شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۹
امامی: آذریزدی بر قله ادبیات کودک و نوجوان قرار دارد

غلامرضا امامی، نویسنده و مترجم کتاب‌های کودک و نوجوان درباره روز درگذشت مهدی آذریزدی که به عنوان روز ملی ادبیات کودک و نوجوان نامگذاری شده، گفت: بی شک مهدی آذر یزدی بر قله ادبیات کودک و نوجوان ایستاده است. زادروز این نویسنده برای نامگذاری به عنوان روز ملی ادبیات کودک و نوجوان مناسب‌تر بود.-

 امامی درباره روز درگذشت مهدی آذریزدی که به عنوان روز ملی ادبیات کودک و نوجوان نامگذاری شده‌ است،‌ به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: نام گرفتن این روز به یاد آذر یزدی، کار پسندیده‌ای است؛ هر چند  من با زادروز نویسندگان و نامیدن روزی به نام آنان بیشتر دل می‌بندم. 

وی افزود: سالمرگ یک نویسنده را، آن هم نویسنده ادبیات کودکان و نوجوانان که می‌بایست بر پایه شادی و زیبایی بنا نهاده شود، نمی‌پسندم. 

امامی اظهار کرد: امید دارم که جامعه ما به ویژه جامعه جوان و در پیشاپیش آن کودکان و نوجوانان به زندگی، شادی و زیبایی بازگردند. بس است غم مرگ. بی شک آذریزدی بر قله بلندی جا دارد و چندین نسل با کتاب و ادبیات و قصه به برکت او آشنا شدند اما خوش دارم روزی همزمان با زادروز فضل‌الله مهتدی صبحی نیز به او اختصاص یابد.

نویسنده کتاب‌ «شمع‌ها» اظهار کرد: از این که بگذریم روز ملی ادبیات کودکان و نوجوان، اتفاق خجسته‌ای است که کودکان و نوجوانان ما با کتاب‌ و قصه بیشتر آشنا شوند. 

وی ادامه داد: در سبد خرید خانواده‌ ایرانی، گذشته از چیپس و پفک، کتاب نیز افزوده شود و کودکان و نوجوانان ما با پل کتاب به دنیایی زیبا و شاد سفر کنند و به به یاری کتاب‌، ستاره‌هایی نو در آسمان دلشان بدرخشد. این‌ها همه امید است اما چه می‌توان گفت با گرانی کاغذ و هفت‌‌خوان‌ها و ناشرانی که نام ناشران کودک و نوجوان را بر خود دارند و به جز افزونی سرمایه نمی‌اندیشند.

مترجم کتاب «سه قصه» یادآور شد: گویی چیرگی کمیت بر کیفیت در همه چیز و همه‌جا به چشم می‌خورد و این بلای بزرگ دامن کتاب کودک و نوجوان را هم فرا گرفته است. سال‌ها پیش زمانی که ویراستار و سپس مدیر انتشارات کانون بودم، کوشش ما بر این بود که از انبوه‌سازی بپرهیزیم و کتاب‌هایی نمونه برگزینیم و نشر دهیم؛ هم از نظر محتوا و هم از نظر زیبایی. بدین‌گونه کانون در سال شاید به تعداد انگشتان یک دست کتاب منتشر نمی‌کرد اما این کتاب‌ها علاوه بر این که  سرمشق و نمونه‌ای برای ناشران دیگر بودند، ماندگار نیز می‌شدند. 

امامی گفت: در این‌جا باید از کوشش صمیمانه شورای کتاب کودک سپاسگزاری کنم که صادقانه به معرفی کتاب‌های مناسب می‌پردازد. آرزو دارم که شادی و زیبایی به دنیای ادبیات کودکان بازگردد و دریغ دارم نام کسانی را به عنوان مترجم ادبیات کودک و نوجوان می‌بینم و می‌شنوم، حتی از خواندن یک خط متن اصلی نیز ناتوانند اما زمان داور زبردستی است. نام مهتدی صبحی، مهدی آذریزدی، ثمین باغچه‌بان و عباس یمینی شریف و دیگر کسانی که در راه گسترش ادبیات کودکان و نوجوانان به جد و جان کوشیدند، ماندنی است.

وی در پایان گفت: به هر روی پیشاپیش این روز بر کودکان و نوجوانان، نویسندگان، نقاشان و ناشران مبارک باد.

18 تیرماه در تقویم کشورمان که همزمان با سالگرد درگذشت مهدی آذریزدی است به روز ملی ادبیات کودک و نوجوان نام گرفته است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط