به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، این آیین با هدف گردآوری پژوهشهای انجام شده در حوزه نسخ خطی و تجلیل از فعالان این عرصه برگزار میشود.
بنابراین گزارش حفاظت و نگهداري نسخ خطي، فهرستنگاري نسخ خطي، صحافي، مرمت و آسيبشناسي نسخ خطي، اهداي نسخ خطي به كتابخانهها، تصحيح و تحقيق نسخ خطي، تحقيق در عرصههاي مربوط به نسخهشناسي، نسخهپردازي، شيوه تصحيح و ترجمه نسخ خطي از محورهای این همایش است.
ارزیابی و معرفی مجلات تخصصي در حوزه نسخ خطي، مقالات، نقد و معرفي متون و نسخهشناسي، انتشار نسخ خطي تصحيح شده، پاياننامههاي دانشجويي در زمينه تصحيح متون و نسخه شناسي و همچنین تولیدات رادیویی و تلویزیونی از دیگر محورهای این همایش است.
مهلت ارسال چکیده مقالات تا 15 مهر ماه است و پژوهشگران، استادان، دانشجویان و مراکز تحقیقاتی میتوانند برای شرکت در این آیین علمی، یک نسخه از آثار پژوهشی خود را در حوزه نسخه های خطی در قالب کتاب، پایان نامه، مقاله، فهرست، نقد و تصحیح متون که در سال 1391 چاپ و منتشر شده است، برای ارزیابی، انتخاب و معرفی آثار برتر به دبیرخانه آیین بزرگداشت حامیان نسخ خطی به نشانی تهران، بزرگراه شهید حقانی، بلوار کتابخانه ملی، کتابخانه ملی، اداره کل کتاب های خطی و نادر ارسال کنند.
علاقه مندان براي كسب اطلاعات بيشتر مي توانند با تلفن های 6-81622784 و 88644045 و 88644052 تماس بگيرند.
سیزدهمین آیین بزرگداشت حامان نسخ خطی آبان ماه سال جاری از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار می شود.
200 هزار منبع اهدایی در كتابخانه ملي
همچنین كارشناسان و مديران سازمان اسناد و كتابخانه ملي ایران كليه منابع موجود در مخازن كتابهای اهدايي را شناسایی کرده و با جانمايي و ساماندهي حدود 200 هزار جلد كتاب اهدایی، مشخص شد حدود چهار هزار جلد كتاب ارزشمند و ناياب اهداشده است.
منابع اهدایی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران شامل بيش از دو هزار و 200 منبع با موضوعات ایرانشناسی، اسلام شناسی، مرجع و علوم و فنون به زبان لاتين بوده که انتشار برخی از آنها به سال هاي 1785 و 1822 میلادی برمی گردد همچنین هشت نسخه نشريه مربوط به سال های 1314 تا 1370 شامل نشریات غلبه، تعلیم و تربیت، به سوی صلح، رنگین کمان، تماشابازار، کرنا، حاجی بابا، ایران آزاد در این مجموعه های اهدایی موجود است.
بسیاری از شخصیت های علمی، فرهنگی، سیاسی و مذهبی در داخل و خارج از کشور مجموعه کتابخانههای شخصی خود را به کتابخانه ملی اهدا میکنند که از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی اطلاعرسانی میشود.
چهارشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۸
نظر شما