چهارشنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
استانی که حال فرهنگش خوب بود!

خراسان شمالی امسال سر و سامان خوبی به حوزه فرهنگ خود داد. این استان در سال 91 برنامه‌های فرهنگی متعددی را اجرا کرد آن‌چنان که رشد سرانه مطالعه در آن نویدبخش آینده فرهنگی و مطالعاتی خوبی برای مردم و مسوولان خراسان شمالی است. همچنین این استان امسال میزبان دومین کاروان کتابخانه صبا بود که بزرگترین رخداد فرهنگی خراسان شمالی در سال 91 محسوب می‌شود.-

 خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)_ استان خراسان شمالی در حالی سال 91 را آغاز کرد که علی رحیمی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان، از کسب رتبه نخست کشوری کمیته نهضت مطالعه مفید از سوی استان خراسان شمالی در سال 90 خبر داد.
 
کمیته دایمی نهضت مطالعه مفید در استان خراسان شمالی فعالیت خود را در بهار سال ۹۰ به ریاست استاندار آغاز کرد. این کمیته در سال 91 نیز با عضویت دستگاه‌های فرهنگی و دبیری اداره کل کتابخانه‌های عمومی خراسان شمالی برای تحقق مفاد سند نهضت مطالعه مفید در سطح استان با تشکیل پنج کارگروه تخصصی کتابخوانی، توسعه فیزیکی، کودک و نوجوان، آموزش و پژوهش و تبلیغات و اطلاع‌رسانی طرح‌های بیست و هشت‌گانه این سند را بررسی کرد.

در فاصله دولت نهم و دهم، 48 باب کتابخانه با زیربنای هشت هزارمتر مربع به کتابخانه‌های استان افزوده شده که اکنون در مجموع 60 باب کتابخانه در این استان فعال هستند و 34 پروژه که 17 پروژه آن روستایی‌اند نیز در دست ساخت قرار دارند. 

همچنین خراسان شمالی در سرانه مطالعه در کشور با رشد قابل توجهی همراه بوده است، به گونه‌ای که در سال 88 سرانه مطالعه در این استان از 43 دقیقه و 58 ثانیه به 69 دقیقه و 41 ثانیه در سال 89 افزایش یافت. 

بر اساس جدول ارزیابی‌های شاخص‌های سرانه مطالعه، خراسان شمالی با رشد 30/71 مطالعه همراه بوده و در سال 91 نیز رشد خوبی را در این شاخص داشته است.

بازار کتاب خراسان شمالی داغ‌ شد
امسال خراسان شمالی نیز مانند بسیاری از استان‌های دیگر میزبان نمایشگاه استانی بود. بیش از دو هزار عنوان کتاب در 200 هزار نسخه زینت بخش هفتمین نمایشگاه کتاب استان خراسان شمالی بود. 

همچنین حدود 200 ناشر از 15 استان کشور در 145 غرفه، کتاب‌های خود را برای فروش در این نمایشگاه استانی ارایه کردند. در این نمایشگاه 125 غرفه برای فروش کتاب، دو غرفه برای معرفی کتاب‌های مولفان بومی استان و 18 غرفه نیز برای برگزاری برنامه‌های جانبی پیش‌بینی شده‌ بودند. در روزهای مختلف این نمایشگاه، 300 میلیون تومان بن خرید کتاب توزیع شد.

هفتمین نمایشگاه استانی کتاب خراسان شمالی از هفتم شهریور آغاز شد و پس از یک هفته برپایی، به کار خود پایان داد.

گرامیداشت هفته کتاب در خراسان شمالی
یکی از اصلی‌ترین اقدامات اداره کتابخانه‌های عمومی خراسان شمالی اجرای برنامه‌های مختلف در حوزه اهدای کتاب در هفته کتاب سال 91 بود. برپایی چادرهای اهدای کتاب در مراکز شهرستان‌های استان و نیز تشکیل پایگاه‌های اهدای کتاب در تمام کتابخانه‌های عمومی استان، از  برنامه‌های این اداره کل در هفته کتاب امسال بود.

همچنین در راستای ترویج فرهنگ اهدای کتاب به کتابخانه‌ها، در این هفته اداره کل کتابخانه‌های استان «کاروان اهدای کتاب» را به شهرستان‌های استان رهسپار کرد.

در این هفته ضمن تبلیغ و ترویج اهدای کتاب به کتابخانه‌ها، برگزاری مسابقات فرهنگی و کتاب‌خوانی برای گروه‌های مختلف سنی به صورت آنلاین و مکتوب و معرفی منابع بر‌تر در حوزه‌های مختلف از طریق صدا و سیما و دیگر اصحاب رسانه در روزهای ۲۰ و ۲۶ آبان ماه، عضویت در کتابخانه‌های عمومی استان هم نیم‌بها بود.

راه‌اندازی کتابخانه‌های سیار روستایی 
همزمان با دهه فجر امسال، کتابخانه‌های سیار در روستاهای با جمعیت کمتر از هزار و 500 نفر راه‌اندازی شدند. 

در این دهه با همکاری بانک صادرات، بیمارستان تامین اجتماعی، دانشگاه دولتی و موسسه مهر اقتصاد، چهار دستگاه ایستگاه مطالعه نیز آغاز به کار کردند.

در دهه فجر برنامه‌های رادیویی با موضوع فعالیت‌های کتابخانه‌های عمومی استان در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اجرا و کتاب‌های حوزه انقلاب اسلامی در برنامه‌های صدا و سیما معرفی شدند.

بزرگترین رخداد فرهنگی خراسان شمالی 
در پایان دی‌ماه سال 91 استان خراسان شمالی میزبان دومین کاروان اهدایی کتابخانه صبا بود و با توجه به حضور کتابخانه صبا در این استان، این کاروان، پایان‌بخش خوبی برای برنامه‌های فرهنگی این استان در سال 91 بود.

دومین کتابخانه صبای کشور 30 دی‌ماه در میان شور و استقبال صمیمی مردم روستای رباط از توابع بخش قوشخانه شهرستان شیروان در خراسان شمالی افتتاح شد. کاروان کتابخانه صبا از یازدهم دی ماه حرکت خود را از تهران آغاز کرده بود و در مدت 19 روز پس از خروج از تهران و عبور از شهرستان های گرمسار، سمنان، شاهرود، سبزوار و نیشابور، 21 دی ماه وارد مشهد مقدس شد و 25 دی نیز به شهر قوچان در خراسان رضوی رسید. 

این کاروان در طول مسیر حرکت خود در سمنان 12 هزار و 500 جلد کتاب، در سبزوار سه هزار جلد، در نیشابور پنج هزار جلد، در مشهد بیش از چهار هزار جلد و در قوچان نیز حدود چهار هزار جلد کتاب را از مردم تحویل گرفت.

این کاروان کتاب 26 دی ماه وارد بجنورد شد، 28 دی ماه در شهرستان شیروان کتاب‌های اهدایی مردم را جمع آوری کرد و سپس 29 دی ماه به مقصد نهایی خود، روستای مرزی رباط در بخش قوشخانه شهرستان شیروان رسید.

در مدت حضور کاروان کتابخانه صبا در خراسان شمالی مردم فرهنگ دوست این استان نیز 27 هزار جلد کتاب را به کاروان جمع آوری کتاب صبا اهدا کردند و بر اساس گفته علی رحیمی مدیرکل، کتابخانه‌های عمومی خراسان شمالی از مجموع این کتاب‌ها، 19 هزار جلد در بجنورد و هشت هزار جلد نیز در شهرستان شیروان جمع آوری شدند. 

همچنین به همت اهالی روستای رباط و دهیار این روستا، مکان فیزیکی کتابخانه که گویا پیش از این مدرسه بوده است، با مساحتی افزون بر 100 مترمربع در اختیار اداره کتابخانه‌های عمومی استان قرار گرفت تا دومین کتابخانه صبای کشور در این مکان راه‌اندازی شود. 

به گفته مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان شمالی، تعداد کتاب‌هایی که در مسیر این کاروان جمع‌آوری شدند، بسیار بیشتر از ظرفیت این کتابخانه روستایی بود و بنابراین، با تعدادی از این کتاب‌ها، کتابخانه‌های صبا در دو روستای مرزی گیفان و داشلی‌قلعه نیز تجهیز شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط