به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) انتشارات تیمورزاده، دو کتاب با عنوانهای «آنچه لازم است هر بیمار از بیماری خود بداند بیماری قند» نوشته و «علم حرکت در زایمان» تالیف و ترجمه فیروزه روستا، شیوا مینوکده را منتشر کرده است.
کتاب «علم حرکت در زایمان» در هشت فصل به قلم مشترک بلاندین کاله، ژرمن نوریا و ویوس پارس تالیف شده و فیروزه روستا و شیوا مینوکده بهطور مشترک آنرا به فارسی برگرداندهاند.
«تعریف لگن و چگونگی عملکرد آن»، «چند کلید واژه برای فهم بهتر»، «لگن چگونه حرکت میکند» و «اندامهای اطراف لگن چگونه حرکت میکنند؟»، «لگن هنگام زایمان تغییر شکل میدهد. چرا و چگونه؟»، «بررسی وضعیتهای اصلی در زایمان»، «لگن حرکت میکند و تغییر شکل میدهد» و «سه وضعیت ملکه از تحرک لگن» عنوانهای هشت فصل کتاب حاضر را شامل میشوند.
در نخستین فصل این اثر پزشکی به این موضوع اشاره شده که در روز زایمان لگن مادر به واسطه برخی بخشهای بیرونی حساس، متحرک، برانگیخته و کشیده میشود و بر ما واجب است اندامهایی را که میتوانند روی شکل لگن تاثیرگذار باشند بشناسیم و از آنجایی که جنین از قسمتهای مختلف داخلی لگن نیز عبور میکند، شناخت این بخشها اجتنابناپذیر و بیشتر این اندامها نیز قابل لمس نیستند.
مولفان در بخشی دیگر از کتاب در سرفصلی با عنوان «ساختار کلی» آوردهاند که لگن همچون یک حلقه نامنظم بزرگ استخوانی است و محور بدن محسوب میشود و در واقع تنه را به اندام تحتانی متصل میکند.
در پایان کتاب «علم حرکت در زایمان» برای تاکید بر اهمیت نقش مادر در یک زایمان آسان، به قلم مترجمان این اثر آمده: «زایمان سمفونی است از نوازندگی هورمونهای مغز میانی (لیمبیک سیستم) که رهبر ارکستر مادر است. مادر آگاه آرام، با کنترل درست ذهنش قادر به کنترل جسمش نیز خواهد بود. وقتی ذهن آرام است، جسم همه مسوولیت را به عهده میگیرد و بهطور قطع نقش بزرگ حمایتی به عهده عوامل زایمان است.»
چاپ نخست کتاب «علم حرکت در زایمان» با شمارگان دو هزار نسخه در 176 صفحه، به بهای 14 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات تیمورزاده منتشر شده است.
توصیههایی علمی به بیماران دیابتی
کتاب «بیماری قند؛ آنچه لازم است هر بیمار از بیماری خود بداند» دیگر اثر تازه منتشر شده انتشارات تیمورزاده است که در 9 فصل به قلم دکتر پیمان سلامتی تدوین شده است. سه فصل نخست کتاب حاضر شامل «مقدمه»، «دیابت چیست؟» و «انواع دیابت قندی و عوامل و زمینههای آن» است.
مولف در مقدمه کتاب، درباره بیماری قند (دیابت قندی) نوشته: «دیابت، مهمترین بیماری غدد درونریز انسان است که سه تا چهار درصد مردم کشورمان به آن مبتلا هستند. تا چند دهه قبل ابتلا به دیابت قندی معنایی جز تحمل یک زندگی کوتاهمدت همراه با رنج و مشقت فراوان نداشت. اما با پیشرفتهای چشمگیری که در طول 70 سال اخیر امر درمان و کنترل دیابت صورت گرفته است، این بیماری دیگر هیولای وحشتناک سابق نیست.»
وی در ادامه مباحث نکاتی درباره مهمترین عوارض بیتوجهی به دیابت، احتمال بروز سکته مغزی در دیابتیها، افزایش احتمال مرگ ناشی از عوارض قلبی و افزایش مرگ در افرادی که از کودکی به دیابت مبتلا شدهاند، ارایه کرده است.
در فصلهای چهارم تا ششم با عنوانهای «علایم دیابت قندی و روش تشخیص آن»، «عوارض دیابت قندی» و «درمان دیابت قندی» مباحثی مانند عوارض حاد دیابت، عوارض دیررس دیابت، رژیم غذایی و انسولین تشریح شده است.
نویسنده در بخشی از فصل چهارم کتاب، درباره تاثیر انسولین بر این بیماری اشاره کرده است: «وظیفه اساسی انسولین انرژیزایی، رشد و نمو سلولها و ذخیرهسازی منابع غذایی است و سلولهای بدن به صورت پیوسته و دایمی به این ماده حیاتی نیازمند است. انسولین در تنظیم قند خون نقش اساسی دارد. انسولین به طریق مختلف این کار را انجام میدهد؛ مهمترین عمل انسولین، نقش کلیدی آن در ورود به داخل سلولها است. بدون حضور انسولین، اکثر سلولها قادر به استفاده از قند خون نیستد و در حقیقت این انسولین است که با مداخله شیمیایی خو راه را برای ورود به قند خون به داخل سلول باز میکند.»
«مراقبتهای ویژه دیابتی»، «پاسخ به برخی سوالات» و «توصیههایی برای افراد دیابتی» سه فصل پایانی کتاب حاضر را شامل میشوند.
براساس محتوای بخشی از این اثر پزشکی، در دیابت، عدم مصرف قند توسط سلولهای سبب تجمع آن در خون میشود و با انباشته شدن هر چه بیشتر قند در خون، میزان قند ادرار نیز زیاد میشود. به تدریج میزان قند ادرار از آستانه توانایی باز جذب قند کلیهها بالاتر میرود و همانند لبریز شدن آب جمع شده در پشت یک سد، کلیهها دیگر قادر به برگداندن تمامی قند به داخل خون نیستند و بدین شکل، قند از طریق ادرار دفع میشود.»
در بخش پایانی این کتاب، نویسنده اثر یادآوری که به طورکلی احتمال وجود دیابت (یا پیدایش آن در آینده) در افراد دارای سابقه خانوادگی دیابت، اشخاص چاق، مادرانی که فرزندان درشت به دنیا آورند (بیش از 4/ 5 کیلوگرم)، مردانی که قبل از چهل سالگی دچار سکته قلبی شوند، زنانی که قبل از یائسگی دچار سکته قلبی شوند و اشخاص مبتلا به عفونتهای مکرر و یا مزمن، بالاتر است.
چاپ چهارم کتاب «بیماری قند؛ آنچه لازم است هر بیمار از بیماری خود بداند» با شمارگان دو هزار نسخه در 84 صفحه، به بهای سه هزار و 950 تومان از سوی انتشارات تیمورزاده به بازار نشر عرضه شده است.
سهشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۵:۱۵
نظر شما