دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۵
از اجرای طرح طبقه‌بندی شغلی کتابداران تا بدهی 15 میلیاردی نهاد کتابخانه‌ها

ملک احمدی در نخستین نشست خبری خود با اصحاب رسانه گفت: متاسفانه باید اعلام کنم اکنون در شرایطی هستیم که برای حل بدهی مالی 15 میلیاردی نهاد ، مبنایی نداریم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ نخستین نشست خبری محمد حسین ملک احمدی صبح امروز دوشنبه 28 بهمن‌ماه در سالن اجتماعات ساختمان شماره یک نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار شد.

ملک‌احمدی در این نشست گفت: در این شرایط با وجود بدهی 15 میلیارد تومانی هنوز مبنایی برای رفع آن نداریم. در حوزه خرید کتاب، وجود کارگروه‌های انتخاب یک ضرورت است اما باید بررسی شود تا این بودجه در حوزه خرید کتاب به درستی مصرف شود.

وی عنوان کرد: اولویت نخست ما پرداخت هزینه‌های پرسنلی در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور خواهد بود زیرا تا زمانی که پرداخت حقوق کتابداران انجام نشود، نمی‌توانیم اقدام به هیچ حرکت دیگری حتی تامین منابع و خرید کتاب اقدام کنیم. 

دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: امیدواریم بتوانیم در این شرایط با توجه به معیارهایی از جمله سهولت در دسترسی به کتاب، تعامل خوب و مناسب با ناشران، مخاطب محوری، توجه به فرهنگ مناطق و تاکید بر تشخیص کتابداران و مراجعان به کتابخانه‌ها، منابع مناسب را خریداری کنیم .
 
 وی اظهار کرد: اکنون انبارها و راهروهای اداره کل کتابخانه‌ها تبدیل به انبار کتاب شده و در این شرایط نخست باید منابع موجود در کتابخانه‌های ساماندهی شوند.

توسعه کتابخانه‌های مرکزی مبنای دسترسی به کتاب است
ملک‌احمدی گفت: توسعه کتابخانه‌های مرکزی یکی از برنامه‌هایی بود که در دوره پیشین مورد توجه قرار گرفته بود اما اکنون تنها 7 کتابخانه مرکزی در کشور وجود دارد که 3 باب از آنها در همان زمان به بهره‌برداری رسیده بود و 4 باب دیگر در شرف آماده سازی است. بهتر است ارسال کتاب به کتابخانه‌های عمومی براساس معیار درجه کتابخانه‌ها باشد تا تمام شهرستان‌های یک استان بتوانند از کتاب‌های مورد نیاز خود در کتابخانه‌های مرکزی بهره‌مند شوند.

اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در کتابخانه‌ها
وی درباره طرح طبقه‌بندی شغلی کتابداران در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: این طرح با وجود این که در سال 85 و 86 مطرح شد اما اجرایی نشد. این طرح باید در کتابخانه‌ها اجرا شود زیرا وجود عناوین شغلی یکسان برای کتابدارانی که با مدرک کاردانی وارد کتابخانه‌ها می‌شوند با کسانی که دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکترا هستند یا در سویی دیگر دارای سابقه کاری 10 تا 20 سال سابقه خدمت هستند باعث از بین رفتن انگیزه شغلی کتابداران می‌شود.

ارتقا علمی و افزایش انگیزه کتابداران
دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تاکید کرد: حل مشکل مالی کتابداران جز لاینفک وظیفه ماست اما من در کنار توجه به مسایل مادی و وضعیت معیشتی کتابداران در زمینه ارتقای کیفی و علمی این گروه تلاش خواهم کرد زیرا ایجاد فضای زندان و وجود دلمردگی در کتابخانه‌های عمومی به ارتقای کتابخوانی در جامعه کمکی نمی‌کند. 

نواقص احکام پرسنلی کتابداران را بررسی می‌کنم
ملک احمدی درباره رسیدگی به وضعیت حقوقی کتابداران در دوره جدید گفت: هنوز وارد جزییات احکام پرسنلی استخدام کتابداران نشده‌ام اما قول می‌دهم به محض استقرار در نهاد کتابخانه‌های عمومی ابتدا به بررسی این احکام پرسنلی و رفع نواقص آن بپردازم.

دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تاکید کرد: در سال 1384 و اواخر سال 83 نخستین کاری که کردم تعیین تکلیف وضعیت کتابداران بود. در این سالها حداقل حقوق و دستمزد 350 هزار تومانی را مبنای پرداخت به کتابداران قرار دادیم در صورتی که بسیاری از کتابداران می‌دانند پیش از سال 83 و تصویب قانون نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور حقوق بسیاری از آنها 30 تا 40 هزار تومان بود.

وی اظهار کرد: با توجه به طولانی بودن زمان کار و ساعت کار کتابخانه‌های عمومی که به عنوان مشکل از سوی برخی کتابداران مطرح شده امیدواریم با لحاظ کردن بیمه تکمیلی عمر و پرداخت حقوق قانونی با توجه به شرایط روز بتوانیم به احقاق حقوق کتابداران بپردازیم. 

نواقص قانونی سهم نیم درصد کتابخانه‌ها به مجلس می‌رود

دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: درصدد هستیم اصلاحات در حوزه قانون سهم نیم درصد کتابخانه‌های عمومی را به مجلس ببریم این اصلاحات با لحاظ کردن سیاست‌های هیات امنا، نظرات انجمن‌های محلی و قوانین نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به صورت لایحه به مجلس تحویل داده می‌شود.

ملک احمدی در پاسخ به پرسشی مبنی بر حل مشکل پرداخت سهم نیم‌درصد کتابخانه‌های عمومی از سوی شهرداری‌ها تاکید کرد: تعامل با شهرداری‌ها بهترین راه‌کار برای اجرای قانون پرداخت سهم نیم‌درصد کتابخانه‌هاست و من به شدت با پرداخت این سهم از طریق مراکز استانی و شهرستانی به صورت متمرکز به حساب نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور مخالف هستم. 

وی عنوان کرد: سهم نیم درصد کتابخانه‌های عمومی در مراکز استانی و شهرستان‌ها اعتباری است که باید در همان استان و شهرستان برایش تصمیم‌گیری شود و برای آن منطقه حتی اعتبار‌های کوچک رقم بزرگی به حساب می‌آید و پرداخت متمرکز با روح قانون مغایرت دارد و حتی در مشارکت شهرداری‌ها با کتابخانه‌های عمومی تاثیر معکوس می‌گذارد.

بازنگری در طرح‌های ارایه شده و از پیش مانده 
ملک‌احمدی درباره اجرای طرح‌هایی که قرار است در دوره مدیریت جدید پیگیری شود، گفت: از دوره پیشین حضورم در نهاد کتابخانه‌های عمومی طرح‌هایی نیمه کاره انجام شد و برخی از آنها به مرحله اجرایی رسید. طرح جامع توسعه کتابخانه‌‌های عمومی، طرح فناوری اطلاعات کتابخانه‌های عمومی، کتابخانه‌های سیار و روستایی، طرح معماری کتابخانه‌ها و همچنین طرح‌هایی مانند کتابخانه نابینایان و زندان‌ها از جمله مواردی بود که بخشی از آنها اجرایی شد.

وی عنوان کرد: روز گذشته طی بازدیدی که از بخش‌های ستادی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور داشتم به این نتیجه رسیدم که برخی از بخش‌ها دارای فعالیت‌های ارتباطی مرتبط با نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بودند اما برخی قسمت‌ها هم بسیار نامرتبط تشخیص داده شد.

بخشی از سهم نیم‌درصد استان‌ها به خرید منابع اختصاص یابد
دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور درباره معیارهای انتخاب خرید کتاب در دوره جدید گفت: نخستین نکته ذکر این پیشنهاد است که در صورتی که در هیات امنای نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به تصویب برسد، بهتر است برخی از منابع سهم نیم درصد استان‌ها به خرید منابع همان بخش اختصاص پیدا کند. 

تشکیل انجمن صنفی کتابداران، طرحی که به نتیجه نرسید
دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: تلاش برای تشکیل انجمن صنفی کتابداران مبحثی بود که در دوره پیشین از سوی بنده در وزارت کشور دنبال شد اما تشکیل این صنف به نتیجه نرسید.
 
وی عنوان کرد: تلاش برای تشکیل انجمن صنفی کتابداران، استفاده از ظرفیت‌های عمومی جامعه مانند انجمن‌ علمی کتابداری و اطلا‌ع‌رسانی ایران و همچنین انجمن خیران کتابخانه‌ساز که می تواند بسیار وسیع‌تر از کتابخانه‌سازی فعالیت کند از برنامه‌های دیگر این نهاد است./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها