به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از افه، طي مراسمي كه در ساحل لاس كروسس برگزار شد، جشنهاي بزرگداشت صدمين سالگرد تولد نيكانور پاررا، نويسنده اهل شيلي و برنده جايزه سروانتس سال 2011 به طور رسمي آغاز شد. اين جشنها به صورت گستردهاي در سراسر كشور شيلي برگزار خواهد شد.
اين مراسم در لاس كروسس واقع در استان سان آنتونيوي شيلي كه پاررا طي چند سال اخير ، بدون اين كه هيچ ارتباطي با دنياي بيرون داشته باشد در آنجا زندگي ميكند، برگزار شد. این جشنها همچنین بزرگداشت شصتمین سال انتشار نخستین اپرای این نویسنده با نام «اشعار و ضد اشعار» را در هدف دارند.
از چهرههای مطرحی که در این مراسم حضور داشتند میتوان به اریک پل هامر، لیلا بیاز کالدرون، لورنا تیرافرری، خوسه ماریا ممت، کارمن برنگر، خولیو کارراسکو، آنا ماریا فالکونی، ماریو باراهونا، جین ژاک پیه رره پائول و آمادور روئیز اشاره کرد.
نیکانور پاررو 5 سپتامبر سال 1914 در سان فابیان شیلی متولد شد. پدر او استاد موسیقی بود و این باعث شد که نیکانور از ابتدای کودکی در محیطی هنری پرورش یابد. وی سال 1932 موفق به دریافت بورس تحصیلی در موسسه آموزشی بارروس آرانا که از معتبرترین مراکز آموزشی شیلی به حساب میآمد، شد و سال 1937 شروع به تدریس ریاضی و فیزیک در همین موسسه کرد.
نخستین کتاب وی با نام «دیوان گمنام» که به سبک کتاب «رمان نویس دوره گرد» اثر فدریکو گارسیا لورکا نوشته شده بود، سال 1935 منتشر شد.
پاررو سال 1943 برای تحصیل در رشته مکانیک در دانشگاه براون به آمریکا سفر کرد و پس از آن در سال 1948 موفق به دریافت یک بورسیه تحصیلی دیگر و اینبار در دانشگاه آکسفورد انگلستان شد. وی سال 1951 با زنی سوئدی با نام اینگا پالمن ازدواج و سه سال بعد «اشعار و ضد اشعار» را منتشر کرد.
وی بعدها آثار مهم دیگری از کتاب «اشعاری برای سالن» را در سال 1962، کتاب «استادان» را سال 1971 ، «ابیات کریسمس» را سال 1983 و «برگههای سفید» را سال 2001 منتشر کرد. از دیگر آثار مهم وی میتوان به «آنتی لاسارو» در سال 1981، «شعر سیاست» در سال 1983، «ورقهای پاررا» در سال 1985، «مسابقات رومیزی» در سال 2006 و «این گونه پاررا در مرکوریو لب به سخن گشود» در سال 2012 اشاره کرد.
نیکانور پاررو علاوه بر ادبیات، دستی توانمند در هنر نیز دارد و آثار بصری خلق شده توسط وی در ایالات متحده آمریکا، اسپانیا و شیلی شناخته شده است. وی سال 2006 نمایشگاهی از آثارش را در شیلی برگزار کرد که با استقبال چهره های سیاسی این کشور روبهرو شد.
این نویسنده شیلیایی همچنین توانسته است جوایز ادبی بسیاری را در کارنامه ادبی خود ثبت کند که مهمترین آنها جایزه سروانتس سال 2011، خوآن رولفوی سال 1991، شاهزاده صوفیه سال 2001 و جایزه ایبروآمریکایی شعر پابلو نرودای سال 2012 است.
مجموعه جشنهای بزرگداشت این شاعر پرآوازه شیلیایی تا ماه سپتامبر در تمامی نقاط کشور شیلی و با حضور و دعوت چهرههای ادبی برتر جهان ادامه خواهد داشت. برنامهریز اصلی این جشن ها، جنبش «شعر شیلی» در این کشور است و این ششمین رویداد بینالمللی برای شاعران است که توسط این جنبش برگزار می شود. هدف اصلی از این جشن ها، گرامیداشت چهره های برجسته ادبیات و فرهنگ شیلی است.
چهارشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۲
نظر شما