به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، پروفسور احمد مصدق، استاد پیشکسوت و بازنشسته دانشگاه تهران تاکنون 12 عنوان کتاب تالیف کرده و اکنون در حال مطالعه و تحقیق و تالیف کتابهایی در زمینه منابع طبیعی است. از این استاد فرهیخته و پیشکسوت عرصه علم و دانش تاکنون 35 مقاله علمی و تحقیقاتی نیز به زبان فرانسه و انگلیسی در سطح بینالمللی چاپ و منتشر شده است.
از جمله تالیفات پروفسور مصدق میتوان از کتابهای جنگلشناسی، جنگلکاری و نهالستانهای جنگلی، جغرافیای جنگلهای جهان، اکوسیستم جنگلی جهان، تخریب محیطزیست، گرم شدن کره زمین، اصلاح نژاد درختان جنگلی، اکولوژی جنگل، مصارف آب در ایران و جهان و توسعه پایدار و احیای جنگلهای ایران و جهان نام برد. خواندن صحبتهای این استاد اهل دل خواندنی است.
از خودتان بگویید.
احمد مصدق، متولد 1313 تهران و استاد بازنشسته دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران هستم. مدرک لیسانس کشاورزی را در سال 1339 از دانشکده کشاورزی کرج در رشته جنگل اخذ و سپس برای ادامه تحصیل به دانشگاه سن ژوزف لبنان اعزام شدم و مدرک کارشناسی ارشد را در آن کشور دریافت کردم.
درجه دکترای جنگلشناسی را از کشور فرانسه اخذ و سپس راهی آمریکا شده و موفق به دریافت مدرک فوق دکترای جنگل از دانشگاه برکلی کالیفرنیا شدم. پس از بازگشت به ایران در سال 1342 جذب هیات علمی دانشگاه تهران شده و مدت 35 سال با درجه استادی به تدریس و تحقیق پرداختم. سال 1377 پس از سالها تحصیل و تدریس و پژوهش به درجه بازنشستگی نایل شدم.
چرا امروزه در رشتههای تخصصی کمبود منابع علمی و معتبر داریم؟
استاد باید عاشق رشته تخصصی و شغل استادی خود باشد تا بتواند بدون چشمداشت مالی یا کمترین چشمداشت دست بهقلم برده و دانش خود را در اختیار دانشجویان و فرزندان خود بگذارد و به مملکت و بهخصوص جامعه علمی کشور خدمت کند.
امروزه با توجه به مشکلات موجود و هزینههای زندگی همه اقشار درصدد تامین معاش هستند و اهالی قلم و ناشران نیز باید ابتدا بتوانند هزینههای زندگی را تامین و سپس به دیگر موارد بیندیشند. در این شرایط معمولا مولف ناچار است برای فروش کتابش مطالب را در سطحی عمومیتر نگارش و تدوین کند تا مخاطب بیشتری را جلب کند.
از نظر سطح علمی و ارایه مدارک و مقالات علمی و پژوهشی، امروز جایگاه ما در دنیا کجاست؟
در خصوص ارایه مقالات و مدارک علمی در سطح بینالمللی قدمهای بسیار خوبی تا به امروز برداشته شده و به اصطلاح در زمینه تولید علم در سطح بالایی در منطقه و جهان قرار داریم و پیشرفتهای علمی بسیار خوبی نیز در زمینههای مختلف داشتهایم، اما در خیلی از موارد این کارها در حد تئوری و نظریهپردازی باقی ماندهاند و به مرحله عمل و کاربردی شدن نرسیدهاند. بیشتر اقدامات علمی ما در سطح کلان و کلی بوده و کمتر به جزییات و شاخههای باریک و تخصصی علوم توجه داشتهایم و هنوز آنطور که باید به مرحله کاربردی کردن علم نرسیدهایم.
از سوابق اجرایی پروفسور مصدق میتوان به عضویت در هیات مدیره سازمان بینالمللی تحقیقات جنگل و مستشار سازمان خواروبار و کشاورزی سازمان ملل در کشورهای آفریقایی اشاره کرد.
پنجشنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۰
نظر شما