وی با بیان اینکه کتاب زبان تخصصی این رشته اکنون در چندین کتاب مختلف پراکنده است، افزود: در این اثر تلاش کردهام با جمعآوری مباحث مورد نیاز دانشجویان رشته ارتباطات شامل مبانی، مفاهیم و نظریهها، منبعی جامع در اختیار علاقهمندان قرار دهم.
ببران با بیان اینکه مباحث آموزشی این کتاب در سه حوزه تقسیمبندی شدهاند، گفت: مباحث آموزشی اثر حاضر در حوزههای روزنامهنگاری، روابط عمومی و ارتباطات است که هر یک از آنها مباحث و مفاهیم حوزه رسانه، مفاهیم حوزه روابط عمومی و مفاهیم حوزه ارتباطات و نظریههای هر سه حوزه را شامل میشود.
وی افزود: متنهای تخصصی و مرجع حوزه روزنامهنگاری اغلب به زبان فارسی ترجمه شدهاند، اما مطالعه آنها به صورت دستهبندی شده و جزیی به زبان اصلی تاکنون در یک کتاب گردآوری نشده است، جزئیاتی درباره مباحث خبرنویسی، مصاحبه، سواد رسانهای، روزنامهنگاری سایبر، جامعه اطلاعاتی و... با دو شیوه تقسیمبندی سخت و آسان در کتاب ارایه شده است.
ببران درباره این شیوه تقسیمبندی نیز توضیح داد: متون آسان، منابعی هستند که برای دانشجویان مقطع کارشناسی کاربرد بیشتری دارد و متون پیچیده و سخت نیز اغلب برای دانشجویان مقطع کارشناسیارشد است که اغلب این متنها همراه با لغتنامه و اصطلاحات به کار برده میشود.
وی همچنین درباره ضرورت نگارش این اثر گفت: بخش مهمی از دروس دانشجویانی که در حوزه ارتباطات تحصیل میکنند، دارای منابع زبان انگلیسی است و دانشجویان مجبورند برای اینکه مطالعات بیشتری داشته باشد با اصطلاحات و متون تخصصی آشنا شوند تا در مراتب بالاتر مشکل پیدا نکنند، همچنین بر گستره مطالعات خود در این حوزه بیفزایند.
به گفته ببران، این کتاب دانشجویان را با ادبیات تولید شده در جهان در حوزه ارتباطات آشنا میکند و زمینهای برای تحقیق و پژوهش برای آنان فراهم خواهد کرد.
وی یادآور شد: نگارش و ویرایش کتاب «زبان تخصصی روزنامهنگاری» تا شش ماه دیگر به پایان میرسد و انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی آن را منتشر خواهد کرد.
نظر شما