بخشهای ابتدایی کتاب، شامل خاطرات دوران کودکی او در دهههای 30 تا 50 است و کوششهای وی را برای کسب تخصص در زمینه مامایی و کمک به زنان روستایی بیان میکند.
ایران ترابی عضو نخستین گروه پزشکی بود که به مناطق جنگی اعزام شد. شرایط سخت جنگ از وی یک تکنیسین بیهوشی زن ساخت که در روزهای آغازین جنگ تحمیلی، وقتی که فقط 24 سال داشت، داوطلب حضور در مناطق مورد هجوم شد.
شیوا سجادی تدوینگر کتاب، مصاحبه و تحقیقهای این کتاب را در فاصله سالهای 1383 و 1384 و در حدود 50 ساعت به انجام رسانده است، اما تا آخرین روزهای انتشار «خاطرات ایران» مطالب تازهای را به کتاب افزوده است.
«خاطرات ایران» در 22 فصل تنظیم شده و صفحههای پایانی آن تصاویری از فعالیتهای ایران ترابی را در دوران جنگ تحمیلی در بر دارد.
در بخشهایی از کتاب میخوانیم: «آن زمان نخستین بار بود که عراق از بمب آتشزا استفاده میکرد. جنازه دو نفر را که با این بمب به شهادت رسیده بودند به سردخانه بیمارستان شوش آوردند. من دوربین داشتم و از بعضی مجروحین و شهدا که به نظرم خیلی خاص بودند عکس میگرفتم. آقای شاهین و همکارش، تکنیسینهای بیهوشی پیش من آمدند. گفتند خانم ترابی دو تا جنازه آورده اند که بمب آتشزا خورده اند. این قدر که از شجاعتت میگویند، اگر جرات کردی برو از این جنازهها عکس بگیر.»
کتاب «خاطرات ایران» به کوشش دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری تدوین شده است که سوره مهر سومین چاپ این اثر را با شمارگان 2500 نسخه منتشر خواهد کرد.
نظر شما