به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، حجتالله درويشپور، نماينده مردم ايذه استان خوزستان و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در رابطه با ميزان مطالعه در دوران نمايندگيش در مجلس نهم شوراي اسلامي، گفت: پيش از بر عهده گرفتن نمايندگي مجلس، زمان زيادي را به مطالعه اختصاص ميدادم و حتي كتابي را هم زير عنوان «بررسي پديده ناسيوناليسم در جهان عرب» كه ادامه تز دوران دكترايم بود نيز به انگليسي تاليف كردم اما در دوران نمايندگي، اين مطالعات قطع شد.
وی با بيان اينكه بعد از دوران نمايندگي وقت و زمان كافي براي مطالعه محدود شده است، تصريح كرد: با آنكه علاقهمند به مطالعه كتابهاي تاريخ و سياسي هستم اما با ورود به مجلس، مطالعه عميق از ما گرفته شده است و حضور در مجلس از صبح تا عصر در روزهاي عادي و رايزني با مسوولان براي امور اجرايي شهرستانها و همچنين مسوولان استاني در بقيه روزها، فرصتي را نه تنها براي من، بلكه براي ديگر نمايندگان باقي نميگذارد.
نماينده مردم ايذه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به آخرين كتابي كه مطالعه کرده است، گفت: كتاب «مكاتب سياسي معاصر» از ويليام ابناشتاين و ادوين فاگلمان كه چهار مكتب سياسي را مورد بررسي و واكاوي قرار ميدهد، آخرين كتابي بوده است كه مورد مطالعه قرار دادهام.
وي درباره تمايلش به نوشتن خاطرات گفت: اگر چه قصد ثبت خاطرات خود را در آينده دارم اما ميدانم كه اگر اينكار در اين دوران نوشته شود، بهتر از آينده خواهد بود زیرا بسياري از ريزهكاريها، جزييات و اطلاعات مهم جريانات سياسي امروز از ذهن دور ميشود و ناخودآگاه به فراموشي سپرده ميشود.
وظيفه نماينده مجلس، قانونگذاري است نه رايزني
درویشپور دليل اصلي رايزني نمايندگان مجلس با مسوولان را، درست كار نكردن دستگاههاي اجرايي دانست و گفت: وظيفه نماينده مجلس، قانونگذاري است نه رايزني. بسياري از كارهاي اجرايي شهرستانها به دوش نمايندگان مجلس افتاده و بيشتر زمان نمايندگان به رايزني و لابي با وزيران و مسوولان ميگذرد تا اينكه فلان كار را در حوزه انتخابي آن نماينده انجام دهند.
وي با تاكيد بر اينكه وظايفي را باید دستگاههاي اجرايي به صورت طبيعي و سيستماتيك انجام دهند، به رايزنيهاي نمايندگان براي اجرا و انجام آنها تبديل شده است، گفت: نمايندگان، بايد پاسخگوي كساني باشند كه به آنها راي دادهاند و آنها را انتخاب كردهاند، از اينرو، اگر نمايندهاي به دنبال اين رايزنيها نرود و تلاشي در اين باره انجام ندهد، نميتواند امور مربوط به حوزه انتخاباتيش را پيش برد.
درويشپور با بياناينكه برگزاري مراسمهای كليشهاي و تكراري براي نمايندگان مجلس، دليل ديگري در به وجود آمدن کمبود وقت براي نمايندگان و به دنبال آن كاهش مطالعه آنهاست، ادامه داد: بسیاری از مراسمهايي كه براي نمايندگان مجلس برگزار ميشود، مراسمهاي روتين و غير مهمي هستند كه حتي ممكن است در برخي از روزها چندين جلسه به صورت همزمان هم انجام شوند. اين موضوع، مساله ديگري است كه مسوولان را درگير و مشغول ميكند.
با خبرگزاري كتاب آشنايي ندارم
وي در پاسخ به اين سوال كه ميزان آشنايي شما با خبرگزاري كتاب ايران چقدر است، گفت: از فعاليتهاي اين رسانه و جزييات آن چيزي نشنيدهام.
وي زمانيكه پس از توضيح خبرنگار به فعاليتها و زمينههاي كاري اين رسانه پي برد، توضيح داد: اگرچه رسالت خبرگزاري كتاب، رسالتي سنگين و پربار است اما نميتواند به تنهايي عاملي براي ارتقاي فرهنگ مطالعه و گسترش كتابخواني در جامعه باشد. كتاب بايد بين اهل فكر و انديشه، مراكز علمي، مدارس، دانشگاهها و مكانهايي كه افراد باسواد در رفت و آمد هستند، معرفي و براي مطالعه آنها فرهنگسازي شود.
وي ادامه داد: علاوه بر سايتهاي خبرگزاري، روزنامهها و صدا و سيما هم نيز در اين مهم نقش بسيار سترگي بر عهده دارند چراكه همه افراد فرصت و يا امكان آن را ندارند كه به اين سايتها مراجعه كنند.
حجتالله درويشپور، داراي دكتراي علوم سياسي از كشور هندوستان است. «عضو جهادسازندگی شهرستان ایذه در سالهای 1360 تا 1362»، «معاونت آموزشی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه»، «ریاست دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی اهواز»، «دبیر خبر صدا وسیمای خوزستان در سال1381»، «مدیریت گروههای آموزشی» و «عضویت در شورای پژوهشی، شورای آموزشی» برخي از سوابق اجرايي و كاري وي در دوران قبل از نمايندگيش بوده است./
چهارشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۵
نظر شما