جمعه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۷
نمایشگاه کتاب با استانداردها فاصله دارد

سيدعباس صالحي، رييس بيست و هفتمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران در نشستي با اصحاب رسانه گفت: با توجه به محدوديت‌هاي مكاني، مالي و فرصت زماني محدود، به هيچ وجه قرار نبوده و نيست كه اين نمايشگاه به صورت استاندارد برگزار شود؛ می‌دانیم که اين رويداد عظيم فرهنگي با استانداردهاي مشخص فاصله زياد دارد.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) رييس بيست و هفتمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران به همراه معاونان و مديران بخش‌هاي مختلف نمايشگاه كتاب، عصرامروز (12 ارديبهشت) با حضور در محل روابط ‌عمومي و اطلاع‌رساني نمايشگاه، نشستي را با حضور اصحاب رسانه برگزار كرد.

صالحي در اين نشست اظهار كرد: با توجه به محدوديت‌هاي مكاني، مالي و فرصت زماني محدود، به هيچ وجه قرار نبوده و نيست كه اين نمايشگاه به صورت استاندارد برگزار شود؛ تحولاتي كه در اين دوره از نمايشگاه مشاهده مي‌شود به معناي استاندارد بودن آن نيست، بلكه اين رويداد عظيم فرهنگي با استانداردهاي مشخص شده فاصله زياد دارد.

وي ادامه داد: بنابراين ما شرمنده مردم هستيم، چرا كه با اقبال و علاقه‌اي كه به كتاب و فرهنگ از خود نشان مي‌دهند، هنوز نتوانسته‌ايم آن‌طور كه بايد و شايد رضايت آنها را جلب كنيم.

رييس بيست و هفتمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران با بيان اين‌كه نگاهي اجمالي به نمايشگاه نشان مي‌دهد كه نسيم تغيير در جريان است افزود: متوليان و مسئولان برپايي نمايشگاه كتاب تهران با جديت تمام در پشت صحنه در تكاپو هستند تا اين نمايشگاه به نحو احسن برگزار شود و اميد در دل مردم فرهنگ‌دوست ارتقا يابد و نخشكد.

معاون فرهنگي وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامي بيان كرد: تمام اقدامات و فعاليت‌هايي كه در نمايشگاه شاهد برگزاري آنها هستيم حول سه محور «فروشگاه بزرگ براي حركت ارتقاي نشر كشور»، «نمايشگاهي براي شناسايي و رصد فرهنگ مكتوب» و «تفرجگاه فرهنگي» انجام مي‌شود.

صالحي توضيح داد: برگزاري بيش از 200 نشست علمي در بيست و هفتمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران، سرمايه‌اي براي فرهنگ مكتوب است. همچنين حضور نخبگان در نشست‌ها، سرمايه‌ آكادمي سيار در نمايشگاه فراهم كرده و تعامل و گفتمان نخبگان در پاويون‌ها مثال‌زدني است.

وي با اشاره به نشست‌هاي اُستان شناسی اين دوره از نمايشگاه كتاب تهران گفت: بزرگان و نخبگان اُستاني با حضور در نمايشگاه كتاب تهران بيش از پيش احساس عزت نفس و اعتماد به نفس مي‌يابند، چرا كه خود را در حضور نخبگان دیگر اُستان ها مي‌بينند كه اتفاق شايسته‌اي است.

رييس بيست و هفتمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران اظهار كرد: عدالت فرهنگي يعني حركت همه مردم به صورت دسته‌جمعي و منسجم به سوي فرهنگ نه صرفاً تهران‌محوري و حركت نخبگان تهراني به سمت فرهنگ. در اين راستا عزم جدي و گسترده صورت گرفته است كه معتقدم ثمره آن در سال‌هاي آينده به بار خواهد نشست.
 
5 ميليارد تومان تراکنش بانکی در 2 روز نخست
«محمد اله‌ياري فومني» معاون فرهنگي و اجرايي بيست و هفتمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران از ديگر سخنرانان اين نشست بود. وي با بيان اينكه 2 روز پرفشار و پرفعاليت را پشت سرگذاشته‌اند عنوان كرد: براساس تمام برنامه‌ريزي‌ها و تلاش‌هاي صورت گرفته و وعده‌هايي كه داده شده بود، در بحث خدمات رفاهي و ارايه تسهيلات به نخبگان، افزايش آمار داشتيم و بخش عظيمي اين وعده‌ها محقق شده‌اند.

الله‌ياري ادامه داد: از آن‌جا كه اين دوره از نمايشگاه كتاب تهران خانواده محور است تلاش كرديم تمام برنامه‌هاي پيش‌بيني شده را به جلو پيش ببريم. در اين راستا در محوطه عمومي نمايشگاه فضاهاي فرهنگي متعددي تعبيه شده‌اند. همچنين نمايش مردان نقره‌اي، نمايش صدنفره و سالن هنر كه در آن تصاويري از نويسندگان كودك و نوجوان ارايه شده است براساس برنامه‌هاي پيش‌بيني شده محقق شده‌اند.

اين مقام مسوول عنوان كرد: در بخش امانات، استقرار آتش‌نشان‌ها، اورژانس هاي اجتماعي، مهدكودك و اطلاع‌رسان‌هاي محيطي مانند وعده‌هاي داده شده عمل كرده‌ايم. امسال نمايشگاه با طراحي هنري بهتري مواجه شده است، به گونه‌اي كه جانمايي غرفه‌ها با رنگ‌هاي مختلف مشخص شده است و بازديدكنندگان دچار سردرگمي نمي‌شوند؛ چادر بنفش رنگ فعاليت‌هاي جنبي نمايشگاه را اجرا مي‌كنند و چادرهاي قرمز رنگ فعاليت‌هاي بين‌المللي نمايشگاه را به نمايش گذاشته‌اند.

وي ضمن تشكر از اصحاب رسانه كه با انعكاس اخبار مرتبط نمايشگاه زمينه حضور بيش از پيش مردم در نمايشگاه را برقرار كرده‌اند بيان كرد: نمايشگاه كتاب تهران امسال در مقايسه با سال‌هاي گذشته از ازدحام جمعيت بالايي برخوردار است.

الله‌ياري با اشاره به ساير فعاليت‌هاي اين دوره از نمايشگاه كتاب تهران عنوان كرد: خدمات سالن ياس با اقبال عمومي مواجه شده است؛ در اين سالن كتاب‌هایي به صورت موضوعي ارايه شده‌اند. همچنين بروشورهايي كه حاوي اطلاعات ويژه گروه‌هاي سني مختلف هستند در اين سالن عرضه مي‌شوند. سالن ترجمه و سالن دستاوردهاي توليد علم از نوآوري‌هاي اين دوره از نمايشگاه كتاب تهران به شمار مي‌آيند كه افزون بر 8 هزار عنوان كتاب فارسي ترجمه شده به زبان‌هاي زنده دنيا را در بردارند.

معاون فرهنگي و اجرايي بيست و هفتمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران بيان كرد: سراي استقبال انديشمندان براساس پيش‌بيني‌هاي صورت گرفته ميزبان تعداد بيشماري از نخبگان و فرهنگ‌دوستان است. همچنين نشست‌هاي پراستقبالي در اين سرا برگزار مي‌شود. سالن صنعت چاپ نيز در اين دوره از نمايشگاه با استقبال مثال‌زدني مواجه شده است. افتتاح خانه فرهنگ ايثار و مقاومت از ديگر افتخارات اين دوره از نمايشگاه است.

الله‌ياري با بيان اينكه مديريت اين دوره از نمايشگاه كتاب تهران قابل تحسين است گفت: ميزان تراكنش‌ها در اين دوره از نمايشگاه كتاب تهران در مقايسه با سال‌گذشته افزايش يافته است؛ ميزان تراكنش بانكي در روز نخست برپايي نمايشگاه كتاب سال 1392، 8 هزار و 810 تراكنش بوده اما ميزان تراكنش در روز نخست سال 1393، 25 هزار و 912 تراكنش است.

همچنين ميزان تراكنش‌هاي بانكي در روز دوم برپايي نمايشگاه كتاب سال گذشته، 95 هزار و 689 تراكنش بوده اما ميزان تراكنش بانكي در روز دوم برپايي نمايشگاه كتاب سال جاري، 125 هزار و 849 تراكنش است.

وي ادامه داد: سال گذشته در دو روز نخست برپايي نمايشگاه كتاب تهران، 2 ميليارد و 780 ميليون تومان خريد كتاب از طريق تراكنش بانكي صورت گرفته بود اما امسال اين رقم به بيش از 5 ميليارد تومان ارتقا يافته است.
 
افزایش ناشران داخلی
در بخش ديگري اين نشست «احمد كمالي‌نژاد»، مدير كميته ناشران داخلي اظهار كرد: امسال در بخش ناشران عمومي حدود 50 ناشر به جمع ناشران افزوده شد. همچنين تعدادي ناشر در حوزه كودك و نوجوان افزوده شدند كه در مجموع 2 هزار و 408 ناشر در بخش ناشران داخلي با بيش از 250 هزار عنوان كتاب در نمايشگاه حضور دارند. 

اهمیت  صدور سریع مجوز  كتاب
 ديگر سخنران اين نشست «علي شجاعي صائين» مشاور علمي رييس نمايشگاه گفت: اداره كتاب از 5 ماه پيش با جديت تلاش كرد كه براي رونق هرچه بيشتر نمايشگاه بكوشد؛ براي همكاران ما در اين اداره صدور يك مجوز سريعتر و يك كتاب بيشتر مهم بود؛ بنابراين با ناشران نهايت همكاري را به عمل آورديم، به گونه‌اي كه حتي روز افتتاحيه بيست و هفتمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران بسياري از ناشران به منظور حضور در نمايشگاه اصرار داشتند كه ما با آنها همكاري كرديم.

وي ادامه داد: در بخش عرضه كتاب‌ها، تعامل صميمانه با ناشران داشتيم و مشكلات اين حوزه را به صورت گفتمان مطرح كرديم و راهكارهاي برون رفت مشكلات را بيان كرديم. امسال فارغ از ضوابط و قوانين رسمي سال خوبي را پيش‌بيني مي‌كنم، چرا كه ناشران و مديران در تعامل با يكديگر مشكلات را حل كرده‌اند.

شجاعي صائين ادامه داد: امسال اتفاق مهمی در مراسم افتتاحيه نمايشگاه افتاد مبني بر اينكه بعد از گذشت چند سال ناشران برگزيده براي اولين بار در حضور دكتر روحاني، رييس جمهوری قدردانی شدند كه نوعي نوآوري و ابتكار بود. 

5 غرفه متخلف یک روزه تعطیل شدند
«همايون اميرزاده» مدير كميته رسيدگي به تخلفات ناشران در بخشي از اين نشست اظهار كرد: براساس دستورالعمل تعيين شده از سمت رياست نمايشگاه، با جديت تمام مراقب هستيم كه حقوق مصرف‌كنندگان و ناشران ضايع نشود و در اين راستا با تقويت ابزار نظارتي پيگير تخلفات هستيم.

وي با بيان اينكه مطمئنيم امسال كمترين تخلفات را شاهد بوديم ادامه داد: از ميان 80 گزارش ارايه شده بخش قابل توجهي از تخلفات قابل حل بود اما در 5 مورد شاهد تعطيل يك روزه غرفه‌ها بوديم. 

طراحی 64 غرفه جنبی
«مجيد صحاف» مدير كميته بخش جنبي در اين نشست عنوان كرد: امسال حدود 64 برنامه جنبي طراحي شده است كه از آن ميان مي‌توان به سالن اقتصاد مقاومتي، سبك زندگي، بازي‌هاي فكري و مطالعات شخصيتي كودك اشاره كرد كه خوشبختانه با استقبال عمومي مواجه شده‌اند.

وي ادامه داد: در اين دوره سه محل براي پرسمان‌هاي ديني واعتقادي، نذر كتاب، چرا كتاب مي‌خوانيم، مسابقات كتابخواني، خيابان هنر ارايه شده‌اند. همچنين سرودهاي دانش‌آموزي در شرق مصلی با اقبال عمومي روبرو شده‌اند.

راه اندازی تلفن گویا برای نخستین بار
در بخش ديگر اين نشست «سيدمهدي جعفري» مدير كميته روابط ‌عمومي واطلاع‌رساني عنوان كرد: امسال براي نخستين بار تلفن گوياي 42553 را پيش‌بيني كرده‌ايم. بازديدكنندگان مي‌توانند قبل از ورود به نمايشگاه با استفاده از اين تلفن گويا تمام اطلاعات مربوط به نمايشگاه را دريافت كنند. نصب بيش از 210 تابلوی اطلاع‌رساني ترويجي، حضور 17 شبكه راديويي و تلویزیونی، پخش 60 تيزر تلويزيوني و فراهم كردن سامانه پيامكي 1000027 به منظور ارسال پيامك از سوي بازديدكنندگان با هدف دريافت ميزان رضایت بازديدكنندگان از نوآوري‌هاي اين دوره از نمايشگاه محسوب مي‌شوند.

بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از چهارشنبه 10 اردیبهشت فعالیت خود را در مصلی بزرگ امام خمینی(ره) آغاز کرده و تا 20 اردیبهشت میزبان کتاب دوستان و اهالی فرهنگ و هنر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها