شنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۲ - ۱۷:۰۰
بررسی فرهنگ اورارتو در شمال غرب ایران برپایه اسناد باستانشناسی

نشست علمی «در جستجوی فرهنگ اورارتو در شمال غرب ایران» بر پایه اسناد باستانشناسی با سخنرانی استادان باستانشناس یکشنبه (21 مهرماه) در دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نشست علمی «در جستجوی فرهنگ اورارتو در شمال غرب ایران» به‌همت انجمن علمی باستانشناسی ایران به همراه گروه باستانشناسی دانشگاه تربیت مدرس و مجله مارلیک، یکشنبه (21 مهرماه) در دانشگاه تربیت مدرس برپا خواهد شد.

در این نشست حمید خطیب‌شهیدی، استاد دانشگاه تربیت مدرس و عضو گروه واژه‌گزینی باستانشناسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، علیرضا هژبری‌نوبری، پژوهشگر و استاد باستانشناسی دانشگاه تربیت‌مدرس و مهرداد ملک‌زاده، باستانشناس، نویسنده و پژوهشگر برپایه یافته‌ها و اسناد کاوش‌های باستانشناسی در منطقه شمال غرب ایران سخنرانی می‌کنند.

اورارتو، اقوامی بودند که در غرب و شمال غرب فلات ایران زندگی می‌کردند و زمینه‌های شکل‌گیری دولت ماد در سده هفتم پیش از میلاد را به‌وجود آوردند. این قوم در حدود سده نهم پیش از میلاد از یکپارچگی شماری از طایفه‌ها در اطراف دریاچه وان با مرکزی به‌نام «توشیا» شکل گرفت و تا حوزه دجله و بخش بالایی فرات همچنین بخش‌هایی از آذربایجان کنونی را دربرداشت.

نام اورارتو نخستین‌بار در اسناد آشوری به‌دست آمد. علیرضا هژبری‌نوبری نیز در کتاب «هخامنشیان در آسیای صغیر با تکیه بر داده‌های باستانشناسی» به این مساله پرداخته است.

نشست علمی «در جستجوی فرهنگ اورارتو در شمال غرب ایران» یکشنبه (21مهرماه) از ساعت ۱۶ در دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم انسانی، طبقه چهارم، تالار علامه جعفری برپا خواهد شد و ورود برای تمامی علاقه‌مندان آزاد است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها