کتاب دیالکتیک جدید و سرمایه به قلم کریستوفر جی.آرتور با ترجمه فروغ اسدپور از سوی انتشارات پژواک منتشر شد._
آرتور با درک اهمیت و خاص بودن اقتصاد پولی در «دیالکتیک جدید و سرمایه» نشان میدهد که در واقع، بین ایده هگل و روابط ساختاری کالاها، پول و سرمایه همبستگي وجود دارد اما این همبستگي فقط به دليل خصوصیتهاي بسيار ویژه اقتصاد پولی ايجاد ميشود.
وی در این کتاب دیالکتیک مارکس را هم هنگامی ایجابی و انتقادی میداند که نشان میدهد پول موجب گسترش عظیم فعالیت اقتصادی فراسوی معاملات پاياپاي شده است و در همان حال، نشان میدهد كه نظام پولی ما را تابع سلطهي نیروهای بیگانه ميكند.
در روایت دیالکتیکی آرتور، در قلب رابطه سرمایه شاهد تصادم بین آرمانيت (ideality) سرمایه و مادیت کار زندهایم. این تصادم تنش ساده دو مکان نیست که در چارچوب آن کار در مقابل رقیب خود براي تخصيص ارزش جدید بایستد.
در اینجا آرتور سراغ کاپیتال میرود و از مارکس نمونه و شاهد میآورد و مینویسد:«مارکس در سرمایه دو چیز میگوید، این که کار منبع خلق ارزش اضافی است و این که سرمایه ارزش خودارزشافزاست. مشکل بتوان معنای خودارزشافزایی را درک کرد، مگر این که ارزش در مقام سرمایه همان خالق ارزش اضافی باشد و این نیز مستقیماً خلاف فرضیهای است که میگوید کار خالق ارزش است. هرچند کار زنده منبع ارزش نو است اما منبع چیزی بودن و خالق آن چیز بودن با هم تفاوت دارند. »
کتاب «دیالکتیک جدید و سرمایه » اثر کریستوفر جی.آرتور با ترجمه فروغ اسدپور را انتشارات پژواک در 368 صفحه با قیمت 16 هزار ریال منتشر کرده است.
نظر شما