دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۸
نوشابه و چیپس همه‌جای شهر پیدا می‌شود و کتاب فقط در خیابان انقلاب!

سید مهدی جهرمی، مدیر فروش مرکز پژوهشی میراث مکتوب معتقد است که در دسترس نبودن کتاب یکی از مشکلات جامعه ماست. وقتی یک شخص در نمایشگاه با یک چمدان انواع کتاب‌ها را خریداری می‌کند نشانه تشنگی و در دسترس نبودن کتاب است.

مدیر فروش مرکز پژوهشی میراث مکتوب به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: امسال فضای نمایشگاه کتاب امیدوارانه‌تر از سال گذشته بود و تنگ‌نظری‌ها کمتر دیده می‌شد. باید به این نکته نیز اشاره کرد که هنوز ناشران کمبود کاغذ دارند در نتیجه کتاب کمتری منتشر می‌کنند. همچنین مردم به دلیل گرانی کتاب قادر به خرید نیستند با این همه بعضی اتفاقات پیش آمده در نمایشگاه نشان می‌دهد که این حرکت فرهنگی به سوی رشد و تعالی در حرکت است.

سید مهدی جهرمی درباره مشکلات دوری مردم از کتاب گفت: در کشور ما کتاب در دسترس مردم نیست در هر جای مملکت ایران نوشابه و چیپس پیدا می‌شود اما در همین تهران به جز خیابان انقلاب در بسیاری از محله‌ها کتابفروشی نیست وقتی دسترسی آسان به کتاب نیست چطور باید انتظار کتابخوانی از مردم داشت. 

وی در ارزیابی نمایشگاه کتاب بیان کرد: برگزاری نمایشگاه در سال‌یکبار نشان‌دهنده یک ضعف در جامعه است این که یک شخص با یک چمدان انواع کتاب را می‌خرد نشانه تشنگی و در دسترس نبودن کتاب است. نمایشگاه کتاب مشکل توزیع کتاب را در جامعه پررنگ می‌کند و این پدیده خوبی نیست.

جهرمی با اشاره به کتاب پرفروش میراث مکتوب عنوان کرد: پرفروش‌ترین کتاب این مرکز مجموعه سه جلدی «جوامع التواریخ» رشید‌الدین فضل‌الله همدانی است البته باید یادآوری کرد که پرفروش در میراث مکتوب با سایر نشرها متفاوت است. اگر این مرکز روزانه سه نسخه فروش داشته باشد به آن واژه پرفروش داده می‌شود. 

وی با انتقاد از کمبود فضا در غرفه مرکز پژوهشی میراث مکتوب اظهار کرد: غرفه ما در بیست و هفتمین نمایشگاه بسیار کوچک بود و ما قادر به پذیرایی از مهمان‌های خارجی نبودیم در حالی که بیشتر خریداران کتاب‌های فاخر ایرانی خارجی‌ها هستند. 

جهرمی در ادامه با انتقاد از محدودیت زمانی در ارایه کتاب‌هایی با بیش از چهار سال چاپ بیان کرد: کتاب‌های میراث با سایر کتاب‌ها تفاوت دارد و محدودیت زمانی در چاپ این کتاب‌ها معنا ندارد اما برحسب قانون نمایشگاه باید تنها کتاب‌هایی در نمایشگاه ارایه شود که در چهار سال اخیر چاپ شده‌اند. 

وی با تاکید بر ارزش کتاب‌های نشر میراث مکتوب ادامه داد: کتاب‌های این مرکز سند عزت، فرهنگ و آبروی فرهنگی ماست مثل کتاب «الابنیه عن الاحقایق الادویه» چاپ سال 88 اصیل‌ترین سند خط فارسی است و هزار کتاب فرهنگستان ادب فارسی به ارزش این کتاب نمی‌رسد، این کتاب چرا باید در نمایشگاه ارایه نشود؟ 

مدیر فروش میراث مکتوب با برشمردن تعداد کتاب‌های این مرکز افزود: 86 عنوان کتاب از میراث مکتوب در نمایشگاه شرکت داده شد در حالی که کتاب‌های میراث 270 عنوان است و به دلیل محدودیت جا و زمان چاپ کتاب‌ها در بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب ارایه نشدند.-

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها