پنجشنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۰
پرده برداری از چهره شوم وهابیت با انتشار کتاب و رساله

مدیر موسسه کتابشناسی شیعه‌ قم با بیان این‌که قبرستان بقیع در سرزمین حجاز در سال 1344 هجری قمری به دست پیروان فرقه ساختگی وهابیت تخریب شد، گفت: پس از این اقدام ناشایست وهابیون، کتاب‌ها و رساله‌های گوناگونی در رد و نقد این فرقه ضاله به رشته تحریر درآمدند تا پرده از چهره آنان بردارند.-

رضا مختاری در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: ملک عبدالعزیز، پدر پادشاه کنونی عربستان، نخستین‌ اقدامی که پس از نشستن بر مسند پادشاهی انجام داد، تخریب مقبره‌های چهار تن از ائمه (ع) و سایر اصحاب رسول خدا(ع) در این قبرستان با نگرش ظاله بود؛ این نگرش به گونه‌ای عمیق بود که این پادشاه وهابی تصمیم داشت مقبره مطهر پیغمبر(ص) را نیز از بین ببرد اما به دلایلی از این تصمیم شوم منصرف شد.

وی ادامه داد: این اقدام سبب شد تا بیانیه‌ها، رساله‌ها و کتاب‌های فراوانی به رشته تحریر درآیند. همچنین بازتاب این اقدام به گونه‌ای بود که مراجع تقلید شیعیان در سرزمین عراق یک سال اجرای مناسک حج واجب را تحریم کردند و افرادی که از سرزمین‌های مختلف خود را به عتبات عالیات رسانده بودند، با شنیدن این فتوا به دیار خود بازگشتند. در این زمان علما بر اساس دانش و یافته‌های خود از متون دینی ثابت کردند که ساختن مقبره بر مدفن بزرگان دین و ائمه(ع) بر خلاف نگرش وهابیون، مستحب است.

این محقق حوزه دین در پاسخ به این سوال که «آیا ردها و نقدهایی که بر وهابیون نوشته شدند، نتیجه‌بخش بودند؟» گفت: همزمان با اقدام تخریب قبرستان بقیع، کتاب‌شناسی‌های فراوانی علیه وهابیون ایجاد شد و به اوج رسید. علمای سراسر دنیا و خاندان کاشف الغطاء به علمای سعودی نامه نوشتند و در آن‌ها عقاید وهابیت را رد کردند. این نامه‌ها و اقدامات موثر بودند اما در بازسازی قبرستان بقیع کارساز نشدند.

ناشر کتاب «تبیان صادق» درباره ضرورت پرداختن به رد عقاید وهابیت در عصر حاضر عنوان کرد: نوشتن رد و نقد بر عقاید وهابیت به زبان‌های مختلف در عصر حاضر بسیار ضرورت دارد، زیرا فعالیت وهابیون به شکلی گسترده و شدیدتر از گذشته ادامه دارد و افراد کم‌اطلاع، با شنیدن و خواندن نگرش‌های آنان ممکن است تحت تاثیر قرار گیرند.

مبارزه علمی با وهابیت در ایران

مدیر موسسه کتابشناسی شیعه‌ قم در پاسخ به این سوال که «اکنون در ایران برای مبارزه با نگرش وهابیت چگونه اقداماتی شکل گرفته است؟» گفت: اکنون در پژوهشکده حج و زیارت ایران گروه مستقلی مکلف به شناسی و پاسخ‌گویی علمی و منطقی به شبهاتی است که وهابیون در رسانه‌ها، ماهواره‌ها و شبکه‌های مجازی مطرح می‌کنند.

ناشر کتاب «سرگذشت و آرای میرفندرسکی» ادامه داد: لازم است در راه مبارزه با گسترش عقاید وهابیت میان مسلمان، با اطلاع‌رسانی مناسب افراد را از نگرش ناحق این فرقه ساختگی با نمایان ساختن پایه‌های مستحکم دین مبین اسلام، آگاه کرد. همچنین نویسندگان و مولفان باید همواره در رد و نقد عقاید وهابیت با نگارش مقاله در پایگاه‌های اطلاع‌رسانی، شبکه‌های ماهواره‌ای و کتابت بر این مهم همت گمارند.

مختاری یادآور شد: نوشتن کتاب‌های مستند و موثق درباره‌ تاریخچه شکل‌گیری این فرقه ساختگی با دخالت استعمار انگلیس بسیاری از افراد را از انگیزه‌های شوم وهابیون آگاه می‌کند. اکنون مدارک خطی و مستندی در ترکیه امروزی و ایران درباره این فرقه ساختگی وجود دارد که محققان می‌توانند با بهره‌گیری از آن‌ها کتاب‌هایی روشنگرانه را به رشته تحریر درآورند.

جای خالی کتابخانه تخصصی بقیع

مدیر موسسه کتابشناسی شیعه‌ قم درباره کتابخانه تخصصی بقیع بیان کرد: اینک در ایران کتابخانه تخصصی ویژه قبرستان بقیع نداریم. شاید به این دلیل که عمده شبهات وهابیت در مبحث امامت و آموزه‌های امامان معصوم(ع) باشد. شاید کتابخانه‌های تخصصی امامت، امیرالمومنین(ع)، حج و زیارت و کلام توانسته‌ باشند نیازهای محققان، پژوهشگران و علاقه‌مندان به این حوزه را برطرف کرده باشند اما می‌توان تاسیس چنین کتابخانه تخصصی را به مسوولان این حوزه پیشنهاد کرد.

ناشر کتاب «فضل بن شاذان نیشابوری» درباره کتاب‌های منتشر شده درباره وهابیت گفت: تاکنون کتاب‌های متعددی در رد و نقد آرای وهابیت نوشته شده که از میان این آثار می‌توان به کتاب «تقاریر فی النجد» با مضمون گزارش دولتمردان عثمانی راجع به آل سعود اول در سرزمین حجاز، کتاب «بقیع» نوشته شیخ محمدصادق نجمی و کتاب «گنبد کبریا» اشاره کرد.

هشتمین روز ماه شوال برابر با 25 مردادماه سالروز تخریب قبرستان بقیع است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط