شریفزاده به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: به پیشنهاد معاونت پژوهشی خانه هنرمندان ایران، دوره هنر دیجیتال «Digital Art» با تدریس من به صورت نیمه کارگاهی برگزار میشود. در این دوره بیشتر مباحث تئوری مطرح شده و در پایان هر جلسه نیز نمونه کارهایی ـ چه ساخته خود دانشجویان این دوره و یا از آثار آفریده شده هنرمندان مشهور اروپایی، نمایش داده شده و درباره آنها بحث خواهد شد. بر این اساس این دوره به صورت کارگاهی نیست و فضای آن بیشتر آکادمیک است.
وی همچنین درباره مباحثی که قرار است در این دوره مطرح شود، گفت: در این دوره ویژگیها و خصوصیات اغلب شاخههای هنرهای تجسمی مانند «ویدیو آرت»، «اینستالیشن»، «نمونههای مختلف هنرهای مفهومی» تا مباحث عکاسی و نقاشی دیجیتال، با ظهور پدیده دیجیتال شکل گرفتهاند، مطرح خواهد شد. همچنین زندگی و کار هنری شاخصترین هنرمندان جهانی هر شاخه به همراه نمونه آثار آنها نیز از مباحث عمده این کلاس است.
شریفزاده در ادامه با اشاره به این نکته که قرار نیست در این دوره چندان به تاریخچه پرداخته شود، گفت: برای من بیشتر معرفی خود هنرمند و دیدن نمونه آثار او مهم است، تا دانشجویان مخاطب این دوره بر اساس همین مباحث خود به خلق آثار هنری در حوزه دیجیتال آرت بپردازند.
این مدرس هنرهای جدید همچنین به مخاطبان ویژه این دوره اشاره کرد و گفت: به دلیل آن که این دوره در خانه هنرمندان برگزار میشود، مخاطبان آن دانشجویان عموم رشتههای هنری چون عکاسی، نقاشی، ارتباط تصویری، سینما و تئاتر خواهند بود. همین مساله هم ایجاب میکند که شیوه تدریس من در این کلاسها نیمه تئوریک و نیمه عملی باشد.
شریفزاده همچنین در پاسخ به این سوال که «برای تدریس قرار است از چه منابعی استفاده کند؟» گفت: در مجموع درباره هنر دیجیتال یکسری منابع وجود دارد، اما هر کدام از این کتابها به تنهایی کاربردی برای این کلاس ندارند. اگر قرار بود این دوره به طور خاص درباره نقاشی دیجیتال «Digital Panting» باشد، من میتوانستم به دانشجویان چند کتاب را معرفی کنم که فقط به این شاخه میپردازند، اما همانطور که بیان کردم به دلیل آنکه در این دوره قرار است کلیتی درباره هنر دیجیتال مطرح شود، سعی دارم از مجموعهای از کتاب و سایتهای تحلیلی و مجموعه آثار هنرمندان – البته بیشتر خارجی و نه ایرانی – استفاده و آنها را به دانشجویان معرفی کنم.
وی در ادامه با اشاره به این نکته که پیشینهای برای هنر دیجیتال وجود ندارد و مباحث این دوره تماما به خصوصیات هنری پس از 1980 اختصاص خواهد داشت، افزود: در مجموع هدف من این است که ابتدا پیش درآمدی در معرفی هنر دیجیتال و زیرشاخههای مختلف آن ایجاد کنم و سپس اگر این دوره ادامه پیدا کرد، میتوان به طور تخصصی، طی کلاسهایی درباره هر کدام از این زیرشاخهها چون نقاشی و یا عکاسی دیجیتال برگزار کرد.
شریفزاده یادآور شد: برای نخستین بار است که در ایران دوره آموزشی هنر دیجیتال، برگزار میشود. از سوی دیگر چون تاکنون کتابی مناسب که اختصاصا به هنرهای دیجیتال بپردازد، در ایران منتشر نشده، مباحث مطرح شده در این کلاس در پایان دوره به صورت یک کتاب منتشر خواهد شد. همچنین این کتاب میتواند برای علاقهمندانی که تمایل دارند در این دوره شرکت کنند، اما به هر دلیلی نمیتوانند، کتابی مفید و کاربردی خواهد بود.
دوره تخصصی «هنر دیجیتال» با تدریس محمدرضا شریفزاده از اردیبهشت جاری، شنبهها از ساعت 16 تا 18 در خانه هنرمندان ایران برگزار میشود.
کلیه علاقهمندان میتوانند برای حضور در این دوره به معاونت پژوهشی خانه هنرمندان ایران، واقع در خيابان طالقانی، خيابان موسوي شمالی (فرصت) ضلع جنوبی باغ هنر، خانه هنرمندان ایران، مراجعه کنند.
محمدرضا شریفزاده، دکترای فلسفه هنر دارد و هماکنون عضو هیات علمی و مدیر گروه پژوهش هنر، دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز است.
شریفزاده تاکنون نمایشگاههای عکس بسیاری در ایران و چند کشور دیگر برگزار کرده است. او همچنین ترجمه کتاب «زیباییشناسی عکس» نوشته «استفان بال» و کتاب تالیفی «عالم هنر در فلسفه هنر آرتور دانتو» را در نشر علمی در نوبت چاپ دارد.
چهارشنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۶
نظر شما