به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از آل افریکن، در این نمایشگاه شمار زیادی از نویسندگان، ناشران، کتابخوانان و چهرههای دانشگاهی شرکت کردند.
موسامورا زیمونیا رییس نمایشگاه بینالمللی کتاب زیمبابوه در سخنرانی گشایش این نمایشگاه تاکید کرده بود که موضوع اصلی امسال ایجاد روحیهای برای جشن گرفتن سی سال برگزاری این نمایشگاه به عنوان نمایشگاه کتاب آفریقاست. وی تاکید کرد که در این دوره ZIBF میزبان قهرمانان ادبی آفریقاست و بهترینهای نشر آفریقا را به نمایش گذاشته و همچنین بازاری مناسب نیز برای ناشران تدارک دیده است.
مراسم امسال به طور رسمی توسط لازاروس دوکورا وزیر آموزش و پرورش زیمبابوه افتتاح شد و او خیلی قاطع حمایت دولت را از این نمایشگاه اعلام کرد.
وزیر دوکورا نویسندگان را تشویق به داشتن دیدگاهی شجاعانه و سراسرآفریقایی کرد. او گفت: به این ترتیب نیاز ما فقط برای متنهای جدید نیست، بلکه برای ادبیات شایستهتر و نوآوریهای سزاوارانهتر است. شما میتوانید شایستگی را با بررسی دورههای برگزاری، دیدگاه، برتری موضوعی و البته انعطاف پذیری نمایشگاه تعیین کنید.
فیلیس جانسون به عنوان سخنران اصلی مراسم، در کنار همسرش دیوید مارتین و چارلز مونگوشی نویسنده بزرگ زیمبابوهای از مدیران اصلی نمایشگاه امسال بودند و نمایندگان حاضر در مراسم را به گذشته و خاطرات افتتاح نمایشگاه در سال 1983 برد. وی گفت: هدف نمایشگاه افزایش درک، همکاری و توسعه در آفریقا بود. موانع موجود در راه زبان باید از بین میرفتند و این نمایشگاه از مهمترین ابزار این کار بود.
امسال که سی امین سال برگزاری این نمایشگاه در مرکز توجه بود، یاد شماری از بزرگترین چهرههای ادبی آفریقا که سالهای پیش در این رویداد شرکت داشتند گرامی داشته شد. نگوگی وا تیونگو، نادین گوردیمر، چینوآ آچهبه ، لوییس ان کوزی و نورالدین فرح از جمله این افراد بودند.
نمایشگاه کتاب زیمبابوه به عنوان بزرگترین و مهمترین نمایشگاه بینالمللی کتاب در منطقه صحرا شناخته میشود و از سال 1983 که سال شروع آن بوده تا کنون از فعالیتهای مختلف از جمله برنامه «کتاب در یک روز» و نشست با نویسندگان و اهدای جوایز ادبی حمایت کرده است.
این نمایشگاه که از 30 سپتامبر (8 مهر) شروع به کار کرد، امروز 13 مهر (5 اکتبر) به کار خود پایان میدهد.
شنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۲
نظر شما