ايبنا - خواندن يك صفحه از يك كتاب را ميتوان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعهاي از اكسير دانايي، لحظهاي همدلي با اهل دل، استشمام رايحهاي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...
پروتئین حیوانی بهویژه شیر و سایر محصولات لبنی باعث پوکی استخوان میگردند. پوکی استخوان نوعی بیماری است که در آن بدن از استخوانهای خود کلسیم میگیرد و این امر استخوانها را نازک و شکننده میکند و ضعف استخوانی به شکستگی استخوانها منجر میشود. اغلب، شکستگیهای لگن به عنوان شاخصی مورد اعتماد برای شدت پوکی استخوان در نظر گرفته میشود. این بیماری استخوانی، زنان را بیشتر از مردان مبتلا میسازد به ویژه پس از یائسگی.
آمار شکستگی استخوان در کشورهایی که مصرف شیر و لبنیات بالاتری دارند، به مراتب بیشتر است. بنا بر باور غلطی که به ما داده شده، شیر برای استخوانهای ما خیلی خوب است، بنابراین افرادی که شیر مصرف میکنند باید استخوانهای سالمتر و قویتری داشته باشند، در صورتی که واقعیت این نیست. بررسیها نشان دادند که زنان امریکایی در سنین پس از 50 سالگی، در بین بالاترین رکوردهای شکستگی مفصل لگن در دنیا هستند. میزان شکستگی استخوان در اروپا، استرالیا و نیوزلند که مصرف شیر در آنها بالاتر از امریکاست، بیشتر است.
صفحات 82 و 83/ زمین، زمان، انسان/ مزدافر مؤمنی/ انتشارات معین/ چاپ اول/ سال 1391/ 326 صفحه/ 11000 تومان
نظر شما