سه‌شنبه ۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۳
شنیدن صدای اصلی در جشنواره شعر فجر مهم است

جواد محقق، شاعر و عضو هیات علمی جایزه کتاب فصل درباره چندصدایی بودن جشنواره شعر فجر گفت: در دوره‌های پیشین این جشنواره امکان شنیدن صداهای مختلف وجود داشته و شنیدن صدای اصلی در آن اهمیت دارد.

محقق به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: فکر نمی‌کنم روند اجرایی جشنواره شعر فجر تغییر چندانی کرده باشد. در دوره‌های گذشته شورایی در جشنواره شعر فجر وجود داشت که دبیر این جشنواره را تعیین می‌کرد. امسال تا آنجا که من اخبار رسانه‌ها را پیگیری می‌کردم، دو عضو جدید (عبدالجبار کاکایی و فاطمه راکعی) به این جشنواره اضافه شدند اما هنوز هم شورا دبیر جشنواره را مشخص می‌کند. 

وی درباره حضور شاعران جوان در جشنواره شعر فجر اظهار کرد: در دوره‌های پیشین عمدتاً شاعران جوان از این جشنواره استقبال می‌کردند و شاعران پیشکسوت اغلب تمایل چندانی به حضور در جشنواره و رقابت در آن ندارند و عرصه را در اختیار جوان‌ترها می‌گذارند. 

محقق با اشاره به قالب‌های متنوع شعر انقلاب افزود: شعر شعرای انقلاب همه قالب‌های شعر فارسی اعم از کهن و نو را در بر‌می‌گیرد. این شعر اوایل پیروزی انقلاب اسلامی با توجه به بازگشت به سنت‌ها و رجوع به ریشه‌های اجتماعی، به قالب کلاسیک متمایل شد اما این به آن معنی نیست که شاعران انقلاب از سرودن اشعار نو غافل شده باشند. 

شعر انقلاب چه تاثیر بر جریان شعر فارسی گذاشت؟ محقق در پاسخ به این پرسش، توضیح داد: شاعران انقلاب حتی در قالب‌های کلاسیک هم مفاهیم جدیدی را به شعر فارسی افزودند و به نوعی باعث احیای قالب‌های فراموش شده در شعر ایران شدند تا جایی که غزل، قصیده، دوبیتی، رباعی و مثنوی شعر فارسی متحول شدند. 

سراینده مجموعه شعر «آفتاب هدایت» درباره این‌که گفته می‌شود در دوره‌های گذشته جشنواره شعر فجر به شاعران پیشکسوت توجه چندانی نمی‌شد و حتی کارت دعوت هم برای حضور در مراسم اختتامیه به دست آن‌ها نمی‌رسید، عنوان کرد: اگر این ضعف وجود داشته است به سیستم اجرایی جشنواره شعر فجر برمی‌گردد و البته گمان نمی‌کنم چنین کوتاهی‌هایی تعمدی باشد. 

محقق در پاسخ در توضیح این که شایع شده است در دوره‌های پیشین جشنواره شعر فجر چندصدایی وجود نداشته است و امکان حضور شاعران با دیدگاه‌های متفاوت وجود نداشته است، بیان کرد: جشنواره‌ها براساس شرکت افراد شکل می‌گیرند و اگر شاعرانی خودشان در جشنواره شعر فجر شرکت نمی‌کنند، نمی‌توان آن‌ها را مجبور به حضور در این جشنواره کرد. شرکت نکردن شاعران در یک جشنواره هم ممکن است دلایل متنوعی داشته باشد. برخی شاعران اعتقادی به رقابت با دیگران ندارند و تعدادی هم شاید به زعم خودشان اثر قابل توجهی برای ارائه به جشنواره ندارند. جشنواره شعر فجر فراخوان دارد و مهم این است که صدای اصلی در آن شنیده شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها