آزاده شاهمیری، که در پنجمین دوره از جایزه «پروین اعتصامی» برای کتاب «نظریه و نقد پسا استعماری» پژوهشگر شایسته تقدیر شناخته شد، معتقد است که باید به روند انتشار آثار پژوهشگران توجه بیشتری شود و از این عرصه حمایت جدیتری صورت گیرد.-
وی توضیح داد: در این کتاب ابتدا توضیحاتی درباره این نظریه و تعریف آن ارایه شده است. در ادامه بنیانهای نظری و مفاهیم اصلی آن مطرح میشود. همچنین در بخش دیگر نمونههایی از نقد پسا استعماری ارایه کردهایم. در این بخش نمونههایی از ادوارد سعید، چینوا آچهبه و گایاتری چاکراورتی اسپیواک آمده است.
این پژوهشگر ادامه داد: بخش آخر کتاب نیز تحلیل شخصی من از این نظریه است و طی آن دو نمایشنامه یکی «توفان» شکسپیر و دیگری «توفان» سرزر را با یکدیگر مقایسه کردهام.
وی در ادامه و درباره جایزه «پروین اعتصامی» گفت: هرچند از جزئیات این جایزه اطلاع چندانی ندارم، اما این اتفاق که هر دو سال یک بار آثار بانوان مولف ارزیابی میشود، اتفاق خوبی است.
شاهمیری پیشنهادی در این زمینه مطرح کرد و توضیح داد: به عنوان پژوهشگر انتظار دارم فارغ از بحث جایزه، تجلیل و تشکر که در جای خود خوب و مفید است، به روند انتشار آثار توجه بیشتری شود. همچنین اگر تدبیری در نظر گرفته شود تا کتابهای مولفان زیاد در نوبت چاپ نماند، شاهد اتفاقهای بهتری در حوزه کتاب خواهیم بود.
وی در پایان افزود: نباید فراموش کرد که تشویق آنهم از طریق جایزه میتواند تاثیرگذار باشد، اما شایستهتر است تا جلوههای رسانهای چنین جایزهها یا جشنوارههایی کمتر شود و بیشتر به خود آثار و تلاش برای چاپ بعدی آثار مولفان توجه شود.
شاهمیری متولد 23 اردیبهشت 1361، کارشناس ارشد ادبیات نمایشی و دانشجوی دکترای پژوهش هنر دانشگاه الزهرا است.
«شک: یک تمثیل» نوشته جانپاتریک شنلی، «اتاق نشیمن» نوشته گراهام گرین با ترجمه شاهمیری در حال انتشار است و در نمایشگاه کتاب سال آینده ارایه میشود.
نظر شما