سه‌شنبه ۵ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۹
افتتاح مرکز «یوهان گوتفرید هردر» در وایمار

پس از گذشت دو سال انتظار، مرکز جدید یوهان گوتفرید هردر (از تاثیرگذارترین نویسندگان و متفکران آلمانی زبان عصر روشنگری) در شهر وایمار افتتاح شد./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از خبرگزاری آلمان، برای ساخت این بنا و نیز کلیسای هردر، مبلغی در حدود 4،4 میلیون یورو هزینه شده است که از این مبلغ، دولت آلمان، ایالت تورینگن و شهر وایمار، سه میلیون یورو و کلیسای پروتستان مبلغ 1،4 میلیون یورو را تامین کرده اند.

هردر در 25 اوت 1744 در مورونگن متولد شد و امسال دویست و شصت و نهمین سال تولد وی گرامی داشته خواهد شد. او از سال 1776 تا زمان مرگش در تاریخ 18 دسامبر 1803 به عنوان سرپرست روحانیان لوتری در وایمار فعالیت داشت و پس از درگذشتش در کلیسای سن پتر و پاول به خاک سپرده شد.

به گفته هاینریش هربست، مقام مسوول این پروژه، افتتاح مرکز هردر که با افتتاح یک کلیسا نیز همراه است، به شکل موفقی تجدد و تاریخ را به هم پیوند می زند. این مکان، جايي خواهد بود که در آن، انسان می تواند از نو با پیامهای قدیمی انجيل و تاریخچه اعتقاد، ارتباط برقرار کند.

کلیسا، خانه محل زندگی هردر، دبیرستان ویلهلم ارنست و میدان هردر از سال 1998 جزو میراث باستانی فرهنگی جهان محسوب می شوند. برای مرکز هردر، در کنار کلیسا و محل زندگی وی، دو بنای قدیمی بازسازی شده اند و با افزوده شدن دو بنای جدید تکمیل شده اند. قرار است در این ميان، این فضای باستانی برای ساکنان و جهانگردان محلی برای تماس و ایجاد ارتباط باشد. در این مرکز همچنین یک تالار با حدود 100 صندلی، یک تالار کوچک و فضاهایی برای دانش آموزان و کودکان در نظر گرفته شده است. از بخشهای جذاب این مکان هم می توان به باغ هردر، در پشت منزل وی اشاره کرد.

در این ميان، بازسازی کلیسای هردر ادامه دارد. پس از نصب دستگاه گرمایش مرکزی و نوسازی کف زمین، در فصل تابستان فضای محراب نوسازی خواهد شد. قرار است تا سال 2014 نوسازی قربانگاه کراناخ نیز به پایان برسد. ساخت این قربانگاه را لوکاس کراناخ دِر اِلترر درسال درگذشتش (1552/1553) آغاز کرد و پسرش آن را به پایان رساند. قرار است این قربانگاه در سال 2015 که سال کراناخ نامیده شده، با شکوه جدیدی در معرض نمایش قرار گيرد.

از مجموعه آثار ۴۵ جلدی هردر، بيشتر آنها در طول حیات وی، یعنی میانه سالهای ۱۷۴۴ تا ۱۸۰۳ در آلمان به چاپ رسید و برخی نیز بعد از مرگ او انتشار یافت. از آثار برجسته او، به موارد زیر می‌توان اشاره کرد: درباره منشاء زبان (۱۷۷۲)، تاریخ فلسفه‌ای دیگر برای پرورش بشریت (۱۷۷۴)، سرودهای عامیانه (۱۷۷۹)، ایده‌هایی درباره فلسفه تاریخ بشریت (۱۷۹۱ - ۱۷۸۴)، نامه‌هایی برای ارتقای بشریت (۱۷۹۷- ۱۷۹۴)، یادداشتهایی درباره پارسه (۱۷۹۸) (نگاهی به معماری، تاریخ و دین ایرانی)، یادداشتهایی بر مطالعات خداشناسی (۸۱-۱۷۸۰).

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها