به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، بخشی از مسایل فکری کتابهای دوران پهلوی هنوز هم محققان را با دشواریهای متعدد مواجه میکنند. یکی از دلایل این دشواریها، تاثیر فلسفه و پزشکی یونانی و سعی علمای زردشتی در جمع و تلفیق آنها با عقاید پیشین است اما بعضی مسایل مهم دیگر در کیهانشناخت و انسانشناخت و عرفان زردشتی هم وجود دارد که شناخت کل دین وابسته به شناخت آنهاست و هنوز هم در فهم آنها اشکالاتی است. تحقیقات سالیان دراز فیلیپ ژینیو، ایرانشناس بزرگ فرانسوی که نمونههایی از آن کتاب «انسان و کیهان در ایران باستان» آمده، جستوجوی پاسخهایی برای چنین پرسشهایی است.
این کتاب شامل «مجموعه سخنرانیهای راتانبای کاتراک» نویسنده است که سال 1996 در دانشگاه آکسفورد ایراد شد. موضوعی که برای این سخنرانیها انتخاب شد، انسانشناسی کهن ایرانیان است؛ همان تصوری که انسان آن دوره از خود و وضع جسمانی و روحیاش و نسبت خویش با جهان داشته است.
البته این مبحثی بسیار گسترده است که پیش از این چندین محقق به آن پرداختهاند اما فیلیپ ژینیو امیدوار است تا با کمک منابع فراوان سریانی که تاکنون توجه لازم به آنها نشده است، در مطالعه تطبیقی با منابع پهلوی نتایج تازهای فراهم شود.
مخاطبان در شش فصل اصلی این کتاب با عناوینی مانند «سه روح نامیرا و وجوه دیگر وجود انسان»، «تن، کالبدشناسی، وظایف الاعضا و پزشکی»، «عناصر کیهان و نظریه عالم صغیر»، «انسان در برابر عالم غیب؛ آیین شمنی در ایران»، «آیین شمنی و جادوگری» و «مساله گروش به دین و هویت زردشتی» آشنا میشوند.
کتاب «انسان و کیهان در ایران باستان» نوشته فیلیپ ژینیو با ترجمه لیندا گودرزی با شمارگان 700 نسخه، در 208 صفحه به بهای 125 هزار ریال از سوی نشر ماهی روانه بازار نشر شده است.
سهشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۰
نظر شما