مودبیان به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: کتاب «اندر حکایت کردن یک داستان» اثر ژان کلود کاریر، نمایشنامهنویس، فیلمنامهنویس و تئوری پرداز شهیر فرانسوی با ترجمه من در پاییز امسال (1392) منتشر شد.
وی افزود: کاریر در اين کتاب، با بيانی ساده و عميق، رموز حکايت کردن داستان و انواع روایت را در رسانههايی چون صحنه تئاتر، پرده سيما يا تلويزيون بررسی و تحلیل میکند.
این مترجم و مدرس پیشکسوت تئاتر در ادامه به تجدید چاپ کتابهای دیگرش اشاره کرد و گفت: من پیشتر کتابهای دیگری از کاریر را نیز ترجمه کرده بودم. یکی از این کتابها «تمرین نگارش فیلمنامه» اثر مشترک با پاسكال بونيتزر بود که چاپ دومش در اواسط مهر گذشته، به کتابفروشیها آمد. نخستین چاپ این کتاب در سال 1381 منتشر شده بود.
مودبیان اضافه کرد: ترجمه بازنویسی شده من از نمایشنامه «مجمعی كردند مرغان جهان» اقتباس کاریر از «منطق الطیر» عطار نیز به چاپ دوم رسید. کاریر این نمایشنامه را برای پیتر بروک، کارگردان شهیر انگلیسی نوشته بود. چاپ نخست این کتاب نیز در سال 1380 منتشر شد.
مودبیان در پایان گفت: این روزها مشغول آماده کردن جلدهای 11 و 12 مجموعه «طنز آوران جهان نمایش» هستم. جلد 11 این مجموعه به کمدی قرون وسطایی اشاره دارد؛ با دو اثر از فرانسه و چین کهن. همسنجی این دو نمایشنامه نیز از بخشهای این کتاب است. جلد 12 این مجموعه نیز چهار اثر از مولیر است. یکی از این چهار نمایشنامه «ازدواج اجباری» است که هماکنون مشغول تمرین آن با گروهم برای اجرا در جشنواره سیودوم تئاتر فجر هستم.
کتاب «اندر حکایت کردن یک داستان» اثر ژان کلود کاریر و ترجمه داریوش مودبیان با شمارگان هزار و 250 نسخه، 168 صفحه و بهای 9 هزار تومان از سوی نشر قاب روانه کتابفروشیها شده است.
همچنین دومین چاپ کتاب «تمرین نگارش فیلمنامه» اثر مشترک ژان کلود کاریر و پاسكال بونيتزر، نیز با ترجمه داریوش مودبیان با شمارگان هزار و 500 نسخه، 196 صفحه و بهای 10 هزار تومان از سوی نشر قاب منتشر شده است.
و در نهایت نشر قاب، چاپ دوم نمایشنامه «مجمعی كردند مرغان جهان» داریوش مودبیان را با شمارگان هزار و 250 نسخه، 120 صفحه و بهای هفت هزار تومان دوباره در دسترس مخاطبان قرار داده است.
ژان کلود کاریر، هنرمند فرانسوی، یکی از مشهورترین فیلمنامهنویسان و نمایشنامهنویس در قید حیات است. از آثار او میتوان به فیلمنامههای «جذابیت پنهان بورژوازی»، «میل مبهم هوس» و «شبح آزادی» هر سه به کارگردانی لوییس بونوئل و نمایشنامههایی چون «منطق الطیر»، «مهاباراتا» و «روال عادی» اشاره کرد.
یکشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۶
نظر شما