چهارمین کنگره ادبیات پایداری با تقدیر از 30 مقاله برتر و 34 داور که 248 مقاله را بررسی کردند، به کار خود پایان داد. در بیانیه پایانی این کنگره بر چاپ مجموعه مقالات چهارمین کنگره ادبیات پایداری تا مهر ماه سال 1392 و برگزاری پنجمین کنگره با گستره منطقهای و بینالمللی تاکید شد._
در بخش نخست این نشست شش مقاله با عنوانهای «حادثه کربلا در سوگسرودههای صغیر اصفهانی»، «تبلور هویت دینی در ادبیات پایداری»، «بازتاب جلوههای طنز در ادبیات پایداری»، «طنین و طنینیات در شعر هارون هاشم رشید، شاعر مقاومت فلسطین»، «روابط بینامتنی در اشعار احمد دحبور، بررسی موردی کاربرد ضربالمثل» و «پژوهشی در ادبیات پایداری و کمیت آن در نظام آموزشی مدارس» به ترتیب توسط محمدرضا نجاریان، غلامرضا شعبانپور، علیمحمد پشتدار، سید محمدرضی مصطفوینیا، کبری روشنفکر و فریدون طهماسبی ارایه شدند.
مقالههای «جلوههای پایداری در شعار آیات القرمزی»، «نوستالژی در شعر دفاع مقدس، دلتنگی برای هویت ملی» و «ادبیات بعد از جنگ» آخرین مقالات چهارمین کنگره ادبیات پایداری بود که توسط صدیقه زودرنج، حبیبالله طایی سمیرمی و محمدرضا سنگری در دومین بخش از نشست علمی ارایه شد.
در ادامه، نشست پایانی کنگره برگزار شد. محمدمهدی ابوالحسنی، دبیر اجرایی چهارمین کنگره ادبیات پایداری و مدیر کل اداره حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کرمان در ابتدای این نشست اقدام انجمن ادبیات پایداری و دانشکده ادبیات دانشگاه شهید باهنر را در برگزاری این کنگره ستودنی دانست و در ادامه به قرائت بخشی از وصیتنامه عرفانی محسن برهانی، شهید 17 ساله کرمانی پرداخت.
سپس بیانیه پایانی کنگره توسط محمدرضا صرفی، مدیر گروه ادبیات دانشگاه شهید باهنر کرمان قرائت شد. در این بیانیه دفاع مقدس هشت ساله ملت ایران حادثهای بزرگ و سرنوشت ساز و ادبیات پایداری، یکی از شاخههای مهم و جهانی ادبیات فارسی عنوان شد که نقش اصحاب قلم و قدم، استادان و متفکران، صاحبنظران و هنرمندان در انتقال پیام آن و دفاع از کیان اندیشه و فرهنگ پایداری و احیای ارزشهای آن تردید ناپذیر است.
در این بیانیه با تاکید بر لزوم پایهگذاری کمیتههای دایمی در حوزه ادبیات پایداری، استخراج، طبقه بندی و ارایه پیامهای جهانی آن، ایجاد گرایشهای میانرشتهای و فضای مجازی در اینترنت و به اشتراک گذاشتن موضوعهای پژوهشی و معرفی دقیق ادبیات پایداری و اصول آن و همچنین ایجاد انجمن علمی ادبیات پایداری آمده است: دانشگاه شهید باهنر کرمان با توجه به توانمندیهای خود و زمینههای مناسب ارتباط با ارگانهای نظامی باید رشتههای «علوم و فنون دفاع مقدس» و همچنین «جغرافیا و دفاع مقدس» را فراهم کند تا ضمن ارایه بحثهای علمی و تخصصی زمینه انتقال علوم و معارف پایداری به نسلهای آینده شکل گیرد.
بیانیه پایانی چهارمین کنگره ادبیات پایداری با تاکید بر چاپ مجموعه مقالات چهارمین کنگره ادبیات پایداری تا مهر ماه سال 1392 و برگزاری پنجمین کنگره ادبیات پایداری با گستره منطقهای و بینالمللی به پایان رسید.
چهارمین کنگره ادبیات پایداری با تقدیر از 30 مقاله برتر و 34 داور که 248 مقاله را بررسی کردند، به کار خود پایان داد. این کنگره نهم اسفندماه 1391 در شهر کرمان با همکاری مشترک دانشگاه شهید باهنر و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس آغاز شد.
نظر شما