شنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۳ - ۰۶:۰۰
نگاهی به تاریخچه عشق در ادبیات کلاسیک عرب

كتاب «ليلي و مجنون در ادبيات عربي و فارسي» درباره نگاهي صوفيانه به عشق است. نويسنده اين كتاب بر تاريخچه عشق در ادبيات كلاسيك عرب نظر داشته است.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، مولف در این کتاب عشق صوفيانه را با تعريف درست و دقيق واژگاني كه به شناساندن اين جنس عشق كمك مي‌كند، توصيف کرده است.

 در بخشی از پيش‌گفتار این کتاب آمده است: «جمال حقيقي، صفت ازلي خداوند است كه صوفي آن را در ذات خويش به وضوح دريافته است. داستان ليلي و مجنون در ادبيات شرق و غرب داراي تفاوت‌هاي بسياري است كه پرداختن به آن در بحث كنوني نمي‌گنجد. هدف ما تنها نوعي مقايسه و ارايه مثال‌هاي مشابه است. اقبال فراواني كه داستان ليلي و مجنون در ادبيات بعضي از ملت‌هاي مشرق زمين ياقته است، اين مقايسه‌ها و مثال‌ها را توجيه مي‌كند.»

هادي نظري‌منظم، مترجم كتاب نيز در بخشی از يادداشت خود بر این کتاب نوشته است: «ادبيات تطبيقي عربي با وجود چالش‌هاي متعددي كه دارد، در يك تحول مستمر و دگرگوني كلي، خواه به لحاظ افزايش شمار متخصصان و آثار آنان و خواه از نظر تعدد ديدگاه‌ها و تعمق در بحث و سرانجام از لحاظ شور و حرارت حاصل از پژوهش در جهت يافتن هويتي خاص براي ادبيات تطبيقي كلاسيك عرب زبان، شايد بتوان از طريق آن به تعريفي تقريباً مشترك براي اهداف و مسايل اساسي‌اش دست يافت.»

كتاب «ليلي و مجنون در ادبيات فارسي و عربي» در سه بخش با نام‌هاي «غزل عذري و اخبار مجنون در ادبيات كهن و معاصر عرب»، «ليلي و مجنون در ادبيات فارسي» و «تأثيرات ادبي در موضوع ليلي و مجنون؛ عوامل و نتايج آن» منتشر شده است.

 «ليلي و مجنون در ادبيات عربي و فارسي» نوشته محمد غنیمی‌هلال و ترجمه و شرح هادي نظري منظم و ريحانه منصوري با شمارگان هزار نسخه به قيمت 18 هزار تومان از سوي نشر ني به چاپ رسیده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها