سه‌شنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۰
ابوالحسنی: با ارایه تسهیلات 27 درصدی صنعت چاپ پیشرفت نمی‌کند

احمد ابوالحسنی، نایب رییس اتحادیه لیتوگرافان تهران ضمن تبریک روز ملی صنعت چاپ به مدیران و کارگران این صنعت گفت: اگر می‌خواهیم در حوزه صنعت حرف اول را در منطقه بزنیم باید از صنعت چاپ حمایت و آن‌را به اهلش واگذار کنیم. من معتقدم با ارایه تسهیلات 27 درصدی پیشرفت و نوسازی در این صنعت رخ نخواهد داد.-

نایب رییس اتحادیه لیتوگرافان تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: روز ملی صنعت چاپ، ثمره 200 سال زحمت کارگران این صنعت است که با پیگیری‌های اسدالله جامی نامگذاری و باعث شد که صنعت چاپ با یک هویت و شناسنامه‌ای جدید به کار خود ادامه دهد. هدف از برگزاری هر جشن، زنده نگه‌داشتن آن مناسبت است و روز ملی صنعت چاپ نیز با این هدف برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: تمامی مشکلات صنعت چاپ توسط مسوولان صنفی مطرح شده اما گوش شنوایی وجود نداشته که با رسیدگی به این دردها، فکری برای این صنعت کند. مشکلات موجود به مسوولان دولتی و صنفی مربوط می‌شود چراکه از راه وحدت و همدلی فاصله گرفته‌اند و به مسایل حاشیه‌ای می‌پردازند.

این عضو شورای سیاستگذاری صنعت چاپ درباره برنامه‌های برگزار شده در جشنواره ملی صنعت چاپ گفت: برگزاری مسابقات آثار چاپی و مسابقات فرهنگی- ورزشی کار بسیار پسندیده‌ای است که در قالب جشنواره صنعت چاپ برگزار می‌شود اما این مسابقات چندان موفق نبوده چراکه توسط افراد شایسته برگزار نشده است.
 
وی ادامه داد: اصل برگزاری چنین برنامه‌هایی کار شایسته‌ای است اما عقیده دارم که در مسابقات چاپی، هیچ اتفاق مهمی صورت نگرفته است، البته به‌دلیل تغییر دولت و فرصت کمی که وزیر فرهنگ و ارشاد با آن روبه‌رو بود زمان برای تغییر و تحولات مناسب نبود. با توجه به شناختی که از علی جنتی به‌عنوان فردی جمع‌گرا و تخصص‌گرا سراغ داریم قطعا چهره این همایش‌ها در سال‌های آینده تغییر خواهد کرد و این برنامه‌ها توسط افرادی برگزار خواهد شد که چاپ را درک کرده‌اند و معیار مالی برای برگزاری ندارند.

ابوالحسنی با اشاره به فعالیت‌های چاپی کشورهای همسایه گفت: ترکیه بیش از 40 درصد بازار منطقه را در دست گرفته و سهم ما فقط چهار درصد است در حالی که کشور کوچکی مانند امارات، شهرک‌های چاپ را راه‌اندازی کرده است و روی بازار ایران کار می‌کند؛ این زنگ خطری برای صنعت چاپ کشور است. 

وی ادامه داد: مشکلات چاپی ترکیه خیلی بیشتر از مشکلات حال حاضر صنعت چاپ ایران بود اما دولت این کشور صنعت چاپ را به‌صورت کامل به چاپی‌ها واگذار و از آن‌ها حمایت کرد، ترکیه توانست با یک برنامه‌ریزی صحیح صنعت چاپ خود را به‌روز کند و بعد از گذشت هفت سال از این انقلاب چاپی، به کشور نخست منطقه تبدیل شود.

نایب رییس اتحادیه لیتوگرافان با اشاره به نبود توجه کافی به صنعت چاپ گفت: وقتی مسوولان به صنعت چاپ توجه نمی‌کنند، تبدیل بودجه دو میلیاردی به 800 میلیون تومان کار چندان عجیبی به نظر نمی‌رسد. بودجه صنعت چاپ درحالی 800 میلیون درنظر گرفته شده که پول خرید یک ماشین چاپ امروز بیش از سه میلیارد تومان است و این صنعت با این ناملایمات به‌جایی نخواهد رسید.

به گفته ابوالحسنی، تا زمانی که مسوولان صنفی بر اساس دوستی‌ها انتخاب ‌شوند و توانایی افراد در آن تاثیری نداشته باشد، وضعیت صنعت چاپ به همین صورت است، وقتی فردی که توانایی اداره واحد صنفی خود را ندارد و در صنعت مسوولیت می‌گیرد چگونه انتظار بهبود چاپ را داریم. 

وی با اشاره به سند چشم‌انداز 1404 گفت: اگر می‌خواهیم در حوزه صنعتی حرف اول را در منطقه بزنیم باید از صنعت چاپ حمایت و آن‌را به اهلش واگذار کنیم، با ارایه تسهیلات 27 درصدی پیشرفت و نوسازی در این صنعت رخ نخواهد داد.

نایب رییس اتحادیه لیتوگرافان تهران در بخش پایانی صحبت‌های خود اظهار کرد: چاپ نمایشگر صنعت است و اگر سیستمی نمایشگر نداشته باشد، هیچ اطلاعاتی از پردازش‌های انجام شده، مشاهده نخواهد شد. تا دید مسوولان نسبت به چاپ تغییر نکند وضعیت چاپ به همین صورت باقی خواهد ماند، شواهد نشان می‌دهد که اتحادیه لیتوگرافان نسبت به سایر اتحادیه‌ها موفق‌تر عمل کرده است اما با توجه به برنامه‌ریزی صورت گرفته نیاز است که تلاش خود را دوچندان کنیم.

احمد ابوالحسنی در سال 1344 در شهرستان نراق متولد شد، با شروع جنگ تحمیلی به جبهه‌های حق علیه باطل رفت و در مقابل دشمن بعثی ایستاد، فروردین ماه 1361 در عملیات فتح‌المبین اسیر شد و در سال 1369 بعد از هشت سال اسارت به میهن بازگشت. وی از سال 70 با مشاوره با افراد کارشناس وارد صنعت چاپ شد. این عضو شورای سیاستگذاری صنعت چاپ چهار سال است که به‌عنوان نایب رییس اتحادیه لیتوگرافان تهران مشغول به‌کار است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط