شنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۹
همکاری 5 استاد منجر به تولید یک کتاب ورزشی شد

کتاب «توانبخشی در سندرم داون با رویکرد فعالیت بدنی» اثر مشترک دکتر علی کاشی، دکتر محمود شیخ و پروفسور اصغر دادخواه، با مقدمه دکتر مهدی نمازی‌زاده به همت واحد نشر دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی منتشر می‌شود.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با وجود مشخص شدن تاثیر فعالیت‌های بدنی در افزایش سلامت جسمی و روانی افراد کم‌توان ذهنی هنوز برنامه‌های مدون و مشخص برای آموزش و تمرین این افراد در کشور و حتی در سطح دنیا وجود ندارد. متخصصان و دانشمندان این حوزه برای افزایش آگاهی و دانش مربیان و مراقبان افراد کم‌توان می‌بایست تلاش بیشتری کنند و یکی از نخستین گام‌ها تالیف آثار مناسب و کاملا کاربردی برای آن‌هاست.

مربیان با مطالعه کتاب «توانبخشی در سندرم داون با رویکرد فعالیت بدنی» می‌توانند اصول ویژه تمرینی را در تمرینات افراد با سندرم داون رعایت کنند. همچنین متخصصان توانبخشی، تربیت‌بدنی و روانشناسان بالینی می‌توانند در ساعات غیر آموزشی و به عنوان تمرینات توانبخشی از این شیوه تمرینی استفاده کنند. 

در حقیقت، این کتاب راهنمایی جامع برای توانبخشی تخصصی افراد سندرم داون با رویکرد فعالیت بدنی و تمرینات ورزشی است که در نتیجه انجام یک رساله دکتری و اجرای دو طرح تحقیقی گسترده به رشته تحریر در آمده است. 

در بخشی از مقدمه این کتاب نوشته دکتر نمازی‌زاده، نخستین دکترای تربیت‌بدنی ایران، است: «مهارت‌های حرکتی کودکان مبتلا به سندرم داون اغلب با تاخیر و دیر هنگام رشد یافته و گسترش می‌یابد. ولیکن به لحاظ اهمیت و الگوهای نوعی چندان متفاوت از همتایان آن‌ها نیست. به طوری که می‌توان اظهار نمود که نرخ و سرعت پیشرفت در این‌گونه حرکات و مهارت‌ها در مقایسه با افراد سالم از آهنگ مشابی پیروی می‌کند. در واقع مهارت‌های حرکتی افراد مبتلا به سندرم داون نیازمند مشارکت و کسب تجربه در یک محیط غنی‌تر برای بهبود فرایند رشد و تکامل حرکتی را دارد. این نکته بویژه در تکالیفی که نیازمند حفظ تعادل و وضعیت قامتی دارند، دوچندان احساس می‌شود. چنانچه برنامه‌های مناسب حرکتی برای افراد سندرم داون طراحی و تدوین گردد، اغلب کودکان مبتلا به سندرم داون به درجه‌ای از شایستگی در رابطه با مهارت‌های حرکتی درشت و ظریف می‌رسند، البته این فرایند در این افراد قدری نسبت به سایر همتایان سالم‌شان با سرعت کمتری اتفاق می‌افتد. این کودکان علیرغم نرمی و شل بودن رباط‌های مفصلی خود و احتمال عارضه "ضعف تونیسیته" عضلانی می‌توانند تمامی حرکات خود را به خوبی توسط سیستم عصبی مرکزی کنترل نمایند و در بسیاری از موارد در زمینه متغیرهای یاد شده فوق اقدام به اعمال جبرانی می‌نمایند. نوجوانان و جوانان مبتلا به سندرم داون ممکن است در شرایط خاصی حرکات و مهارت‌های خود را آهسته‌تر از افراد سالم اجرا نمایند. این امر نشانه‌ای از کندی پردازش اطلاعات در زمینه شناسایی محرک، انتخاب پاسخ و برنامه‌ریزی پاسخ‌های حرکتی آن‌ها بروز می‌کند. این افراد در مقوله تمرکز و دقت در عمل نیز از خود نارسایی‌هایی را نشان می‌دهند.» 

نخستین چاپ کتاب «توانبخشی در سندرم داون با رویکرد فعالیت بدنی» با شمارگان یک هزار نسخه در نیمه نخست فصل پاییز از سوی واحد نشر دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی روانه بازار کتاب خواهد شد. همچنین این اثر در هفته پژوهش رونمایی می‌شود.

هفته پژوهش 22 تا 28 آذرماه هفته پژوهش است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط