وی افزود: مطبوعات ايران قدمتي 170 ساله دارد و به همین دلیل تصمیم بر این شد در موسسه دانشنامه مطبوعات ایران، اين تاريخ ارزشمند و پر فراز و نشیب در قالب دانشنامه ثبت و ضبط شود.
محمدزاده با بیان اینکه تدوین دانشنامه مطبوعات ایران دربردارنده سه دوره است، عنوان کرد: در دوره نخست عناوین نشریهها و اسامی، دوره دوم اشخاص فعال و نامآوران این حوزه از ابتدا تا زمان حال را در برمیگیرد و دوره سوم نیز به کلید واژهها، اصطلاحات و موضوعهای مرتبط با مطبوعات اختصاص دارد.
وی ادامه داد: کار تالیف جلد نخست دانشنامه که در بردارنده مداخل «آ» و «الف» است تمام شده و جلد دوم نیز با تالیف مداخل «ب» و «پ» و «ت» آغاز شده است.
محمدزاده با اشاره به منابع نویسندگان گفت: مقالهها با استناد به نشریههای موجود در کتابخانهها، مقالهها و کتابهایی که پیش از این توسط محققان و پژوهشگران نوشته شده، تالیف میشوند.
به گفته وی، در اغلب حوزههای علمی و تخصصی، دانشنامه داریم اما در حوزه مطبوعات دانشنامه جامع، فراگیر و منسجمی به دلیل پراکندگی اطلاعات نداشتهایم، گرچه باید قدردان کارهای انجام شده برخی پژوهشگران و روزنامهنگاران باشیم اما در هر صورت امیدواریم این کار بتواند به انسجام و یکدستی اطلاعات و پژوهشهای موجود کمک کند و با حفظ امانتداری کارهای قبلی بتواند خلاء موجود در این حوزه را از بین ببرد.
محمدزاده این دانشنامه را برای محققان و اهالی مطبوعات کاربردی و حاوی اطلاعات دقیق دانست و افزود: در این دانشنامه پس از معرفی هر نشریه، اطلاعاتی درباره رویکرد و محتوا، صاحب امتیاز و مدیرمسوول، سردبیر، تعداد صفحات، قیمت، زمان انتشار، محل توزیع همچنین زمان تداوم، توقف و سالهای انتشار یک نشریه آورده شده است.
سرپرست «دانشنامه مطبوعات ایران» زمان انتشار جلد نخست این دانشنامه را پایان سال 92 اعلام کرد و گفت: دانشنامه مطبوعات ایران، دانشنامهای مصور است و با توجه به حجم گسترده این کار، پیشبینی میشود در هشت تا 10 مجلد منتشر شود.
نظر شما