کتاب «شازده دریای خزر و 22 افسانه دیگر» نوشته سیدحسین میرکاظمی، نویسنده و ناشر ساکن استان گلستان از سوی انتشارات قدیانی منتشر شد. این نویسنده گفت که افسانههای این کتاب سبب دلخوش شدن و خوشحالی مردم امروز است.
سید حسین میرکاظمی، درباره ویژگی افسانههای کتابش گفت: این افسانهها حکایت محتوایی اسطورهای، اخلاقی، عبرتدهندگی و اندرزی دارند و از افسانههای بومی استان گلستان و افسانههای همجوار استان هستند.
به گفته وی «افسانههای شازده دریای خزر و 22 افسانهی دیگر» همه گروههای سنی، از هفت تا هفتاد سالهها را به سرزمین شگفتیها و عجایب میبرد و راهی سفر به دنیای قدیم میکند و سبب دلخوشی مردم به زندگی میشود.
میرکاظمی در مقدمه کتابش نوشته است: «برای درک عنصر حادثهزای (بر سر دوراهی) در افسانه باید به دامنه و عرصه وسیعتر و لایههای رسوب مآب عمق جهانبینیهای ایرانی بپردازیم.»
در بخش دیگری از این مقدمه میخوانیم: «دو راهی، بر سر دوراهی و دو راه مضمون رویکرد فرهنگ رسمی ایران در ادبیات عوام و قصههای عامه را تداعی و یادآوری میکند؛ دوگانه بینی پایه حاکم در سیر جهانبینیهای ایرانی است. و با تظاهر به خیر و شر برای مهار و رام کردن ذهنیت مطلقگرای انسان عصر اساطیری است.»
کتاب «شازده دریای خزر و 22 افسانه دیگر» در 140 صفحه با شمارگان یک هزار و 650 جلد از سوی نشر قدیانی منتشر شد.
سيدحسين ميركاظمي اديب و نويسنده ساكن در استان گلستان است. وی تاكنون 10 جلد كتاب با موضوع افسانه نوشته است. «هفت پری دريای» و «32 قصه از سرزمين ايران» از سوی نشر قديانی، «قصههای مردم مهربان» از سوی نشر چشمه و «افسانههای ديار هميشه بهار» از سوی نشر سروش نمونه كتابهای داستانی هستند كه به قلم ميركاظمی نوشته شدهاند.
نظر شما