سه‌شنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۷
صادرات در زمینه صنعت چاپ نیازمند سرمایه‌گذاری است

بابک عابدینی، نایب رییس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران با اشاره به مشکلات در حوزه صادرات گفت: صنعت چاپ در زمینه صادرات توانایی‌های لازم برای حضوری قدرتمند در سطح منطقه را دارد و اگر مشکلات این حوزه برطرف شود، با سرمایه‌گذاری لازم می‌توانیم در صادرات چاپی پیشرفت‌های ویژه‌ای داشته باشیم.-

نایب رییس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: یکی از برنامه‌های مهم پیش روی اتحادیه، حضور در نمایشگاه لیبل اکسپو بروکسل است، هیاتی تحقیقاتی و  تجاری برای بازدید از این نمایشگاه از سوی اتحادیه صادرکنندگان روانه بروکسل خواهد شد. تا به امروز 27 نفر برای حضور در نمایشگاه ثبت‌نام کردند و پیش‌بینی ما این است که از این بین 20 تا 25 نفر برای سفر به بروکسل ویزا دریافت ‌کنند. 

بابک عابدینی گفت: طی روز‌های گذشته رایزنی‌های مستقیمی با سفیر بلژیک در ایران انجام شد تا بتوانیم در مدت دو هفته، اقدامات لازم برای حضور در کشور بلژیک را انجام دهیم، در نمایشگاه بحث تحقیق و بازاریابی را خواهیم داشت چرا که در لیبل سرمایه‌گذاری‌های مناسبی را می‌توان انجام داد.

وی ادامه داد: مقرر شد بعد از نمایشگاه لیبل اکسپو، سمیناری با موضوع لیبل و با حضور استادان برجسته دنیا در کشور برگزار شود اما زمان دقیق این رویداد هنوز مشخص نشده و پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که نمایشگاه در آذرماه برگزار شود.

وی درباره توانایی‌ها صادرتی کشور در حوزه چاپ گفت: صنعت چاپ در حوزه صادرات توانایی‌های بالایی دارد و می‌تواند به راحتی در منطقه رقابت کند اما متاسفانه امروز با مشکلات فراوانی روبه‌رو است. مهمترین مشکل در بحث مواد اولیه است، اگر ما بتوانیم محصولات چاپی را با قیمت ارزان‌تری تولید کنیم،  در صادرات می‌توانیم موفق‌تر عمل کنیم چرا که در آن صورت، هم از نظر قیمت و هم از نظر توانایی قابلیت رقابت با کشورهای منطقه را داریم. 

نایب رییس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران ادامه داد: علاوه بر مشکل گرانی مواد اولیه، مشکلاتی مانند حمل و نقل و گمرک نیز موانع سد راه صادرات کشور در تمامی حوزه‌هاست. 

به گفته عابدینی، یکی از دلایل افزایش قیمت محصولات چاپی، گران شدن فیلم‌های BOPP است. گرانول BOPP با کمتر از پنج درصد دورریز به فیلم‌های BOPP تبدیل می‌شوند، اگر گرانول با قیمت سه هزار و 900 تومان به‌دست تولیدکننده برسد، با توجه به سود و دورریز، باید با قیمتی حدود پنج هزار تومان در اختیار مصرف‌کننده قرار گیرد اما با قیمت هفت هزار تومان عرضه می‌شود، این اتفاق در شرایطی رخ می‌دهد که قیمت تمام شده واردات این کالا با ارز آزاد حدود 6 هزار و 400 تومان است. 

وی ادامه داد: اگر بتوانیم قیمت‌ تعرفه‌ها را کاهش دهیم می‌توانیم قیمت این کالا را نیز پایین آوریم، به دلیل حمایت از تولید در گمرک به این کالا 42 درصد تعرفه تعلق می‌گیرد و این هزینه‌ها باعث افزایش غیرمنطقی این کالا شده است. وقتی کالاهایی مانند فیلم BOPP بالا می‌رود، قیمت کالا نیز افزایش می‌یابد و برخی تولیدکنندگان برای فروش کالا مجبورند که کیفیت را کاهش دهند، اکنون به‌دلیل افزایش قیمت‌ها و کاهش کیفیت، بعضی تولید‌کنندگان کارهای خود را در ترکیه چاپ می‌کنند و سپس برای بسته‌بندی به ایران می‌آورند.

نایب رییس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ ایران درباره سرمایه‌گذاری در حوزه تولید کاغذ گفت: در بخش صنعت باید وارد فعالیت‌هایی شویم که زمینه‌های تولید و مواد اولیه آن ‌را داشته باشیم، در بعضی از حوزه‌ها مانند کاغذ ما مواد اولیه را در اختیار نداریم و برای تولید آن نیاز به واردات مواد اولیه است که در این صورت، قیمت تمام شده با قیمت وارد شده برابر خواهد بود. 

عابدینی در بخش پایانی صحبت‌های خود اظهار کرد: اگر کره‌جنوبی اکنون به یکی از صادرکنندگان کاغذ تبدیل شده است دلیل آن برنامه‌ریزی 100 ساله آن‌ها در زمینه جنگل‌سازی صنعتی است، من مخالف سرمایه‌گذاری در بخش تولید کاغذ نیستم اما باید در زمینه‌هایی سرمایه‌گذاری کنیم که موثرتر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط