چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۰
حوزويان‌ در‌ دهه‎هاي اخير به نثر معيار دست‌یافته‌اند

محمد اسفندياري معتقد است حوزويان در دهه‎هاي اخير توانسته‎اند به يك نثر معيار دست يابند و اگر نثر امروز حوزويان را با نثر 70 سال گذشته مقايسه كنيم متوجه تفاوت اين دو مي‎شويم. اما در لايه پژوهش، ويرايش و چاپ نيازمند فعاليت بيشتر هستيم.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)‌  نشست «كارنامه كتاب سال حوزه» امروز هفدهم ارديبهشت با حضور حجت‎الاسلام مهدي حقي، دبير همايش كتاب سال حوزه و محمد اسفندياري در سراي اهل قلم بيست و هفتمين نمايشگاه بين‎المللي كتاب تهران برگزار شد.
 
مهدی حقي در ابتداي اين نشست طي سخناني گفت: تحولي كه در حوزه شاهد هستيم حاصل آوردگاهي از دستاوردهاي مكتوب انديشمندان حوزه‎هاي علميه سراسر كشور و حتي خارج از كشور است. 

وي ادامه داد: كتاب سال حوزه فرصتي براي انعكاس مجموعه تلاش‎هاي مكتوب حوزويان و تحليل و ارزيابي اين آثار در قالب كتاب و پايان‎نامه است.
 
وي با اشاره به اينكه بيش از 23 درصد آثار مكتوب برجسته حوزويان طي سال‎هاي اخير به علوم انساني اسلامي اختصاص داشته افزود: اين موضوع نشان دهنده اين است كه حوزويان مباحث علوم انساني را جدي گرفته‎اند و بيش از يك‌چهارم آثار حوزويان بر اين مبنا به رشته تحرير درآمده است.
 
به گفته دبير همايش كتاب سال حوزه، بيشتر اين آثار توانسته‎اند حضور موفقي در جشنواره‎هاي مختلف داشته باشند. دورنمايي كه از ارتباط بين حوزه و دانشگاه ترسيم مي‎شود مدل كوچكش را مي‎توان در آثار كتاب‎ سال حوزه ديد. به عبارت ديگر كتاب سال حوزه موفق شده جايگاه خودش را پيدا كند.
 
چهار لایه در ارزشگذاری کتاب
محمد اسفندياري در بخش ديگري از اين نشست با بيان اينكه هر كتاب چهار لايه دارد، گفت: پژوهش، نگارش، ويرايش، و نشر، چهار لايه هر كتاب را تشكيل مي‌دهد. 

وي اضافه كرد: گاهي يك كتاب لايه پژوهشي خوبي دارد اما ممكن است نويسنده‎اش نتواند به نثر معيار بنويسد. 

به گفته اين استاد حوزه و دانشگاه يك كتاب مطلوب بايد در اين چهار لايه نمره قابل قبولي بگيرد و حوزويان توانسته‎اند در لايه نگارش كتاب نمره قابل قبولي كسب كنند. 

وي در این باره توضيح داد: حوزويان در دهه‎هاي اخير توانسته‎اند به يك نثر معيار دست يابند و اگر نثر امروز حوزويان را با نثر 70 سال گذشته مقايسه كنيم متوجه تفاوت اين دو مي‎شويم. اما در لايه پژوهش، ويرايش و چاپ نيازمند فعاليت بيشتر هستيم.
 
وي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به اينكه اهتمام حوزويان در سال‎هاي اخير بيشتر به سمت نگارش آثار تبليغي و ترويجي بوده است تصريح كرد: البته اين به معني ارزش‎گذاري منفي نيست بلكه مقصود اين است كه حوزويان كمتر در پي آثار علمي و تحقيقي بوده‎اند و بايد در اين حوزه اهتمام بيشتري به خرج داده شود. 

اسفندياري در پايان گفت: كتابي استاندارد است كه اين چهار لايه را رعايت كند و متأسفانه بسياري از كتاب‎هايي كه اكنون به چاپ مي‎رسد اين چهار لايه را به صورت كامل رعايت نكرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها