چهارشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۸
رعایت جهرمی: در «فلسفه زبان قاره‌ای» از تکرار پرهیز کردم

نویسنده کتاب «فلسفه زبان قاره‌ای و فرهنگی(تاملی تطبیقی در آرای ویتگنشتاین و گادامر در باب زبان) که اثرش به‌ عنوان کتاب شایسته قدردانی بیست‌ و پنجمین کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شناخته شد، پرهیز از ارایه مباحث تکراری را علت انتخاب کتابش دانست./

محمد رعایت جهرمی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)،‌ درباره دلیل انتخاب اثرش در بیست‌ و پنجمین دوره کتاب فصل جمهوری اسلامی ایران به‌ عنوان کتاب شایسته قدردانی، اظهار کرد:‌ فکر می‌کنم دوری از مباحث تکراری در این اثر، یکی از اصلی‌ترین دلایل انتخاب آن باشد.

وی ادامه داد: از همان ابتدا که جرقه نوشتن این کتاب در ذهنم ایجاد شد، همواره ‌دنبال آن بودم که کارم به نوعی نقد، ‌نوآوری و نظریه‌پردازی باشد، زیرا اغلب آثار فلسفی امروز بیان روایت یا گزارش‌اند.

رعایت جهرمی با بیان این‌که رسالت اصلی نویسندگان و پژوهشگران حوزه فلسفه، استفاده از آرای گذشتگان برای ارایه نظریه جدید است،‌ افزود:‌ این روند سبب می‌شود تفکر در جامعه فلسفی گسترش یابد.

عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: با در نظر گرفتن این نکات، تلاش کردم  از روایتگری پرهیز کنم و حاصل کار دیگر محققان را تنها به ‌مثابه یک ماده خام در نظر داشته باشم و نظریه‌ای جدید را عنوان کنم.

رعایت جهرمی بیان کرد: من برای نوشتن این کتاب با نویسندگان و محققان خارجی که در حوزه فلسفه قاره‌ای کار کرده‌اند،‌ تعامل داشتم و از ورای نظریات آنان پیوندی را میان فلسفه زبان قاره‌ای و فرهنگی با تطبیق آرای ویتگنشتاین و گادامر ایجاد کردم که از این نظر در سطح جهان در نوع خود، نخستین است.

 کتاب فلسفه زبان قاره‌ای و فرهنگی(تاملی تطبیقی در آرای ویتگنشتاین و گادامر در باب زبان) سال گذشته از سوی سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد و امسال در بیست ‌و پنجمین جایزه کتاب فصل جمهوری اسلامی ایران به عنوان اثر شایسته قدردانی شناخته شد.

مراسم پایانی بیست ‌و پنجمین جایزه کتاب فصل جمهوری اسلامی ایران اکنون در سرای اهل قلم خانه کتاب واقع در تهران، خیابان فلسطین جنوبی، کوچه خواجه نصیر، پلاک 2 برپاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط