بر اساس گفتههای روز گذشته مدیرمسوول انتشارات «فاطمه الزهرا(س)» از ناشران قدیمی حوزه قرآن و کتابهای مذهبی که از سال 1376 در حوزه نشر قرآن فعالیت میکند؛ در دولت نهم و دهم مجوز نام «قرآن مبین» فقط به یک ناشر داده شده است و ناشران دیگر نمیتوانند عنوان قرآن مبین را به کار ببرند و باید از اسامی: قرآن کریم، قرآن مجید، کلام الله مجید و کلام الله عظیم استفاده کنند.
با این حال سازمان دارالقرآن وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی که تنها مرجعی است که بر چاپ و نشر تمام قرآنهایی که در کشور منتشر میشود، نظارت دارد اعلام کرد: نام «قرآن مبین» انحصاری نیست و 50 سال پیش موسسه امیرکبیر از این نام شریف استفاده کرده است.
معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریمِ سازمان تبلیغات اسلامی درباره واگذاری نام «قرآن مبین» به یک ناشر بخش خصوصی گفت: اقدام برای انحصاری کردن نامهای قرآن خلاف شرع است و امیدواریم ارشاد در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهد.
«احمد حاجیشریف» درباره واگذاری نام «قرآن مبین» به یک ناشر بخش خصوصی گفت: «این اقدام، یک کار نادرست بوده که نام قرآن مبین را برای یک موسسه به ثبت رسیده است.
وی عنوان کرد: به ثبت رساندن یعنی یک کار نو انجام شود که نمونه آن در دنیا انجام نشده باشد. در این زمینه سازمان دارالقرآن به وزارت ارشاد نامه نوشته و اعلام کرده است که نام قرآن مبین در سال 1344 توسط موسسه امیرکبیر برای نشر قرآن به کار برده شده و عنوان جدیدی نیست.
* اختصاصی ایبنا؛ گزارش مرتبط:
- انتقاد شدید یک ناشر از رانت دولتی حق انحصاری انتشار قرآن/اینجا را بخوانید.
* درباره مشکلات نشرِ مصحف شریف و ادعیه بیشتر بدانید:
- (5)کاغذهای ویژه برای چاپ نفیس از کجا میآیند؟/ اینجا را بخوانید.
- (4)کتابهای ادعیه اغلب پر از غلطهای اعرابی است/اینجا را بخوانید.
- (3)حاجیشریف: روند کاهشی انتشار قرآن که از 3سال گذشته آغاز شده بود متوقف شد/اینجا را بخوانید.
- (2)گزارش ایبنا از انتشار قرآنهای نفیس/ از 60هزار تا 2.5 میلیون تومان /اینجا بخوانید.
- (1)نظارتی بر قیمت مصحف شریف وجود ندارد/ صدور 14 مجوز برای قرآنهای نفیس/اینجا را بخوانید.
- (گزارش تصویری)فروش قرآن های نفیس و گران قیمت در نمایشگاه قرآن/اینجارا ببینید.
نظر شما