به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اواخر پاییز امسال معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای سیاستگذاری جشنواره شعر فجر را معرفی کرد. سیدعلی موسویگرمارودی، محمدعلی معلم دامغانی، عباس کیمنش (مشفق کاشانی) محمدعلی مجاهدی، محمدعلی بهمنی، حسین اسرافیلی، علیرضا قزوه، پرویز بیگیحبیبآبادی، فاطمه راکعی، سعید بیابانکی، عبدالجبار کاکایی، محمود اکرامیفر، افشین علاء، موسی بیدج و فاضل نظری اعضای این شورا بودند.
ابتدا این ترکیب کمی ناهمگون به نظر میرسید اما در ادامه جشنواره چهرههایی چون فاطمه راکعی معتقد بودند غیر از یک شاعر در این شورا دیگر اعضا بر سر تصمیمات و عملکردها با هم اتفاق نظر دارند.
البته دامنه تغییرات و برنامههای این رویداد به حدی بود که زمان برپایی آن از قائله جشنواره فیلم و تئاتر و موسیقی عقب ماند و بالاخره اوایل زمستان نوید برپایی جشنواره هشتم در بهار سال آینده به جامعه شعری کشور داده شد.
جشنواره امسال شعر فجر با شعار چند صدایی بودن کلید خورد. عبدالجبار کاکایی دبیر جشنواره هشتم هم وعده داد که نحلهها و طیفهای مختلف شعری در جشنواره دور هم جمع میشوند. کار جشنواره هشتم و کاکایی به موضوع رفع توقیف آثار برخی از شاعران هم رسید تا جایی که با میانجیگری وی، مساله ممنوعالقلم بودن حافظ موسوی شاعر نامآشنا به گونهای رفع و رجوع شد. علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز اعلام کرد که نویسنده ممنوعالقلم نداریم و در بررسی آثار با کتاب کار داریم؛ نه نام نویسنده.
البته خبرهای هفتههای اخیر نیز حکایت از این دارند که دو شاعر در هفتههای پایانی سال از کمیته اجرایی جشنواره شعر فجر کنارهگیری کردند و در نهایت کشمکشها در اتاق فکر جشنواره بالا گرفت و هوشیار انصاریفر هم بعد از کنارهگیری از جشنواره خواستهاش را مطرح کرد تا اینکه سخنگوی جشنواره 17 اسفند سال جاری به خبرگزاری کتاب گفت که اهل جراحی و کالبد شکافی شتابزده در بدنه جشنواره شعر فجر نیست و اگر اهل اندیشه و قدری تفکر باشیم با مروری بر خاطرات و گفتمان دوران اصلاحات شاید به یاد حرف معروف خاتمی بیفتیم که بارها با خونسردی و متانت گفته بود، دموکراسی پروسه است نه پروژه!
جشنواره شعر فجر امسال شعر خوانی هم خواهد داشت. شاعران در فرهنگسراهای اندیشه و ارسباران طی پنج شب شعرخوانی خواهند کرد و شاید این روند گامی باشد برای تحقق واژه جشنواره که ترجمه درستی از کلمه فستیوال است.
19 اسفند امسال هم موضوع دعوت از یدالله رویایی در جشنواره هشتم خبر ساز شد و اتاق فکر جشنواره اعلام کرد که برای شعرخوانی در اردیبهشت سال 93 از شاعر ایرانی مقیم پاریس دعوت میکند. پس از انتشار چنین خبری کماکان و به مانند همیشه مخالفتهایی نیز از سوی افرادی ابراز شد. در این میان برخی شاعران انقلاب ساکت ننشستند و به اتفاق بر سر این نکته متفقالقول شدند که حضور رویایی نه تنها در تضاد با مصالح کشور نیست، بلکه برای شناساندن شعر انقلاب نیز خوب است. در این باره علیرضا قزوه، محمدعلی بهمنی، حمیدرضا شکارسری، سعید یوسفنیا و تعدادی از شاعران شناسنامهدار انقلاب اسلامی به حمایت از رویایی لب به سخن گشودند.
بعد از تلاطمهای جشنوارهای، از اتفاقهای تلخ عرصه شعر در سال 92، درگذشت علیشاه مولوی بود. شاعری که سالها سکوت کرد. او 15 اسفند در گذشت و در مراسم تشییع پیکرش جمعی از دوستانش و شاعران و نویسندگان کانون نویسندگان حضور داشتند.
در سالی که پیش روست باید دید که کشتی شعر چگونه حرکت خود را پی میگیرد و رویدادی از آن مانند جشنواره در یک ماه بهاری چطور به بار مینشیند. /
یکشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۲
نظر شما