جمعه ۲۸ تیر ۱۳۹۲ - ۱۹:۴۶
توجه به رشد کمی و کیفی فعالیت‌های قرآنی از افتخارات دولت‌های نهم و دهم است

سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنرانی پیش از خطبه‌های این هفته نماز جمعه مشهد گفت: توجه به رشد کمی و کیفی فعالیت‌های قرآنی از افتخارات دولت‌های نهم و دهم است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که امروز (28 تیر) به مشهد مقدس سفر کرده بود، به عنوان سخنران پیش از خطبه‌ها در مشهد سخنرانی کرد.

حسینی در حرم منور رضوی گزارشی از حوزه فرهنگ و هنر در دوران دولت نهم و دهم ارایه کرد و گفت: در دولت‌های نهم و دهم به توسعه و ترویج فرهنگ و معارف اسلامی و فرهنگ قرآنی اهتمام ویژه شد به‌طوری که تعداد موسسات قرآنی از یکصد موسسه در چهار سال گذشته اکنون به دو هزار موسسه در سطح کشور افزایش یافته که این گام افتخار آمیزی در طول انقلاب اسلامی است.

عضو کابینه دولت دهم به ارتقای مرکز فعالیت‌های قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به معاونت قرآن و عترت اشاره کرد و گفت: برپایی نمایشگاه‌های متعدد قرآنی در نقاط مختلف کشور و حمایت از برنامه‌های قرآنی، برگزاری جشنواره قرآنی آیات، توجه ویژه به فرهنگ و معارف قرآنی و تولید آثار هنری ارزشمند تنها گوشه‌ای از تلاش‌های دولت نهم و دهم در بخش فرهنگ اسلامی است.

حسینی اظهار کرد: مهم‌ترین عامل تداوم انقلاب اسلامی توجه به فرهنگ و معارف قرآنی است و افتخار ما این است که به قرآن عمل می‌شود و هر روز شاهد توسعه فعالیت‌های قرآنی در ایران اسلامی هستیم.

وی مشکلات جهان اسلام را عدم پایبندی لازم به فرهنگ و معارف قرآنی دانست و گفت: اگر امروز شاهدیم که اخوان المسلمین در مصر از صحنه سیاسی کنار می‌رود به‌خاطر این است که عمل به فرهنگ قرآنی را کنار گذاشت و با حفظ رابطه با دشمنانی مانند رژیم صهیونیستی، دست یاری به سمت دشمنان اسلام دراز کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: توجه ویژه به رشد کمی و کیفی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد نیز از افتخارات دولت‌های نهم و دهم است به طوری‌که تعداد این کانون‌ها از دو هزار و 400 کانون در سال ۸۴ اکنون به ۱۶ هزار کانون رسیده است.

وی در ادامه سخنان خود، تکریم عالمان، عارفان، اندیشمندان و شاعران از طریق برپایی آیین‌های نکوداشت، توجه به شعر آیینی، علوی، رضوی و انتظار را از خدمات درخشان دولت‌های نهم و دهم عنوان کرد که در راستای تاکید مقام معظم رهبری در این سال‌ها مورد اهتمام ویژه قرار گرفت.

حسینی در حوزه تلاش‌های دولت‌های نهم و دهم در مورد زیرساخت‌های فرهنگی گفت: اکنون بیش از سه هزار کتابخانه عمومی در سطح کشور وجود دارد در حالی‌که این رقم تا قبل از سال ۸۴ و آغاز دولت نهم فقط یک هزار و 600 کتابخانه بود.

وی افزود: در این مدت فضاهای کتابخانه‌های عمومی به دو برابر و تعداد اعضای کتابخانه‌ها از یک میلیون نفر در سال ۸۴ به دو نیم میلیون نفر و تعداد کتاب‌های موجود در این مکان‌ها نیز در مدت مذکور از ۱۴ میلیون جلد کتاب به ۳۵ میلیون جلد افزایش یافت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تعداد کتابخانه‌های مساجد از یک هزار و ۵۰۰ کتابخانه اکنون به بیش از ۱۰ هزار کتابخانه در سطح کشور رسیده است و خوشبختانه کشورمان از نظر تعداد کتابخانه‌ها، منابع کتاب‌ها و سرانه مطالعه کتاب در سطح منطقه رتبه نخست را دارد.

وی با اشاره به این‌که در دولت اصلاحات تلاش‌های زیادی برای نفوذ اندیشه‌های غربی و عرفان‌های نوظهور در قالب انتشار کتاب صورت می‌گرفت، افزود: دولت‌های نهم و دهم هیچ‌گاه نگاه بسته‌ای به حوزه نشر نداشتند اما تمام سعی و تلاش خود را بکار بستند تا اندیشه‌های اصیل اسلامی در این حوزه پررنگ‌تر شود.

حسینی اظهار کرد: با وجود این‌که تهمت‌های ناروا به دولت‌های نهم و دهم در بحث حوزه نشر، سالانه مجوز نشر ۶۸ هزار عنوان کتاب صادر شد و تلاش شد تا در تمامی فعالیت‌ها، ارزش‌های اسلامی و انقلابی مد نظر قرار گیرد.

وی صدور مجوز بیش از دو هزار نشریه و روزنامه، حمایت از هنرمندان و نویسندگان کشور در قالب صندوقی به این نام و افزایش صد درصدی اعضای آن، ایجاد شورای فرهنگی و هنری کشورهای فارسی زبان، حمایت از تولید فیلم در مورد مبارزات مردم فلسطین، لبنان، فتنه سال ۸۸، برگزاری جشنواره‌های متعدد مانند جشنواره خلیج فارس، دفاع مقدس و فیلمنامه‌نویسی انقلاب را نیز از دیگر اقدامات ارزشمند دولت‌های نهم و دهم اعلام کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان، کمک به توسعه مساجد و مصلاها را نیز از اقدامات مهم دولت‌های نهم و دهم دانست و گفت: فقط در سال گذشته دو هزار و 700 میلیارد ریال در این باره کمک شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط