دوشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۰
رضایی: سود و حقوق گمرکی از کتاب‌های وارداتی برداشته شود

احد رضایی، مدیرمسوول انتشارات «ویژه نشر» درباره مطالبات حوزه فعالیتی خود گفت: برداشتن سود و حقوق گمرکی از کتاب‌های وارداتی یکی از مهم‌ترین مطالبات فعالان حوزه نشر بین‌الملل به شمار می‌آید زیرا یکی از ابزارهای پژوهشی و تحقیق در کشور ما کتاب و منابع علمی است که از سوی ناشران بزرگ جهان چاپ می‌‌شوند.-

رضایی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: ایران از معدود کشورهایی است که از ورود کتاب و سایر محصولات فرهنگی در گمرک عوارض ورود دریافت می‌کند و علاوه بر آن مبلغی به عنوان مالیات بر ارزش افزوده دریافت می‌شود.

وی افزود: این در حالی است که فروش کتاب از دریافت این مالیات معاف است و دریافت این مبالغ در نهایت موجب افزایش قیمت تمام شده کتاب‌ها و پرداخت آن از سوی مشتری که همان دانشجویان، پژوهشگران و کتابخانه‌ها هستند، می‌شود.

رضایی با بیان این‌که بی‌توجهی به این موضوع موجب عدم رغبت به امر کتاب و کتابخوانی خواهد شد، گفت: یکی دیگر از مطالبات مهم و اثرگذار ما در این حوزه اختصاص ارز با نرخ ترجیحی و قراردادن کاغذ و مقوا و سایر کالاهای فرهنگی در گروه‌های اول از گروه‌های 9گانه در کشور است.

وی با بیان این‌‌که کتاب یکی از منابع تحقیق و پژوهش در کشور ماست، عنوان کرد: دسترسی بهتر و ارزان‌تر پژوهشگران کشور موجب توجه به تحقیق، پژوهش و بالا رفتن رشد آن در کشور و در نتیجه ارزآوری خواهد شد، به گونه‌ای که در زمان کمی ارز اختصاص داده شده به این امر را جبران خواهد کرد.

رضایی همچنین خواستار تقویت بودجه کتابخانه‌های عمومی و کتابخانه‌های دانشگاه‌ها و مراکز علمی و لزوم تجهیز آن‌ها به کتاب‌های جدید شد و توضیح داد: این امر کمک می‌کند که پژوهشگران و محققان با اختصاص کمترین بودجه بتوانند جدیدترین منابع علمی خود را به دست آورند، همچنین کتاب‌ها به جای محبوس شدن در خانه‌ها به کتابخانه منتقل و در دسترس سایر علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

مدیرمسوول انتشارات ویژه نشر، تلاش برای الحاق ایران به معاهده کپی رایت را دیگر ضرورت صنعت نشر کشور دانست و یادآور شد: متأسفانه با وجود زحمات و تلاش‌هایی که تاکنون انجام شده تا ناشران ایرانی به سمت قانونمند کردن چاپ آثار ناشران دیگر بروند ولی باز هم ناشرانی هستند که منافع خود را در این می‌بینند که بدون عقد قرارداد با ناشر اصلی اقدام به ترجمه یا چاپ کتاب‌ کنند.

به گفته رضایی، این امر متأسفانه کشور ایران را که دارای فرهنگی کهن است، در میان سایر ناشران به گونه‌ای معرفی کرده که در شان ملت بزرگ ایران نیست و به همین دلیل الحاق به کپی رایت این مشکل چندین ساله را حل خواهد کرد.

وی در بخش دیگر سخنان خود از نوسانات بهای ارز به عنوان یکی دیگر از مشکلات صنعت نشر کشور نام برد و گفت: این نوسانات به عنوان دشمن فرهنگ و کالاهای فرهنگی است، در این زمینه اگر دولت جدید بتواند ارز ترجیحی را با ساز و کار مناسبی به ورود کاغذ و کتاب اختصاص دهد مشکلات فعلی کاهش خواهد یافت.

رضایی معافیت مالیاتی کتابفروشان را از دیگر مطالبات ناشران کشور دانست و درباره مزایای آن توضیح داد: سال‌هاست که این بحث مطرح شده و درباره آن نامه‌نگاری‌های فراوانی انجام شده، ولی همچنان در حالت نقطه سر خط هستیم که امید است که این سطر به انتها برسد.

رضایی در سخنان خود به نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز اشاره کرد و درباره برگزاری آن گفت: اختصاص محل مناسبی در مرکز تهران به نمایشگاه کتاب ضرورتی است که در طول سال‌های مختلف از سوی ناشران مطرح شده اما متأسفانه بعد از 26 سال از برگزاری آن و در حالی که می‌توانستیم خود را به عنوان قطب کتاب، نشر و فرهنگ منطقه معرفی کنیم اما از فرصت‌های ایجاد شده به نحوه مطلوب استفاده نکرده‌ایم.

به گفته وی، طرح این مشکلات که بخشی از مسایل پیش روی صنعت نشر کشور است، می‌تواند در دستور کار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دولت جدید باشد تا دغدغه‌های فعالان حوزه نشر تا حدود زیادی کاهش پیدا کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط