به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) مدیرعامل اتحادیه ناشران قرآنی در این زمینه میگوید: «حروفچینی، ویراستاری و تصحیح این کتابها هزینه زیادی نیاز دارد زیرا کار هر فردی نیست و ناشران نیازمند افرادی حرفهای، آشنا و مسلط به امور دینی و ویراستاری ادبی به صورت همزمان هستند.
«سید محمدحسین محمودی» میافزاید: میزان حرفهای بودن عوامل تولید فنی کتاب نیز در قیمت تمام شده موثر است، زیرا برای جلدسازی و صحافی عموماً باید از جنسهای مرغوب و درجه یک استفاده شود، جنسهایی که قیمت بالایی دارند و باید مبلغ زیادی برای این کار هزینه کنند و طبیعتاً باید افراد حرفهای پای کار باشند تا بهترین و بیشترین بهره را از این امکانات و وسایل ببرند.
او با بیان اینکه بیشتر کتابهای این حوزه ویراستار حرفهای ندارد، ادامه میدهد: ناشران معمولاً برای کاهش هزینههای خود، نقش ویراستار را حذف میکنند و این موضوع موجب شده کتابهای ادعیه اغلب پر از غلطهای اعرابی باشند و مخاطبان با مشکلات کوچک و بزرگ هنگام خواندن ادعیه روبه رو شوند.
به گفته محمودیان، کپی برداریهای غیرقانونی، یکی دیگر از معضلات ناشران کتابهای مذهبی کشور است و اکنون کپیهایی توسط برخی افراد سودجو و دلال از کتابهای پرفروش و پرمخاطب انجام میشود و در این میان کتابهای دینی و مذهبی نیز از این چرخه دور نماندهاند. این اقدام، اقتصاد صنعت نشر کشور خصوصاً در این حوزه را دچار نوسان و نبض فعالیتهای این حوزه را کند کرده است و موجب بر هم ریختن تعادل بازار و شکستن قیمت کتابها میشود.
او در بخش دیگر صحبت هایش به ریزش تعداد ناشران این حوزه هم اشاره میکند و میافزاید: «تا سه ـ چهار سال پیش ما حدود یک هزار و 800 ناشر فعال قرآنی و مذهبی داشتیم اما این آمار در سال جاری به 600 ناشر رسیده است. در این میان به دلیل حمایتهای محدود مسوولان از نشر قرآنی، گرانی کاغذ و بالا رفتن هزینههااین ناشران دچار ریزش شدید شدهاند.
در این باره بخوانید:
حاجیشریف: روند کاهشی انتشار قرآن که از 3سال گذشته آغاز شده بود متوقف شد/اینجا را بخوانید.
- گزارش ایبنا از انتشار قرآنهای نفیس/ از 60هزار تا 2.5 میلیون تومان را اینجا بخوانید.
- نظارتی بر قیمت مصحف شریف وجود ندارد/ صدور 14 مجوز برای قرآنهای نفیس/اینجا را بخوانید.
- فروش قرآن های نفیس و گران قیمت در نمایشگاه قرآن/ گزارش تصویری
جمعه ۲۰ تیر ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۶
نظر شما