یکشنبه ۸ تیر ۱۳۹۳ - ۰۶:۰۰
ملاحظات اخلاقی در روزه‌داری

با آغاز ماه مبارک رمضان و ایام روزه داری، علاوه بر مراتب دینی این فریضه ابعاد روانی و پزشکی روزه‌داری از منظر روانپزشکان و روانشناسان مورد بررسی قرار می‌گیرد. کتاب«روزه‌داری و سلامت» نیز به بررسی شواهدی در این زمینه می‌پردازد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)  سید محسن خوش‌نیت نیکو،‌به عنوان نویسنده این کتاب ملاحظات اخلاقی در بحث روزه‌داری در بیماری‌های مزمن را از نظر گذرانده است.

در بخشی از این کتاب به بحث مهم این‌که آیا همه بیماران نمی توانند و نباید روزه بگیرند، پرداخته شده است. بحث دیگر نویسنده این است که آیا بیماری که روزه گرفتن برای وی ضرر دارد، در روزه‌‌داری مختار است یا این‌که روزه گرفتن بر او حرام است؟

سلامت روان از جمله ابعادی است که در افراد روزه دار به خوبی دیده می‌شود، نویسنده نیز در این کتاب اثرات گرسنگی بر خلق و اختلالات روانی را بررسی کرده است.

وی در فصل دیگری از کتاب،‌ تغییرات وزن و تغییر در قند خون، چربی‌ها و فشارخون را بررسی کرده و نکاتی برای ایجاد تعادل در این موارد را پیش‌روی خوانندگان قرار داده است.

بررسی فعالیت سیستم‌های خون‌ساز، سیستم ایمنی و سیستم عصبی مرکزی در روزه داری از دیگر مواردی است که در این فصل به آن پرداخته شده است.

اثر روزه‌داری بر وزن، ترکیب بدن و برنامه‌غذایی از دیگر مباحث مطرح شده در این کتاب است.

روزه‌داری و ورزش در کنار اثرات روزه‌داری بر الگوی خواب شبانه‌روزی نیز دیگر مطالب خواندنی این کتاب است.

کتاب«روزه‌داری و سلامت» از سوی انتشارات ویستا در 292 صفحه به بهای هشت هزار و 900 تومان منتشرشده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها