر با آن اعلام میکند. این سازمان برای اجرای جشنوارههای «کتاب سال تبریز» و «جایزه ادبی تبریز» از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز دریافت کرده است.
علوی درباره دومین جشنواره جایزه ادبی تبریز گفت: این جشنواره با هدف احیای ادبیات و تاریخ ادبی مانند دوره گذشته برپا خواهد شد. البته احیاگری نه به شیوه دانشگاهی، بلکه به شیوه عمومی خواهد بود.
رییس ستاد برگزاری سومین جشنواره «کتاب سال تبریز» با بیان اینکه داوران این جشنواره در دو رشته شعر و داستان کوتاه، آثار ارسالی به زبانهای فارسی و ترکی- آذري را بررسی و قضاوت میکنند، افزود: داستانهای بلند نیز در بخش ویژه این جشنواره داوری خواهند شد. همچنین در جشنواره «جایزه ادبی تبریز» آثار به دو زبان فارسی و ترکی ـ آذری شرکت داده شدهاند. به نظر میرسد رسالت «جایزه ادبی تبریز» به احیای داستانهای ترکی و اشعار ترکی برای پشتوانه از زبان فارسی میانجامد.
این مقام مسوول درباره جشنواره «کتاب سال تبریز» اظهار کرد: در این جشنواره آثار نوشته شده درباره استان آذربایجان شرقی به قلم ساکنان این استان و استانهای همجوار آن شرکت داده میشوند. این جشنواره با رسالت ترویج فرهنگ نوشتاری و غنیسازی ادبیات فارسی و ترکی برگزار خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که «چرا تاکنون درباره جوایز جشنواره کتاب سال تبریز سخنی به میان نیامده است؟» عنوان کرد: امسال سقف جوایز جشنواره «کتاب سال تبریز» 25 میلیون ريال در نظر گرفته شده است. البته هیات داوران جشنواره «کتاب سال تبریز» جوایز نهایی آثار برگزیده را تعیین میکند؛ به این معنا که داوران بر اساس کیفیت محتوا، ارزش کتاب، رتبه کسب شده و موضوع اثر، مبلغ جایزه اثر برگزیده را انتخاب میکنند. بنابراین، برای جایزه این جشنواره مبلغ دقیقی نمیتوان اعلام کرد.
مدیرعامل سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تبریز همچنین درباره جوایز و آثار برگزیده جشنواره «جایزه ادبی تبریز» بیان کرد: اکنون آثار ارسال شده به این جشنواره در گروههای «داستان» در قالبهای کوتاه و بلند به زبانهای ترکی و فارسی و همچنین در قالب «شعر» به زبان فارسی و ترکی در دست قضاوت و داوری قرار دارند. پیشبینی میشود مراسم معرفی برگزیدگان این جشنواره ابتدای نیمه دوم اسفندماه امسال اجرا شود.
وی افزود: به صاحبان آثار برگزیده این جشنواره در رتبه نخست مبلغ 20 میلیون ریال، لوح سپاس و تندیس جشنواره اهدا خواهد شد. از نفرات دوم با اهدای 15 میلیون ريال به همراه لوح سپاس و از نفرات سوم با اهدای 10 میلیون ريال تجلیل خواهد شد. همچنین به صاحبان آثار رتبههای چهارم تا دهم جوایزی نقدی و ارزندهای اهدا خواهد شد.
علوی یادآور شد: زمان ارسال آثار به جشنواره «کتاب سال تبریز» تا 15 اسفندماه تمدید شده است و آثار برگزیده اردیبهشتماه سال 1392 طی مراسمی با حضور مسوولان استانی و بزرگان حوزه ادب و مکتوبات معرفی خواهند شد.
نظر شما