به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این کتاب به مناسبت هفتصدمین سالگرد شیخ العارفین سید صفیالدین اردبیلی و برگزاری نخستین همایش علمی و بینالمللی شیخ صفیالدین اردبیلی در کتابخانه ملی ایران منتشر شده است.
17 مقاله این کتاب حاصل تلاش علمی مشترک بیش از دو دهه نگارندگان در حوزههای هنر، باستانشناسی و معماری آثار تاریخی – فرهنگی صفویان در اردبیل است.
این کتاب با مد نظر قرار دادن عرفان صفوی، به بررسی جامع تزیینات کتیبهای و غیرکتیبهای مجموعه مذهبی امامزاده شیخ صفیالدین اردبیلی به عنوان کانون اصلی نهضت ملی ایران و بزرگترین مجموعه خانقاهی- آرامگاهی جهان پرداخته است.
مقالات کتاب نیز در چهار بخش «عرفان در هنر بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی»، «تاریخ هنر بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی»، «باستانشناسی بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی» و «معماری بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی» تقسیمبندی شدهاند.
سید سلمان صفوی، دبیر علمی همایش علمی و بینالمللی شیخ صفیالدین اردبیلی، بر این کتاب مقدمهای نگاشته است. وی در بخشی از مطلب خود مینویسد: «انس شیخ صفیالدین با قرآن کریم و معرفت او با اهل بیت(ع) و میراث غیرمکتوب معنوی اسلاف او سبب شد نگاه نوینی به عرفان و تصوف اسلامی داشته باشد و به ابداعات و نوآوریهای خارقالعادهای دست یابد. دغدغه اصلی شیخ الهیات و حقیقت بود. بنابراین اینگونه اصطلاحسازی در چارچوب مکتب شیخ قرار گرفت.»
کتاب «تجلی هنر عرفانی در بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی» تالیف حسن یوسفی و ملکه گلمغانیزاده از سوی مرکز تحقیقات و مطالعات شیخ صفیالدین اردبیلی و آکادمی مطالعات ایرانی لندن در 403 صفحه منتشر شده است.
پنجشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۰
نظر شما