به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) تا چند روز دیگر نخستین نمایشگاه چاپ دیجیتال ایران، کار خود را آغاز خواهد کرد و اهالی صنعت چاپ با داشتهها و امکانات این چاپ کمتر مطالعه شده بازار چاپ ایران آشنا خواهند شد. هرچند این آشناییها بر فرجام روند توسعه چاپ دیجیتال تاثیری نخواهد داشت اما نیل به این فرجام را که به نظر میرسد نوعی آمیختگی تکنولوژیک و ترکیب اقتصادی میان روشهای موجود و تکنولوژیهای دیجیتال است، تسریع خواهد کرد.
موضوع «از سیر تا پیاز چاپ دیجیتال» بخشی از سیصد و نود و یکمین شماره ماهنامه «صنعت چاپ» را به خود اختصاص داده است که در این بخش، اکثر مسایل مرتبط با چاپ ارایه شدهاند. مخاطبان در این بخش با چاپ دیجیتال در جهان، چاپ دیجیتال در ایران، تعرفههای اثر چاپی با تکنولوژی چاپ دیجیتال، تیراژ در چاپ دیجیتال، کاربرد چاپ دیجیتال در ایران، ماشینآلات تولید داخل، مشکلات وارداتی، تعطیلی چاپخانهها و آینده چاپ افست در کنار چاپ دیجیتال آشنا میشوند.
هنوز چند ماهی از سفر پُربار هیات چاپخانهداران و ناشران ایرانی به سرپرستی مقامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به افغانستان نگذشته است که هیاتی افغانی با سرپرستی دکتر اجمل عازم، رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان افغانستان به بهانه شرکت در بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به ایران آمدند. در این شماره از ماهنامه «صنعت چاپ» دکتر عازم درباره روند تقویت روابط فرهنگی میان دو کشور، غرفههای ناشران افغان در بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران، تعداد ناشران حاضر در این نمایشگاه، وضعیت نمایشگاه کتاب کابل سخنانی را ارایه کرده است.
«جلد هر کتاب یک پروژه خاص طراحی و چاپ است» عنوان بخش دیگر ماهنامه صنعت چاپ را شامل میشود؛ این گزارش، وضعیت طراحی جلد کتاب و تاثیر آن بر جذب مخاطبان و افزایش مشتریان چاپخانهها را بررسی میکند. در این بخش میخوانیم: «جلد هر کتاب در حکم ویترین آن است و هر جلدی که جذابتر و زیباتر باشد، مخاطبان بیشتری را به سمت خود جلب میکند و در مقابل جلدهایی با تصاویر خنثی و نازیبا عموماً با بی میلی مشتریان رو به رو میشوند.»
یکی از روزهای پُربار بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برای دستاندرکاران نشر و تامینکنندگان کاغذ در این دوران بحران گرانی کاغذ، نشست هماندیشی میان تولیدکنندگان و واردکنندگان آن بود. این شماره از ماهنامه «صنعت چاپ» نشست مذکور را با عنوان «معمای تولید و واردات کاغذ روی میز هماندیشی» به صورت مفصل ارایه کرده است.
از دیگر بخشهای سیصد و نود و یکمین شماره ماهنامه «صنعت چاپ» میتوان به «در جستوجوی عامل ناشناخته!» اشاره کرد. این بخش از ماهنامه به نوسان بهای کاغذ پرداخته است و علت این که چرا با بالا رفتن نرخ ارز، کاغذ گران میشود اما با پایین آمدنش، قیمتها همچنان بالا میمانند؟! را در اختیار مخاطبان قرار میدهد.
«چیزی در راه است» عنوان بخش دیگر این ماهنامه را تشکیل میدهد. «دیوید تسوانگ» کارشناس باسابقه صنعت و استاد چاپ دیجیتال، در این گزارش نگاه موشکافانهای به تکنولوژی و تجهیزات چاپ جوهرافشان با تولید بالا انداخته است.
مراسم رونمایی از کتاب «شاهنامه شاه طهماسبی» در سالن ایران فرهنگستان هنر با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی مرادخانی، معاون امور هنری وزارت ارشاد، علی معلم دامغانی، رییس فرهنگستان هنر و جمع کثیری از پژوهشگران، اهالی فن و هنر و دانشجویان برگزار شد. بخش پایانی سیصد و نود و یکمین شماره ماهنامه «صنعت چاپ» این گزارش را با عنوان «رنج سی ساله گنج هزار ساله شد» به صورت مفصل ارایه کرده است.
سیصد و نود و یکمین شماره ماهنامه «صنعت چاپ» با مدیر مسوولی مرتضی کریمیان در 176 صفحه از سوی چاپ سبزآرنگ منتشر شده است.
دوشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۱
نظر شما