پنجشنبه ۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۰
مقوله «رسانه در دین» را محور قرار دادم

نویسنده کتاب «درس‌گفتارهای رسانه و نهج‌البلاغه» گفت: موضوع ارتباط رسانه و دین را می‌توان در دو قالب «رسانه در دین» و «رسانه بر دین» بررسی کرد. کتاب «درس‌گفتارهای رسانه و نهج‌البلاغه» نیز در 12 در‌سگفتار موضوع «رسانه در دین» را بررسی کرده است.-

دکتر محمد منصورنژاد در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، عنوان کرد: در این کتاب موضوع مورد نظر در دین به طور ویژه «نهج‌البلاغه» است. تلاش کرده‌ام تا به این نکته بپردازم که اگر کار رسانه انتقال پیام است، آیا از طریق رسانه می‌توان پیام نهج‌البلاغه را انتقال داد. 

نویسنده کتاب «قانون در نظام اسلامی» با بیان این‌که در این کتاب از مدل جامعه یکی از بزرگان جامعه‌شناسی ارتباطات استفاده شده است، گفت: این کتاب برای بررسی ارتباط بین دین و رسانه پنج نکته را بررسی می‌کند. این پنج نکته عبارتند از این‌که رسانه برای چه کسی، با چه وسیله‌ای، با چه تاثیری، با چه هدفی و برای چه گروه مخاطبی موضوع دین را مطرح می‌کند.

وی افزود: سپس این نکته بررسی می‌شود که در نهج‌البلاغه به عنوان منبعی که پیام دینی امیرالمومنین علی(ع) را منتقل می‌کند، انتقال دهنده پیام چه کسی است، پیام برای چه کسانی منتقل می‌شود، از چه ابزاری استفاده می‌شود و چه تاثیری بر مخاطب دارد. 

این نویسنده و پژوهشگر حوزه دین گفت: کتاب «درس‌گفتارهای رسانه و نهج‌البلاغه» با هدف تبیین استفاده از رسانه در دین برای مخاطب خاص یعنی افرادی که کار تخصصی رسانه را انجام می‌دهند، نگاشته شده است. 

منصورنژاد یادآور شد: با توجه به پدیده جهانی شدن و گسترش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی، این کتاب به بررسی ارتباط رسانه برای انتقال مفهوم دینی می‌پردازد.

نویسنده کتاب «جلوه‌های تربیتی قیام عاشورا» گفت: نکته قابل توجه این است از طریق رسانه و مطابقت با مسایل روز جهان می‌توان پیام‌های دینی را منتقل کرد. دوستان و دشمنان هر دو از رسانه استفاده می‌کنند بنابراین می‌توان پیامی را که قصد داریم از رسانه منتقل کنیم، با برنامه‌ریزی و هدایت‌گری به مخاطب ارایه دهیم. 

دکتر منصورنژاد اظهار کرد: یکی از سوالات افرادی که با رسانه مواجهند، این است که نگاه دین به رسانه چیست و آیا از کتاب‌های دینی می توان با عنوان منبع رسانه استفاده کرد؟ این کتاب برای پاسخ دادن به این پرسش‌ها نگاشته شده است.

نویسنده کتاب «امنیت اخلاقی از دیدگاه شهید مطهری» اظهار کرد: کتاب دیگری در تکمیل کتاب «درس‌گفتارهای رسانه و نهج‌البلاغه» با عنوان «رسانه بر دین» را در دست انتشار دارم. این کتاب به بررسی این موضوع می‌پردازد که نگاه دین درباره استفاده از وسایل ارتباط جمعی چیست و چگونه می‌توان رسانه را بر دین عرضه کرد؟ این کتاب مراحل دریافت مجوز نشر را طی می‌کند.

کتاب «درس‌گفتارهای رسانه و نهج‌البلاغه» به قلم دکترمحمد منصور‌نژاد برای نخستین بار با شمارگان هزار نسخه، در 224 صفحه و به بهای 65 هزار ریال از سوی انتشارات جوان پویا منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها