چهارشنبه ۱ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۱
تاسیس موزه مجازی صنعت چاپ در روزهای تعطیلی موزه حقیقی

علی‌اکبر اشعری، مدیر باغ ‌کتاب تهران گفت: در جلسه‌های هم‌اندیشی پیشنهاد تاسیس موزه صنعت چاپ داده شد، در بررسی این طرح متوجه شدیم که تاسیس یک موزه فضای زیادی می‌خواهد و هزینه خریداری و نگهداری وسایل بسیار بالاست، اما با توجه به نیاز باغ کتاب به موزه صنعت چاپ، تصمیم به تاسیس موزه مجازی صنعت چاپ گرفتیم./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، موزه تاریخ صنعت چاپ کتابخانه مجلس شورای اسلامی که از آن با عنوان موزه صنعت چاپ ایران یاد می‌شود، شهریورماه 1390 و پس از سال‌ها انتظار و تلاش مسوولان و اهالی صنعت چاپ در این مرکز راه‌اندازی شد، اما مدت‌هاست که این موزه تعطیل شده است و خبر راه‌اندازی مجدد آن هر روز تغییر می‌کند، خبرها حاکی از آن است که موزه مجازی صنعت چاپ در روزهای تعطیلی موزه چاپ ایران تاسیس می‌شود.

علی‌اکبر اشعری، مدیر باغ ‌کتاب تهران به ایبنا گفت: تاسیس یک موزه، فضای بسیاری می‌خواهد و هزینه خریداری و نگهداری وسایل نیز بسیار بالاست اما با توجه به نیاز باغ کتاب به موزه صنعت چاپ، تصمیم به تاسیس موزه مجازی صنعت چاپ گرفته‌ایم.

وی ادامه داد: با توجه به نیاز مخاطبان باغ کتاب به آشنایی با مراحل چاپ کتاب، موزه مجازی و نمایشی صنعت چاپ در کمتر از یک سال احداث خواهد شد. این موزه در زیرگذر فرهنگ باغ کتاب و به‌صورت یک راهرو متحرک تاسیس می‌شود. 

اشعری در توضیح این راهرو متحرک اظهار کرد: این راهرو متحرک 50 متر طول دارد و دیواره‌های آن توسط نمایشگر پوشانده خواهد شد، علاقه‌مندان با عبور از این زیرگذر با تجهیزات چاپ، تاریخ وسایل و نحوه تولید کتاب آشنا خواهند شد.

وی با اشاره به اهداف برنامه‌ریزی شده باغ کتاب در توسعه کتاب و کتابخوانی گفت: هدف باغ کتاب این است که هر فرد با حضور در این فضا با نحوه تولید کتاب آشنا شود. چاپ کتاب یکی از سخت‌ترین مراحل تولید کتاب است که آشنایی با آن به درک بیشتر اهمیت صنعت چاپ کمک می‌کند.

مدیر باغ کتاب تهران درباره زمان گشایش این پروژه فرهنگی گفت: زمان تاسیس این موزه مجازی به تامین منابع مالی آن بستگی دارد، امیدوارم که شهرداری با تخصیص بودجه‌ای مناسب و پرداخت به‌موقع آن ما را در تسریع راه‌اندازی این پروژه فرهنگی همراهی کند. 

وی ادامه داد: در انجام این پروژه فرهنگی شهرداری تهران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری مناسبی را با باغ کتاب تهران دارند، بسیاری از مراحل احداث باغ کتاب به بخش‌خصوصی واگذار شده است، باتوجه به سیاست‌های شهرداری تهران قطعا احداث موزه مجازی صنعت چاپ نیز به بخش‌خصوصی صنعت چاپ و اهالی آن واگذار خواهد شد. 

اشعری در بخش پایانی سخنانش با ابراز تاسف از تعطیلی موزه تاریخ صنعت چاپ ایران و تاخیر در راه‌اندازی مجدد آن گفت: حدود 200 سال از ورود صنعت چاپ به ایران می‌گذرد و باتوجه به تعطیلی موزه چاپ، امیدواریم که با حمایت مسوولان موزه مجازی صنعت چاپ ظرف هشت ماه آینده راه‌اندازی شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط