دوشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۶
جشنواره شعر در سال های گذشته شاعران را از برنامه های فرهنگی دور کرد

بهروز یاسمی، شاعر گفت: در داوری این دوره جشنواره شعر فجر باید آثار بدون انگ زدن به شاعران بررسی شود. متأسفانه در سال‌های گذشته بسیاری از شاعران از نهادها و جشنواره های فرهنگی دور ماندند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، یاسمی گفت: در دوره‌های قبل جشنواره شعر فجر داور بودم. شاعری پنج شعر خود را فرستاده بود و اثرش در بخش رقابتی با کسی مقایسه می‌شد که کتاب منتشر کرده بود. قطعاً وقتی کتاب شعری منتشر می‌شود شعرهای متوسط هم در آن دیده می‌شود، اما هنگامی که شاعری پنج اثر خود را به دبیرخانه جشنواره می‌فرستد بهترین آثارش را انتخاب کرده است. 

وی افزود: شعر متوسط در کتاب باعث می‌شد که معدل امتیازات کتاب کم شود. در هشتمین دوره جشنواره شعر فجر چنانچه خبر دارم، پیشنهاد شد کتاب را با کتاب و شعر را با شعر مقایسه کنند و نوع داوری‌ها مبنایی منطقی داشته باشد.

این شاعر گفت: وقتی آقای کاکایی اشاره می‌کند که جشنواره شعر فجر نمایش صداهای مورد اعتناست، این صدای قابل اعتنا باید تعریف شود. می‌توان راجع‌ به این موضوع گفت که صرفاً شعر باید مبنای داوری ها قرار گیرد. اگر چنین باشد صداهایی که در جشنواره شعر فجر طی سال‌های اخیر شنیده نشده، باید شنیده شود. درست مانند موضوعی که در دیدار هنرمندان با رییس جمهور رخ داد. در صف اول محمود دولت‌آبادی و شهرام ناظری را دیدیم که در کنار حمید سبزواری، لوییس چکناواریان و مسعود کیمیایی نشسته بودند.

شاعر «همان گناه همیشه» ادامه داد: در داوری این دوره بدون انگ زدن به شاعری و جدا کردن شاعران روشنفکر از شاعران به اصطلاح دولتی باید شعرها بررسی شود. همچنین نباید به کسی انگ دولتی بودن زد. در سال‌های گذشته برخی از شاعران به دلیل روشنفکر بودنشان از نهادهای فرهنگی دور ماندند. در این زمینه باید اعتدال معقول وجود داشته باشد. اگر چنین شود هشتمین جشنواره شعر فجر می‌تواند جریان ساز باشد.

وی افزود: نگاه‌ها در جشنواره امسال باید نگاه فراگیر شود و حوزه وسیع‌تری را به خودش اختصاص دهد. اصل موضوع این است که دبیر علمی جشنواره این را بخواهد و از همه سلیقه‌ها برای حضور در جشنواره دعوت کند. باید دید که چگونه از شاعران مستقل تجلیل می‌شود. این‌ها ساز و کار پیچیده‌ای دارند و اگر از هم اکنون ایرادهای جشنواره بر طرف شود مراحل بعدی آسان‌تر خواهد بود. ساز و کار اجرایی این کارها را قطعاً مسوولان خواهند یافت. اصل باید بر این گذاشته شود که صداهایی که در شعر امروز مخاطب دارند، شنیده شوند.

«همان گناه همیشه»، «تقویم گناهان تازه» و «گزیده ادبیات معاصر» از کتاب‌های یاسمی اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط