به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گروه علوم کشاورزی یکی از 6 گروه علمی فرهنگستان علوم است که از سال تاسیس آن در این مرکز علمی اقدامات فراوانی در راستای ترویج مطلوب و مناسب علوم کشاورزی به وسیله انتشار کتاب داشته است و طرحهای پژوهشی نیز در این زمینه به انجام رسانده است.
تالیف 12 کتاب در این گروه
مولفان این گروه برای استفاده دانشجویان و مخاطبان علاقهمند در حوزه علوم کشاورزی و سایر شاخههای مرتبط با این رشته به تالیف و چاپ 12 کتاب اقدام کردهاند که در مجموعهای به نام «فرهنگ نوین کشاورزی» به چاپ رسیده است.
کتاب زراعت و نباتات، با تالیف بهمن یزدیصمدی و داریوش مظاهری، مصطفی ولیزاده، عبدالمجید رضایی، پرویز وجدانی و با همکاری علیرضا کوچکی و سیروس عبدمیشایی به رشته تحریر درآمده است.
بیماریشناسی گیاهی، دیگر کتابی است که از سوی مولفان این گروه به نامهای کرامت اله ایزدپناه، جعفر ارشاد و دیگر همکاران تالیف و در مجموعه فرهنگ نوین کشاورزی به چاپ رسیده است.
متولیان این گروه علمی کتاب علوم باغبانی را نیز در این مجلد قرار دادهاند. این کتاب پژوهشهای مرتضی خوشخوی، وازگین گریگوریان، عنایتاله تفضلی و سایر همکاران آنها در گروه علوم کشاورزی است. آبیاری عنوان دیگری از این مجموعه است که به قلم علیرضا سپاسخواه، حسن رحیمی و علی اصغر موحددانش به چاپ رسیده است.
نصراله سفیدبخت، علی نیکخواه و مرادعلی زهری به همراه سایر همکاران خود در این گروه به تالیف و چاپ کتاب علوم دامی اقدام کردهاند. در این میان کتاب اقتصاد کشاورزی نیز به قلم غلامرضا سلطانی و مجید کوپاهی منتشر شده است. ماشینهای کشاورزی را نیز مرتضی الماسی وعلیمحمد برقعی و تیمور توکلی به رشته حریر درآوردهاند.
کتاب ترویج و آموزش کشاورزی نیز توسط سیروس سلمانزاده، اسماعیل شهبازی، عزتاله کرمی و ایرج ملک محمدی به چاپ رساندهاند. گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم درمیان چاپ فرهنگ نوین کشاورزی کتاب خاکشناسی را به قلم علی ابطحی، شاپور حاج رسولیها و غلامحسین حقنیا به رشته تحریر در آورده است.
حشره شناسی کشاورزی، کتاب دیگری از این گروه است که با همکاری کریم کمالی، قدیری نوری و ابراهیم باقریزنوز و نیز مرتضی اسماعیلی به نگارش درآمده است. مرتع و آبخیزداری را نیز حسن احمدی، بهرام پیمانی فرد و سید آهنگ کوثر و نیز محمد مهدوی تالیف کردهاند.
علوم و صنایع چوب و کاغذ برای استفاده دانشجویان توسط داود پارساپژوه، کاظم دوستحسینی و مهدوی فائزیپور به همراه سید احمد میرشکرایی به رشته تحریر درآمده است.
فعالیت 13 زیر شاخه در گروه علوم کشاورزی
این گروه علمی دارای 13 شاخه علمی مرتبط با علوم کشاورزی است که از آن میان میتوان به شاخه آبیاری، اقتصاد، ترویج و آموزش کشاورزی، جنگل و محیطزیست اشاره کرد. چوبشناسی، خاکشناسی، زراعت و اصلاح نباتات در کنار رشتههایی مانند شیلات، علوم باغبانی، علوم دامی و علوم صنایع غذایی دیگر شاخههای علمی این گروه محسوب میشود.
رشتههای گیاهپزشکی، ماشینهای کشاورزی و مرتع و آبخیزداری نیز از دیگر شاخههای این گروه است که فعالیتهای علمی نیز در راستای ترویج آنها به انجام میرسد. گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم دارای هشت عضو پیوسته و 24 عضو وابسته و همچنین 26 همكار مدعو است.
یکشنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۹
نظر شما