دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۸:۰۰
خلیج‌فارس در تفاسیر اسلامی

ايبنا - خواندن يك صفحه از‌‌ يك كتاب را مي‌توان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعه‌اي از اكسير دانايي، لحظه‌اي همدلي با اهل دل، استشمام رايحه‌اي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...

تفسیر «احسن الحدیث» (قرن 15) 

متن تفسیر: «مجمع البحرین کجا بوده است؟»
می‌دانیم که موسی ـ علیه‌السلام ـ ابتدا در مصر زندگی می‌کرد، سپس با بنی‌اسرائیل به صحرای سینا آمد و در آنجا بود تا از دنیا رفت. آن حضرت و هارون در صحرای سینا از دنیا رفتند و به سرزمین فلسطین وارد نشدند. نظر به نقشه امروزی، مجمع‌البحرین، که موسی در آنجا با خضر ملاقات کرد، یکی از چهار محل می‌شود، ولی هر چهار محل نسبت به صحرای سینا بسیار دور هستند؛ حدود صدها فرسخ، بلکه بیشتر. آن روز با نبودن وسائل مسافرت، چطور موسی ـ علیه‌السلام ـ توانسته است به آنجاها برود؟!
به هر حال، اولین مجمع‌البحرین که می‌شود از آن نام برد «باب المندب» است، آنجا که دریای احمر به اقیانوس هند متصل می‌شود، ولی آن در انتهای شبه جزیره عربستان واقع شده و از صحرای سینا صدها فرسخ فاصله دارد.
دوم. تنگه هرمز، آنجا که خلیج‌فارس به دریای عمان متصل می‌شود، آنجا نیز صدها فرسخ با صحرای سینا فاصله دارد.
سوم. تنگه بسفر که در آنجا دریای سیاه به دریای مرمره اتصال پیدا می‌کند.
چهارم. تنگه داردانل، آنجا که دریای مرمره به دریای مدیترانه متصل می‌شود. این دو محل گرچه تا حدی نزدیک هستند، ولی باز بعید است که موسی ـ علیه‌السلام ـ به آنجاها رفته باشد؛ زیرا با وسائل آن روز شاید ماه‌ها طول می‌کشید.

صفحه 88/ خلیج‌فارس در تفاسیر اسلامی/ محمود تقی‌زاده داوری/ انتشارات شیعه‌شناسی/ چاپ اول/ سال 1391/ 184 صفحه/ 3800 تومان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها