شنبه ۹ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۰
مردمان ناشناس سرزمین ایران را در «واحدی در سفرها» ببینید

«واحدی در سفرها؛ به اینجا و به آنجا» نوشته سید محمدعلی (اقبال) واحدی، مجری برنامه صبح به‌خیر ایران است که اطلاعات بسیاری درباره شیوه زندگی، غذاها و آداب و رسوم مردم شهرهای ایران به‌دست می‌دهد و مردمان ناشناس این سرزمین را به تصویر می‌کشد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)،‌ کتاب «واحدی در سفرها؛ به اینجا و به آنجا» جلد نخست از خاطره‌ها و عکس‌های سال‌ها سفر تلویزیونی سید محمدعلی (اقبال) واحدی به مناطق مختلف سرزمین ایران است و به استان‌های خراسان رضوی (مشهد مقدس، نیشابور و خرو)، هرمزگان (جزیره ابوموسی)، کردستان (روستای پالنگان و یمینان) و اصفهان (روستای دره‌بید و کاشان) اختصاص دارد. 

این کتاب در 10 بخش با عنوان‌های «زندگی‌نامه»، «مروری بر اولین گزارش‌ها»، «آلبوم عکس از سفرهای مختلف»، «معرفی همکاران و آلبوم عکس‌های دوستان»، «شروع فعالیت‌های حرفه‌ای»،‌ «خراسان، مشهد مقدس، یکی از اولین گزارش‌های صبح به خیر ایران»، «خراسان، شهرستان نیشابور، جشنواره آلو، شهر خرو»، «کردستان، شهرستان کامیاران، روستای پالنگان»، «اصفهان، شهرستان فریدن، جشنواره گیاهان دارویی و لاله‌های واژگون، روستای دره‌بید» و «اصفهان، شهرستان کاشان، مجتمع شیر پاستوریزه کاشان» تدوین شده است. 

واحدی در بخش «شناسنامه من» نوشته است: «ایران، کرمانشاه، سنقر، 28 فروردین‌ماه 1335 هجری‌شمسی. مادری به نام طاهره در سنقر کلیایی استان کرمانشاه چشم در انتظار تولد فرزند، نوزادی که پدرش سید محمدتقی به جرم مبارزات سیاسی در بند زندان حکومت پهلوی، برادر بزرگش سید عبدالعلی هم توی زندان، عموهای این طفل، سید عبدالحسین و سید محمد به دست جلادان حکومتی چند ماه قبل شهید شدن و همه عزادار هستند و سیاه‌پوش.» 

نویسنده پس از ارایه مطالبی از زندگی شخصی، به تاریخچه‌ای از برنامه‌های تلویزیونی که اجرا کرده، خاطرات و عکس‌های آن‌ها می‌پردازد و در ادامه بخش‌هایی از سفرهای استانی‌اش را شرح داده است. این کتاب دربردارنده عکس‌های بسیاری از پخش زنده سفرنامه صبا از برنامه صبح به‌خیر ایران است که در زیر هر عکس توضیح‌هایی آمده که به روند داستانی کتاب و آگاهی مخاطب در شناسایی برخی مسایل کمک بسیاری می‌کند.


واحدی در زیر یکی از عکس‌های مربوط به سفر «کردستان، پالنگان» می‌نویسد:‌ «نمی‌دانم که من این حس خوب نگاه کردن به پخت نان را دارم یا شما هم دارین؟ در این چندین و چند ساله هر جا می‌رفتیم و بوی نان تازه به مشاممون، می‌خورد و چشممون به تنور داغ و آماده می‌افتاد ناخودآگاه پامون سر می‌شد و دو زانو می‌نشستیم روبه‌روی نانوا که معمولا خانم هستن و مسن و درسشون هم خوب بلدن، اولین نونی که بیرون میارن با لبخند و محترمانه بهت تعارف می‌کنن و کیه که در مقابل این برخورد صادقانه دستشو دراز نکنه و نون داغ رو نگیره و نگه خدا برکت بده؟» 

کتاب «واحدی در سفرها؛ به اینجا و به آنجا» به لحاظ توجه به بافت‌های مردمی، سرزمینی و اقلیمی، نمایش تصاویر و عکس‌هایی از افرادی که معمولا در کتاب‌ها جایی ندارند، اهمیت بسیاری دارد. مراسمی چون همایش و جشن کشوری آلو و نخستین حضور زنده‌یاد ناصر عبداللهی جلوی دوربین شبکه سراسری نیز در این کتاب آمده‌ است.

نگارش کتاب بدون توجه به ترتیب زمانی است و سبک روایت محاوره‌ای دارد و به‌شیوه داستانی نوشته شده است. این سفرنامه با سفرنامه‌های کلاسیک تفاوت آشکاری دارد اما اطلاعات ارزشمندی درباره شیوه زندگی، محصولات کشاورزی، غذاها، نوع پوشش مردان و زنان و آداب و رسوم مناطق مختلف به‌دست می‌دهد.

چاپ نخست جلد اول کتاب «واحدی در سفرها؛ به اینجا و به آنجا» با نگارش سیدمحمدعلی (اقبال) واحدی در 200 صفحه، شمارگان پنج‌هزار نسخه و بدون ذکر قیمت از سوی نشر واحدی راهی بازار کتاب شده است._

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها