به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اگرچه تاکنون در ارتباط با امنیت در اسلام تحقیقاتی انجام و منتشر شده اما تلاش برای ارایه تحلیلی علمی و نظاممند در موضوع امنیت اجتماعیشده کمتر در دستور کار بوده که در این کتاب سعی شده با روشی نو و با نظریهپردازی بومی مبتنی بر اصول اسلامی به آن پرداخته شود.
کتاب حاضر يکی از دستاوردهای منظومه تحقيقاتی «طرح جامع مطالعات امنيت اجتماعی» است. اين طرح با تاکيد بر امنيت اجتماعی که حلقه میانی ميان امنيت فردي و امنيت ملی است، تلاش دارد تا با يک نگاه جامعنگر، يکپارچگی و انسجام لازم ميان امنيت مردم و کشور را فراهم کند. اين پژوهش با هدف شناخت مفاهيم امنيت اجتماعی در چارچوب گفتمان اسلام و پيشنهاد اصول عملياتی براي تقويت و تحکيم امنيت اجتماعی در جامعه اسلامی نوشته شده است. نگارنده تلاش کرده تا يک نمونه نظری را براي يک مبحث اجتماعی در فضای دينی و توحيدی طراحی کند.
«امنیت اجتماعیشده» موضوعی است که در غرب متداول بود و در دو دهه اخیر به فرهنگ اجتماعی ما راه یافته و این اثر نخستین کتابی است که در حوزه مطالعات ایرانی اسلامی در زمینه «امنیت اجتماعی شده» تالیف شده است. این امنیت ناظر بر هویت و خرده هویتها در هر جامعهای است و با مقوله امنیت ملی که با مفاهیمی مانند سرزمین، تاسیسات و فرهنگ در ارتباط است، تفاوت دارد.
در واقع، نکته نوپدید این تحقیق پرداخت روششناختی آن برای طرح مباحث دینی، الهی و توحیدی در حـــوزههای اجتماعی است که نظریههای سکولار غربی فاقد این مزیت است. مکتب اسلام به عنوان مکتب پذیرفته شده در جامعه ایران منبع اصلی این تحقیق بوده که به دلیل محدودیت زمانی تاکید اصلی بر مکتب شیعه است و در مکتب شیعه هم به دلیل تفاسیر متعدد، تفسیر ارایه شده از سوی حضرت امام (ره) به دلیل جامع، بهروز و کاربردی بودن آن مبنای بحث است.
بنابراین این پروژه تحقیقاتی در کنار دو پروژه تحقیقاتی دیگر «تحلیل جامعهشناختی امنیت در ایران با تاکید بر رویکرد تاریخی» و «امنیت اجتماعی: مفاهیم، مولفهها و نظریهها» یک مدل نظری ایرانی اسلامی را در حوزه امنیت جامعهای (Societal Security) پدید میآورد.
این کتاب برنده بیست و ششمین جایزه کتاب فصل (خانه کتاب) و کاندیدای جایزه کتاب سال شده است.
چاپ نخست کتاب «امنیت اجتماعی شده؛ رویکرد اسلامی» به قلم اصغر افتخاری در 615 صفحه، شمارگان یکهزار نسخه و بهای 25 هزار تومان از سوی انتشارات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی منتشر شده است._
جمعه ۸ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۰
نظر شما