کرمی به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: نمایشنامه «پوتینهای عمو بابا» را من در سال گذشته (1391) نوشته و در جشنواره فجر به روی صحنه بردم. نگارش دیگر نمایشنامه این کتاب یعنی «روایتهای ساده از زندگی روزمره» را نیز بهار امسال (1392) به پایان رساندم.
وی افزود: این دو نمایشنامه از نظر مضمونی و ساختاری با هم تفاوت دارند. نمایشنامه «پوتینهای عمو بابا» رئالیسم است و داستان خانوادهای را روایت میکند که با رفتن یکی از آنها به جبهه زندگیشان تحت تاثیر قرار میگیرد.
کرمی همچنین درباره نمایشنامه «روایتهای ساده از زندگی روزمره» گفت: این اثر در هفت اپیزود نوشته شده است. اپیزودهای مختلف این نمایشنامه درباره زندگی شهری معاصر و موضوعاتی مانند دروغ، تردید، عشق، مرگ و سیاست است.
این نمایشنامهنویس در ادامه با نگاه متفاوت خود در نگارش نمایشنامه «پوتینهای عمو بابا» گفت: این نمایشنامه داستانی تکراری دارد و تاکنون نمایشنامه، فیلمنامه و رمانهای بسیاری با این مضمون نوشته و کار شدهاند. من در این نمایشنامه نگاه متفاوتی داشتم و بیشترین تلاشم در راستای شخصیتپردازی بهتر بود.
کرمی در ادامه با انتقاد از آثار کلیشهای در حوزه نمایشنامههای دفاع مقدس گفت: متاسفانه در موضوع جنگ تحمیلی و دفاع مقدس آثار کلیشهای و سفارشی بسیاری نوشته شده است. من همیشه از این دو کار پرهیز کردم، یعنی تاکنون به هیچ عنوان نمایشنامه سفارشی ننوشتهام و از کلیشههای رایج نیز پرهیز کردم.
وی همچنین اظهار کرد: هشت سال جنگ تحمیلی رویداد بسیار مهم در تاریخ معاصر ایران بوده و تاثیر بسیاری بر فرهنگ عمومی مردم گذاشته است، با وجود این آثار فاخر هنری و ادبی که به این موضوع بپردازند، بسیار اندک است. باید از کار سفارشی پرهیز کرده و نویسنده برای نگارش داستان، فیلمنامه و نمایشنامه در این موضوع نگاه مستقلی داشته باشد.
کرمی در پایان ضمن تشکر از مدیر انتشارات افراز برای انتشار این اثر گفت: امیدوارم ناشرانی که بدون چشمداشت از انتشار آثار هنرمندان حمایت میکنند، برای ادامه راهشان به وضعیت امیدوارانهتری برسند. همچنین بسیار خوشحالم که این نمایشنامه همزمان با اجرای آن در تئاتر شهر منتشر شد.
نمایشنامه «پوتینهای عمو بابا و یک نمایشنامه دیگر» اثر شهرام کرمی با شمارگان هزار و 100 نسخه، 80 صفحه و بهای چهار هزار و 400 تومان از سوی انتشارات افراز منتشر شده است.
نمایش «پوتینهای عمو بابا» از تاریخ 15 مرداد تا 19 شهریور امسال (1392) در تالار قشقایی مجموعه تئاتر شهر به کارگرانی شهرام کریمی روی صحنه رفت. در این نمایش یعقوب صباحی، رویا افشار، سیروس همتی، پریسا مقتدی و پرهام دلدار به ایفای نقش پرداختند.
شهرام کرمی، نمایشنامهنویس، مدرس، منتقد و کارگردان تئاتر است. او دارای مدرک کارشناسی ارشد کارگردانی تئاتر از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی است.
نمایشنامههای «شب تار کاهگل نشینان»، «روزگار طولانی تنهایی»، «دیوار»، «لطفا با مرگ من موافقت کنید»، «در بیداری»، «یاداشتهای روزانه»، «شوراب و هشو»، «بلوطهای تلخ»، «غریبههای همیشگی» و مجموعه داستان «صبح به خیر آقاجان» از آثار منتشر شده شهرام کرمیاند.
شنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۰
نظر شما