پنجشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۲۶
وزارت ارشاد مسوول اصلی صیانت از فرهنگ اسلامی و ایرانی است

حجت‌الاسلام والمسلمین علی یونسی، دستیار ویژه رییس جمهور در امور اقوام و اقلیت دینی و مذهبی در گردهمایی اقلیت‌های مذهبی با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: وزارت ارشاد مسوول اصلی صیانت از فرهنگ اسلامی و ایرانی است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گردهمایی روحانیون و شخصیت های اقلیت های دینی با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین علی یونسی،  دستیار ویژه رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیت دینی و مذهبی، محمدرضا وصفی، مدیرکل مجامع، تشکل ها و فعالیت های فرهنگی، سبوه سرکیسیان، اسقف اعظم ارامنه تهران، پدرام سروش‌پور، عضو انجمن موبدان، دکتر مره صدق، نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی، بنیامین، اسقف کلیسای شرق آشوری و جمعی از افراد اقلیت های دینی در هتل انقلاب برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی یونسی با عرض خوشامد به افراد حاضر در مراسم اظهار کرد: این مجلس، مراسم بزرگی است و بیانگر تنوع دینی در ایران است، این تنوع هرگز تهدید نیست بلکه فرصت است و باید با یک برنامه‌ریزی مناسب از آن استفاده کرد.

وی ادامه داد: وزارت ارشاد مسوول اصلی صیانت از فرهنگ اسلامی و ایرانی است. وزارت ارشاد بر اساس وظیفه خود تلاش می‌کند که از ارزش‌ها و آثار حمایت کند،اما باید بداند که ارزش‌های واقعی همین تنوع فرهنگی در کشور است.

دستیار ویژه رییس جمهور در امور اقوام و اقلیت دینی و مذهبی با اشاره به نبودم دین ستیزی در کشورمان گفت: در تاریخ ایران سابقه دین ستیزی وجود ندارد و اگر مردم ایران مسلمان شدند، این کار با رضایت قلبی انجام شده است و نه با زور شمشیر چراکه قرآن مخالف تحمیل دین است.

یونسی در بخش پایانی صحبت‌هایش با اعلام حمایت از اقلیت‌های دینی در دولت یازدهم و تلاش برای رفع مشکلاتشان اظهار کرد: در کشور اسلامی ایران هیچ کس به دلیل دین خود تباید احساس محرومیت کند و همه باید به صورت مساوی از امکانات استفاده کنند.

در ادامه مراسم دکترمحمدرضا وصفی خطاب به مهمانان گفت: خدا را شاکرم که در سرزمینی زندگی می کنیم که چنین تنوع فرهنگی دارد و ما این موضوع را یکی از نعمت های خداوند می دانیم.

وی ادامه داد:  قصه سرزمین ما با سایر کشورهای دنیا، قصه تنوع فرهنگی و مرز بین سنت و مدرنیته است، مدرنیته امروز تلاش می کند که بگوید، ما در سرزمینمان تنوع فرهنگی داریم، تنوع فرهنگی در این سرزمین هیچ ربطی به مدرنیته ندارد و فرهنگ در ذره ذره این خاک نهفته است چراکه اگر فرهنگ تحمیلی باشد یک روز می آید و یک روز هم می رود.

وصفی بخش پایانی صحبت هایش را به تعریف خاطره ای پرداخت و گفت: روزی برای سفری کاری به ارومیه رفته بودم، با مشورت دوستان تصمیم گرفتیم که از چند کلیسا هم بازدید کنیم، وقتی به یکی از کلیساهای مد نظر رسیدیم متوجه شدیم که درب کلیسا بسته است، از افراد حاضر در آن مکان پرسیدیم که کلید دست کیست، آن ها گفتند که کلید کلیسا دست خادم مسجد سر کوچه است.

بعد از وصفی نوبت به سبوه سرکیسیان، اسقف اعظم ارامنه تهران رسید، وی با ابراز خوشحالی از حضور در این مراسم اظهار کرد:  انقلاب ها در جامعه باعث ایجاد آینده نگری و دید گسترده تری می شود، 35 سال پیش به رهبری امام خمینی(ره) انقلاب مردم محور و مردم سالار ایران آغاز شد و تاج افتخار آن، خون فرزندانی است که جان خود را فدای ایران کردند.

اسقف اعظم ارامنه تهران ادامه داد: یکی از برکات انقلاب اسلامی این بود که اقلیت‌های ساکن در ایران توانستند حقوق خود را در قانون به شکل مکتوب داشته باشند و این برابری افتخاری برای جامعه ایرانی است، عده‌ای معتقد هستند که ما شرایط سختی در ایران داریم، شخصا از سیاستمداران غربی دعوت می‌کنم تا به ایران بیاییند و بینند که پیروان ادیان مختلف اللهی با چه رابطه دوستانه و برادرانه‌ای در کنار هم زندگی می‌کنند، متاسفانه در 35 سال اخیر غرب با عینک تیره به ما نگاه کرده است.

سرکیسیان با اشاره به صحبت‌هایش با اخضر ابراهیمی گفت: پیش از اجلاس ژنو در کنفرانسی که در شهر ژنو داشتم  به اخضر ابراهیمی پیشنهاد دادم که غرب بیاید وعینک های تیره خود را بردارد و با عینک‌های شفاف و روشن به ایران نگاه کند، به آن‌ها گفتم که ایران و جامعه ایرانی با اعتقادات معنوی پیش می‌رود.

اسقف اعظم ارامنه تهران در بخش پایانی صحبت‌هایش اظهار کرد: پیروان ادیان اللهی دارای هویتی ایرانی هستند که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این هویت، عمق بیشتری پیدا کرد و وظیفه امروز ما این است که این هویت را حفظ کنیم.

پدرام سروش‌پور، عضو انجمن موبدان به نمایندگی از زرتشتیان در این نشست گفت: با درود بر همه آن‌هایی که برای این تمدن جان خود را از دست دادند. شاید بزرگ‌ترین کار ارزشی این انقلاب این بود که شرایطی را فراهم کرد تا همه ادیان اللهی بتوانند در کنار هم روزگار خوبی را سپری کنند، ما اعتقاد داریم که جدا از هر دینی به ایران تعلق داریم، فرهنگی که متعلق به همه تاریخ این سرزمین کهن است.

نماینده زرتشتیان دربخش پایانی این صحبت‌هایش با تاکید بر اهمیت وحدت اظهار کرد: در حال حاضر بیش از هر دوره‌ای به وحدت نیاز داریم تا بتوانیم مسیر پیشرفت را طی کنیم، خوشبختانه دیدگاه دولتمردان دیدگاه مثبت و خوبی است و امیدواریم که در آینده شاهد روزهای خوبی باشیم.

در ادامه مراسم دکتر مره صدق، نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی گفت: در پیروزی شکوهمند انقلاب ایران همه با هر دینی تلاش کردند تا کشور را از تاریکی به سمت روشنایی حرکت دهند.

وی ادامه داد: خوشبختانه با نگاهی به تاریخ ایران سربلند متوجه خواهیم شد که هیچ گاه در ایران شاهد اجبار مردم به پیروی از دین خاصی نبوده‌ایم که این یکی از دلایل موفقیت کشورمان بوده است، بعد از پیروزی انقلاب نیز حکومت سعی نکرد تا به ما فشار بیاورد و اجازه داد که ما بر اساس اصول و اعقاید خودمان زندگی کنیم.

مره‌صدق در بخش پایانی صحبت‌هایش اظهار کرد:در زمانی که هیتلر در حال نابودی یهودیان بود، یهودیان ایرانی با آرامش در کشور خود زندگی می‌کردند و این بیانگر سابقه تاریخی آزادی ادیان دینی در ایران است، ما ایرانیان یهودی، هویتی ایرانی داریم که به واسطه آن، ایرانی به دنیا می‌آییم، ایرانی زندگی می‌کنیم و ایرانی هم خواهیم مرد.

آخرین سخنران بنیامین، اسقف کلیسای شرق آشوری‌ها بود، وی در تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران گفت: وظیفه خود می‌دانم که به نمایندگی از تمام آشوری‌های کشور، سی و پنجمین سالگرد انقلاب را به مقام معظم رهبری، دولت  و مردم نازنین ایران تبریک بگویم.

وی ادامه داد: امروز ما آشوریان ایران باید خدا را شاکر باشیم که در سرزمینی خودمان با ارامش در حال زندگی هستیم در حالی که هم کیشان ما در سایر کشورها وضعیت مناسبی ندارند.

اسقف کلیسای شرق در بخش پایانی صحبت هایش اظهار کرد: یکی از افتخارات ما این است که فرزندان آشوری در روزهای هشت سال دفاع مقدس در کنار برادران مسلمان برای دفاع از این خاک جنگیدن و جان خود را فدای ایران کردند، با کمی تحقیق متوجه خواهید شد که آشوری‌ها شهدای زیادی را در جنگ دادند. از وزارت ارشاد و سیفی تشکر می‌کنم که با انجام چنین برنامه‌هایی به سایر اقلیت‌های دینی نیز توجه می‌کند.

در پایان این مراسم با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از کتاب « ایران سرزمین صلح ادیان اللهی» نوشته مسعود فروزنده رونمایی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها